Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pluginu na questy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Wiem że temat był już tu kilka razy.

Szukam dobrego pluginu na questy, lecz nie ma to być badziew.

Plugin ma być/mieć:

1. Dawanie nagrody zdefiniowanej przeze mnie, bronie z kolorową nazwą.
  2. Wiadomości mają być do ustawienia kolorystycznie, sam decyduję o kolorze w danej literce
  3. Lekki
  4. Najlepiej jakby dawał sygnał do konsoli o ukończeniu questu, chcę podpiąć go pod skrypt na LvL Honor oraz Manę
  5. Możliwość anulowania misji.
  6. Wymagany LvL aby daną misję zacząć
  7. Może być z Citizens bo akurat mam NPC do innych opcji także
  8. Fajnie jakby było gdzieś podane ile % misji zostało ukończone, książka albo itemek z lore
  9. Możliwość ustawienia w jakich regionach można quest wykonać. Czyli w regionie Wiedźmy za zabicie wiedźmy dostanę +1 do ich zabić aby misję ukończyć, poza tym terenem nie dostanę pkt do misji za zabijanie wiedźm
  10. Łatwa konfiguracja.
  11. Długie wiadomości, mam misję gdzie opowiadam historyjkę i jest ona na 4 linijki w czacie, kilka pluginów nie daje owej opcji i skraca tekst do 1 linii
  12. Blokada wykonania misji, czyli nie mogę wykonać przeniesienia paczki dopóki nie poznam w poprzedniej misji osoby której mam ją dostarczyć
  13. Nagrody, mają być nadawane przez plugin, ma w nich być opcja dawania miecza z nazwami Krwawy Sztylet,  ponieważ u mnie nazwy mieczy mają swoje właściwości.

========================================================================

Co do Skryptu.

Mam pytanie czy da się dać graczowi książkę ale z wpisanym textem w środku?

Czyli pisząc /księga dostanę księgę a w niej spis czarów w takiej postaci:

Brisinger- Podpalasz Graczy w okolicy 5 kratek

Vajs hejl-  Leczy graczy w okolicy 3 kratek

i tak dalej

TEMAT

Opublikowano

­Standardowy Quester polecam. Ma dużo możliwości zarządzania zadaniami. Do Citizens to podłączysz i będzie pięknie ;) 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Tylko dobija mnie jego konfiguracja, znalazłem masę downloadu tego pluginu lecz praktycznie nigdzie nie ma konfiguracji, nie znalazłem tutka na jego temat i nie do końca wiem jak go skonfigurować.

Dodatkowo, chcę stworzyć coś około 100questów, i ciągłe pisanie skomplikowanego kodu jest męczące, więc jeżeli znajdziesz mi tutka i okaże się że kod jest dla mnie łatwy to będę wdzięczny.

Tutka znalazłem na bukkit lecz jest to jak z skryptami, nic poza variables, opcjami eventami i zachowaniami nie ma, nie ma przykładowego kodu

TEMAT

Opublikowano

Sprawdzałeś betonquest? A jak nie pokombinuj ze skryptami raczej nie ma nic trudnego, proste questy to parę min roboty.

2579314424273501027542.png

Opublikowano

Z skryptami jest 0% problemu, ponieważ w jednym czasie bez kombinowania mam dodawanie lvl do mojego skryptu, honoru oraz nagrody many mieczy przedmiotów i całej masy opcji :p ale jest sprawa obciążenia serwera.

Już mam 11 skryptów z czego 3 są na 600linii a reszt mieści się w przedziale 200/300

TEMAT

Opublikowano

hi hi czyli masz tylko 2 do wyboru

bedę pisał o quester bo tylko jego znam :P

1.13. to nie przypadkiem to samo :? nie posiada <jak już korzystasz ze skryptów to komenda na give

4.nie pamiętam czy takie coś było

6.nie da rady

ogolnie zadań w quester nie tworzysz poprzez config tylko w grze :) przynajmniej według mnie tak jest wygodniej i tam masz wszystko dokładnie opisane <wymagania,flagi,cele.kolejność celi,zdarzenia>

fakt faktem pisania jest dużo nawet przy prostych zadaniach ale jak tak bardzo potrzebujesz to wszystko da radę zrobić chociaż 100 zadań to jest wiele

Opublikowano

No właśnie, ja chcę dopracowany serwer i muszę porobić sporo questów chociaż wiem że i tak na start wystarczy z 20 potem resztę się dopisze, sprawdzę ten quester, zobaczę jego zużycie i jakość

TEMAT

Opublikowano

@ref

Żaden z tych pluginów mi nie odpowiada ;-;

Beton zbyt rozbudowany, ogólnie nie wiem co do czego służy, a autor (chyba autor) chce płatne lekcje dla niego -.-

Quester niezbyt bo nie ma plików do niego i także nie wiem jak zacząć

Więc macie inne propozycje albo tutki do nich

BetoQuest odpada na 100%

Znalazłem dla niego tutka, 19 stron A4 wyjaśniających jak stworzyć 1 questa ;-;....

Więc nie chcę go, nie tworzę gry RPG tylko serwer, więc plugin powinien być łatwy w obsłudze a nie jakiś prom kosmiczny jak betoquest

TEMAT

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę płatne lekcje? A co mam chcieć, darmowe? xD Ja "oferuję", nie "chcę", a to różnica.

Tak tylko sobie piszę, nie przejmujcie się mną ^^

Opublikowano

@Co0sh oki nic ne mam do tego, ale ten twój plugin to statek kosmiczny, 20stron jak zrobić quest D: więc wolałem jakiś łatwiejszy w obsłudze :D

Plugin już dawno mam więc można temat zamknąć

TEMAT

Opublikowano

@Co0sh oki nic ne mam do tego, ale ten twój plugin to statek kosmiczny, 20stron jak zrobić quest D: więc wolałem jakiś łatwiejszy w obsłudze :D

Plugin już dawno mam więc można temat zamknąć

Można wiedzieć z jakiego pluginu skorzystałeś ? Kolego :)  

Opublikowano

Quests

Lecz zawiódł mnie on dziś na serwerze ponieważ zawaliła mu się wersja i nie rozpoznaje komendy reloadu dzięki czemu nie dodam Questu tak więc temat wciąż aktywny moja wersja to Spigot 1.7.10

Jeżeli masz bukkita 1.7.4 bądź 1.8.2 powinien Ci działać idealnie bo tam nie miałem problemów

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...