Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania związane z nową myszką

s0sna1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie wczoraj przyszła kurierem mi myszka steelseries kinzu v3 wraz z podkładką roccat siru black. I teraz posiadam kilka pytań, ponieważ kupiłem to typowo do grania w Cs:go. 

- Jak zobaczyć jaki sensor avago posiadam w tej myszce ( liczby )

- Jakie jest najlepsze dpi do grania w cs, wraz z czułością myszy w grze, ponieważ od wczoraj nie potrafię odpowiednio ustawić dpi + czułości tak, aby być jak najbardziej precyzyjnym i mieć swobodny ruch.

Głównie chodzi właśnie o to dpi i czułość, ponieważ mam z tym problem.

@edit 

Jeszcze jedno pytanie

Czy akceleracje myszy w opcjach cs:go wyłączyć? 

Opublikowano

Ja akceleracje wyłączam, po prostu lepiej mi się gra.

DPI i czułość ustaw pod siebie - mi ludzie mówią że najlepsze to 1.0 i najmniej dpi bla bla bla, bo tak grają najlepsi na świecie. Mi jest lepiej na większej i gram na większej.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Legenda
Opublikowano

Ja akceleracje wyłączam, po prostu lepiej mi się gra.

DPI i czułość ustaw pod siebie - mi ludzie mówią że najlepsze to 1.0 i najmniej dpi bla bla bla, bo tak grają najlepsi na świecie. Mi jest lepiej na większej i gram na większej.

I siedzisz w silverze bo jak strzelasz to nie umiesz umieścić pocisków w jednym miejscu.

W kinzu ustaw sobie 500dpi,hz a w grze od 1.3 do 2.2 (jak ci najlepiej).

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Co to Hz? 

U mnie problem głównie polega na tym, że podczas dopasowywania czułości wraz z dpi przy wolniejszych ruchach mam uczucie mniejszego komfortu. Słyszałem, że dobra czułość jest gdy od połowa podkładki do lewego końca powinieneś się obrócić o 210 stopni, ja odwracam się o 720 stopni. Nie wiem czy po prostu będę musiał się przyzwyczaić.. 

Np. na dpi 500 i czułości 3.21 w dalszym ciągu przy robieniu gwałtownego ruchu muszę myszką przejechać 2 razy po podkładce i nie dam rady szybko zareagować. 

Legenda
Opublikowano

Co to Hz? 

U mnie problem głównie polega na tym, że podczas dopasowywania czułości wraz z dpi przy wolniejszych ruchach mam uczucie mniejszego komfortu. Słyszałem, że dobra czułość jest gdy od połowa podkładki do lewego końca powinieneś się obrócić o 210 stopni, ja odwracam się o 720 stopni. Nie wiem czy po prostu będę musiał się przyzwyczaić.. 

Np. na dpi 500 i czułości 3.21 w dalszym ciągu przy robieniu gwałtownego ruchu muszę myszką przejechać 2 razy po podkładce i nie dam rady szybko zareagować. 

To ty chyba obracasz myszkę do około jej osi jak musisz tak robić. Jak masz podkładkę to postaw mysz na środku i dojedź do lewej krawędzi podkładki. Ogółem taki obrót powinien mieć +/- 200 stopni.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Nie potrafię jej ustawić tak, aby czuć się swobodnie, albo za szybko, albo za wolno i tak ciągle. Albo mam za szybkie ruchy, albo za powolne i obrócenie się w bok trwa za długo, nie wiem co mam z tym zrobić. Na 500 dpi i czułości od 2-3.5 wszystko jest zbyt wolne i przy szybszej reakcji muszę 2 razy ruszyć myszką. Gram nadgarstkiem, oraz nie wiem czy m_rawinput ma być 0 czy 1. 

Opublikowano

Nie mam dpi 400, mam dpi 500,100,1250,1500,2000. Staram się grać całą ręką, ale mam problem dotyczący komendy rawinput. Jak grałem z wyłączonym grało mi się ciężej, bo ruchy były zbyt wolne 

Opublikowano

Gdy włączysz RAW input to myszka będzie brała informacje o czułości ustawionej w panelu sterowania(standardowo ustawione na 6 kreskę. Gdy raw będzie wyłączony to myszka będzie pomijać wszystkie ustawienia w panelu sterowania. (precyzyjny kursor, czułość itd.) ja osobiście gram na wyłączonym, jak wiele innych graczy. Są jednak gracze, którzy mają to włączone i grają na najwyższym poziomi, więc decyzja należy do ciebie.

Opublikowano

Problem jeszcze leży w tym, że na 500 dpi i czułości ponad 3 gdy powoli ruszam myszką od środka do lewej przesuwa mi się o 210 stopni, lecz np podczas meczu gdy robie gwałtowny ruch muszę 2razy ruszyć myszką. Jest to normalne, że gdy gram całą ręką to myszka lata po całej podkładce i z czasem przyjdą efekty? Do tej pory grałem nadgarstkiem. 

Opublikowano

Tak, nie przyzwyczaisz się do takiego grania w parę minut. Może ci to nawet zająć parę tygodni zanim to opanujesz. Graj, graj, a z czasem zobaczysz efekty. Jeżeli masz problem z obracaniem się się to nie musisz wykonywać obrotu ze środka podkładki, możesz podnieść gryzonia np: na prawo, a potem z brzegu podkładki zrobić ruch w lewo. Wtedy zrobisz więcej stopni.

Opublikowano

Nie wiem od czego to zależy, może jestem przewrażliwiony, albo będę musiał się przyzwyczaić, ale dla mnie na dpi 500,1000 i niskiej czułości ciężko np obrócić się w lewo, muszę machnąć 2-3 razy myszką po podkładce, a najczęściej już zginę zanim to zrobię. Jakiś pomysł?

Opublikowano

Nie graj na takiej czułości na jakiej grają inni tylko na takiej jaka Ci pasuje i przyjemnie Ci się z nią gra. Ja mam w windowsie prawie na maksa,800 w myszce i 4.42 w csie a zaraz orzełek będzie.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W tej myszce dpi 500 i czulost od 1.5-3.0 to juz maximum akceleracje tez wyłaczyć obowiązkowo ze wzgledu tego iż nigdy sobie tak nei wyrobisz ręki i niebedziesz grał coraz lepiej.Akceleracje wyłacz także w windowsie wejdz w ustawienia myszy i odznac "zwiększ precyzje wskaźnika"

• 1 rok później...
Opublikowano

Co to Hz?

To ty chyba obracasz myszkę do około jej osi jak musisz tak robić. Jak masz podkładkę to postaw mysz na środku i dojedź do lewej krawędzi podkładki. Ogółem taki obrót powinien mieć +/- 200 stopni.

Lecąc Od środka podkładki do krawędzi powinieneś wykonać maksymalnie 180 stopni. Ale sensitivi ustawia się lód siebie, więc jak Ci wygodnie. Mi na takim było ciężko na początku ale jeśli poćwiczysz i się przyzwyczaić to zobaczysz ze jest to the jest config ;)

Opublikowano

Co to Hz?

Lecąc Od środka podkładki do krawędzi powinieneś wykonać maksymalnie 180 stopni.

co to za zasada?

ja wykonuje 360 i jakoś dobrze mi z tym

f1a327ea2f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...