Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trochę o nowościach jakich nie powinno być.

Corvn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym wam trochę przybliżyć dlaczego z miesiąca na miesiąc spada ilość graczy metina. 

i dlaczego tak wiele serwerów metin2 pada.

a więc do rzeczy..

Technicy biją się o nowości ułatwiające rozgrywkę aby zachęcić graczy, jest trochę w tym prawy że ten sposób działa, jednak ten gracz jest na "X" czasu dlaczego?

Każdy który zaczyna grę na danym serwerze ma jakiś cel

np wbicie max lvl, i dodając wszelakie nowości  typu "4 str eq, sklep pod buttonem, i sklepy off" skraca to czas gracza na serwer

czyli gracz po paru godzinach sie znudzi, bo wszystko będzie miał na tacy i jedyne co ma robić to stać i expić po paru godzinach mu się to znudzi, wejdzie do m1 po robi parę questów a potem zada sobie pytanie " co mam robić? expić mi się nie chce... a na dungeon sam nie pójdę, dlatego wiele osób zakańcza na tym etapie grę, czyli dajmy że pograł 23h i mu się znudziła gra,

bo może robić 5 rzeczy na raz, EXPIĆ,DROPIĆ,MIEĆ 3 TOBOŁY W M1, nie musi latać do dozo gdy eq mu sie zapełni... itp

lecz bez nowości wyżej wymienionych, wydłużamy czas gracza o nawet parę godzin, dlaczego?

przykładowy gracz, gdy expi musi jeździć po poty, przekładać do dozo eq, wystawiać shopa, to sprawia że nie stoi w jednym miejscu i naciska "spacje" i "1,2" bo to staje się nudne bo  szybko dany gracz dochodzi do celu, jakim jest wbicie np max lv lub 75 lv gdy chce założyć trute.

nie jest to napisane na wasz język, może coś z tego zrozumiecie, trzeba stawiać na fantastykę gry, a nie na durne nowości przez które gracze kończą gre w metina.

technicy się zabijają o te nowości lecz dla mnie to bez sens, jedynie komu te nowości są potrzebne to serwerowi który musi zarobić w 1 miesiąc i paść aby gracze sami odeszli, bo jak wiadomo największy hajs jest ze startu!

pozdrawiam:P 

56928084622805469272.png

Opublikowano

Jeżeli dla jakiegoś "technika" 4 strony w eq lub sklepy offlina są nowością to serdecznie go pozdrawiam i polecam skończyć karierę.

Polacy jak zwykle w tyle, niemcy i rumuny robią takie serwery ze już nawet szkoda to Metinem nazwać a Polacy jarają się MPCforum gdzie sa 2 nowe mapy a z*******y Naid AKA Grafk 3D nie umie broni do szkieletu dopasować. 

Ktoś mi kiedyś powiedział pewna frazę i ta fraza była najważniejsza rzeczą jaka usłyszałem jeżeli chodzi o serwery Metina. Frazy nie pamiętam, ale chodziło o to ze treść serwera musi się równać zawartości serwera - i polecam pomyśleć o tym każdemu kto tworzy serwer. 

Opublikowano

Problem tkwi w tym, ze bez niektorych rzeczy serwer staje sie denerwujacy. Gram na privach zeby wlasnie nie meczyc sie z jezdzeniem do dozo albo klikaniem potow ;). Ale jest duzo prawdy w tym co napisales, z tych nowych serwerow az sie "wylewa" tych nowosci, ze w polowie ich prezentacji mam juz dosc ;).

Opublikowano

Chciałbym wam trochę przybliżyć dlaczego z miesiąca na miesiąc spada ilość graczy metina. 
i dlaczego tak wiele serwerów metin2 pada.

a więc do rzeczy..

Technicy biją się o nowości ułatwiające rozgrywkę aby zachęcić graczy, jest trochę w tym prawy że ten sposób działa, jednak ten gracz jest na "X" czasu dlaczego?

Każdy który zaczyna grę na danym serwerze ma jakiś cel
np wbicie max lvl, i dodając wszelakie nowości  typu "4 str eq, sklep pod buttonem, i sklepy off" skraca to czas gracza na serwer
czyli gracz po paru godzinach sie znudzi, bo wszystko będzie miał na tacy i jedyne co ma robić to stać i expić po paru godzinach mu się to znudzi, wejdzie do m1 po robi parę questów a potem zada sobie pytanie " co mam robić? expić mi się nie chce... a na dungeon sam nie pójdę, dlatego wiele osób zakańcza na tym etapie grę, czyli dajmy że pograł 23h i mu się znudziła gra,
bo może robić 5 rzeczy na raz, EXPIĆ,DROPIĆ,MIEĆ 3 TOBOŁY W M1, nie musi latać do dozo gdy eq mu sie zapełni... itp

lecz bez nowości wyżej wymienionych, wydłużamy czas gracza o nawet parę godzin, dlaczego?
przykładowy gracz, gdy expi musi jeździć po poty, przekładać do dozo eq, wystawiać shopa, to sprawia że nie stoi w jednym miejscu i naciska "spacje" i "1,2" bo to staje się nudne bo  szybko dany gracz dochodzi do celu, jakim jest wbicie np max lv lub 75 lv gdy chce założyć trute.

nie jest to napisane na wasz język, może coś z tego zrozumiecie, trzeba stawiać na fantastykę gry, a nie na durne nowości przez które gracze kończą gre w metina.

technicy się zabijają o te nowości lecz dla mnie to bez sens, jedynie komu te nowości są potrzebne to serwerowi który musi zarobić w 1 miesiąc i paść aby gracze sami odeszli, bo jak wiadomo największy hajs jest ze startu!

pozdrawiam:P 

Nie zgodze się z tobą, mamy 2015, nie 2010, jak się chce graczy, to trzeba ich jakoś zachęcić, jakby gra na każdym serwerze polegała tak samo jak na globalu(tylko lepszy exp) to wtedy spadła by ilośc graczy metina.

19497148051988657086.png

LINK W OPISIE

Opublikowano

Dla mnie problem polega na tym, ze kazdy teskni za czasami z 2k10, ktore niestety nie wroca.

Tak tak każdy tęskni a jak ktoś zrobi serwer 2k10 to pada po tygodniu bo nikt nie gra.. NYGA PLZ. Ty to nie wszyscy. 

Opublikowano

nie chodzi mi o to że nie może być nowości, tylko o to że lepiej budować swiat gry? poprzez stawianie na fantastykę gry, czyli rozszerzenie tego co już jest

wiadomo każdy się bije o to aby było tego jak najwięcej jeśli metin dotrwa do 2020 roku to będzie tak że będziemy stać w m1 i lvl sam się będzie wbijać.

budowanie swiata gry nie powinno odbywać się na ułatwieniu tego co już jest np " sklep w eq" sory to nie jest budowa świata!

budową swiata gry jest nic innego jak dodanie czegoś co polepszy sprawność gry oraz ją przedłuży a nie skróci!! tak aby się nie nudziła,  metin schodzi na złą drogę zobaczycie i wspomnicie to co ja napisałem za rok lub dwa, jak zobaczycie ile graczy odejdzie, z serwerów prywatnych, graczy jest jakieś 50% mniej niż w 2013 roku, to co będzie za 2017? bo graczy metin już nie zdobędzie, jedynie może je stracić.

56928084622805469272.png

Opublikowano

Dla mnie problem polega na tym, ze kazdy teskni za czasami z 2k10, ktore niestety nie wroca.

A mało to serwerów 2k10 jest? Większość przeszła na source, a tu pierdolamento, jak wychodzą serwery 2k10 to gra na nich 100 osób, zresztą Twoje posty to i tak jakbyś próbował z Asfenem się dogadać.

Temat też niezła beka, ludzie idą na inne serwery ze względu na youtuberów (większość tak) i nawet jeśli masz większą reklame to po kilku msc są pustki, zatrzymać graczy można na wiele sposobów nie tylko tym żeby szedł do handlarki po tobołek..

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Autor tematu ma racje.

Niektóre nowości tworzone przez "specjalistów" są nie przemyślane :)

Można zrobić serwer z nowościami ale trzeba przemyśleć wszystkie wady i zalety danej rzeczy którą dodajemy.

większość polskich serwerów = beka

za granicą też szału nie ma

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...