Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] CavalosMT2.eu

Jemilo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer jest legendą, jeden z lepszy easy/pvp i taki powinien być tytuł.

Ludzie szukają takich serwerów, stare hwangi, ładne bronie i dużo rozrywki na serwerze.

Brakuje serwera z dużą ilością wojen, a tego na cavalosie nie brakowało. 

Grałam na trzech odsłonach i na pewno wrócę na czwartą.  

c8f7.png

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takie serwery teraz nie maja bytu.

Z takimi serwerami jest jak z hardami, ciagle to samo, 0 nowosci :).

Dlaczego twoim zdaniem takie serwery nie mają racji bytu? 

Taki serwer jest przeznaczony dla osób, którzy czerpią rozrywkę w pvp, chcą osiągnąć maximum możliwości i zostać top1 w pvp. 

DUŻE PLUSY SERWERA 

+ Brak większych wymagań sprzętowych, oczywiście w porównaniu z nowymi serwerami. 

+ Łatwość zrobienia eq

+ Nie męczące bonowanie eq

+ Jedna forma ulepszaczy (perły)

+ Darmowa rejestracja

+ Nie wymagany is, gracze bez is mają równe szanse. 

+ Dobrze dobrane dmg klasy postaci

+ Dużo konkurów ox i raty serwerowe

+ Ogromne zainteresowanie administracji serwerem

+ Brak nowych udziwnień, które powodują błędy.

+ Stary klimat metina i ten bezkonkurencyjny interface i piękne miasta

Minusy

Z mojego punktu widzenia, to ich nie ma. Oczywiście, każdy znajdzie tu coś, co mu nie podpasuje. 

Brak nowości? 

Wiele osób może narzekać, że na serwerze nie ma super moutów i zwierzaków. 

Osobiście uważam, że jest to zbędne na serwerach. Na wielu projektach możemy spotkać udziwnione pety, które występują w is, ale nie każdy chce ładować pieniążki w grę. 

Więc ten brak zwierząt jest dużym plusem dla osób, które jednak nie mają kasy, to się tyczy do wszystkiego. Kostiumy, pety zwierzaki, to zło. Większość tych rzeczy się buguje, pety blokują w pvp i na wojnach gildii. 

W ostatnim czasie wyszedł serwer atreja i inari. Każdy wobec niego miał wielkie oczekiwania, nowy system zwierzaków, dungeony, grafika i system ulpeszeń oraz tysiące ulepszaczy. Obecnie na serwerach gra mało graczy, większość się zraziła przez is i zbyt trudną formę rozrywki, która stawia na ilość robienia dungeonów i dość mały exp.

Dlatego też jestem za tym, że brakuje nam perełki metina, a tą perełką jest cavalos, który jest znany od wielu lat i wielu graczy wciąż na niego czeka. 

Widać, że administracja się stara, choć ich nie znam, to swoją opinię opieram na postach fb, są bardzo często aktualizowane. Serwer old-cavalos stoi już ponad rok, który jest unowocześniony, dlatego też na prośbę graczy tworzą s2, które będzie czystym, starym cavalosem, tego nam brakuje. 

Grałam na wielu odsłonach i również zagram na tej. 

Zachęcam wszystkich do gry, mam bardzo miłe wspomnienia z serwerem. 

c8f7.png

Opublikowano

Dlaczego twoim zdaniem takie serwery nie mają racji bytu? 

Taki serwer jest przeznaczony dla osób, którzy czerpią rozrywkę w pvp, chcą osiągnąć maximum możliwości i zostać top1 w pvp. 

DUŻE PLUSY SERWERA 

+ Brak większych wymagań sprzętowych, oczywiście w porównaniu z nowymi serwerami. 

+ Łatwość zrobienia eq

+ Nie męczące bonowanie eq

+ Jedna forma ulepszaczy (perły)

+ Darmowa rejestracja

+ Nie wymagany is, gracze bez is mają równe szanse. 

+ Dobrze dobrane dmg klasy postaci

+ Dużo konkurów ox i raty serwerowe

+ Ogromne zainteresowanie administracji serwerem

+ Brak nowych udziwnień, które powodują błędy.

+ Stary klimat metina i ten bezkonkurencyjny interface i piękne miasta

Minusy

Z mojego punktu widzenia, to ich nie ma. Oczywiście, każdy znajdzie tu coś, co mu nie podpasuje. 

Brak nowości? 

Wiele osób może narzekać, że na serwerze nie ma super moutów i zwierzaków. 

Osobiście uważam, że jest to zbędne na serwerach. Na wielu projektach możemy spotkać udziwnione pety, które występują w is, ale nie każdy chce ładować pieniążki w grę. 

Więc ten brak zwierząt jest dużym plusem dla osób, które jednak nie mają kasy, to się tyczy do wszystkiego. Kostiumy, pety zwierzaki, to zło. Większość tych rzeczy się buguje, pety blokują w pvp i na wojnach gildii. 

W ostatnim czasie wyszedł serwer atreja i inari. Każdy wobec niego miał wielkie oczekiwania, nowy system zwierzaków, dungeony, grafika i system ulpeszeń oraz tysiące ulepszaczy. Obecnie na serwerach gra mało graczy, większość się zraziła przez is i zbyt trudną formę rozrywki, która stawia na ilość robienia dungeonów i dość mały exp.

Dlatego też jestem za tym, że brakuje nam perełki metina, a tą perełką jest cavalos, który jest znany od wielu lat i wielu graczy wciąż na niego czeka. 

Widać, że administracja się stara, choć ich nie znam, to swoją opinię opieram na postach fb, są bardzo często aktualizowane. Serwer old-cavalos stoi już ponad rok, który jest unowocześniony, dlatego też na prośbę graczy tworzą s2, które będzie czystym, starym cavalosem, tego nam brakuje. 

Grałam na wielu odsłonach i również zagram na tej. 

Zachęcam wszystkich do gry, mam bardzo miłe wspomnienia z serwerem. 

W sumie to po czesci masz racje, jakas reklame wieksza macie? Co z old-cavalos jest wasz?

tumblr_mxao8uPws31qadhufo1_540.jpg

Opublikowano

W sumie to po czesci masz racje, jakas reklame wieksza macie? Co z old-cavalos jest wasz?

Mam nadzieję, że coś pomyśleli nad tym, chociaż marni są youtuberzy. Wielkiego zysku graczy z tego nie ma, coraz mniej osób ogląda odcinki z serwera.

Fajną sprawą by było umieścić baner u kamera, a wiem, że stary cavalos tam był. Ludzie masową ściągają czity, strona jest odwiedzana bardzo często i dużo przyciąga ludzi z pl. Warto się rozejrzeć na fb, dużo jest profili poświęconych promowaniu metina. 

PYTANIE DO ADMINISTRACJI

Czy na serwerze będzie można handlować postaciami, eq za pln, oczywiście na swoją odpowiedzialność.

Teraz na wielu serwerach jest to normalne, że się sprzedaje postacie lub wymienia za inne serwery. 

c8f7.png

Opublikowano

Jestem ciekawa czy bedzie to co na starym. :v

Hm 99% to co na starym, nowością będą te dungeony aby za szybko gra się nie znudziła :)

Napewno będzie ten klimat ze 100 osób na serwerze, nic nowego, a to nie 2011 rok...

Nie wszystko co nowe to z*******e ;)

Jeśli ktoś zobaczy identycznego Cavalosa jak kiedyś to wbije nawet te 400/500 osób, oczywiście bez reklamy to nawet nie mają co startować.

Bo jeśli myślicie, że nazwa "Cavalos" to reklama to powodzenia, nie wybijecie się na tej nazwie bez reklamy.

Reklamy to podstawa również i my zrobimy.

z tego co ja pamiętam to jak ja grałem na cavalosie to był max lvl 99 a max eq to hwang i syrek

Hm to chyba nie był cavalos :D

Rework taki robicie? :D

Czemu padla 1 odslona?

1 odsłona nie padła działa nadal już od prawie 5 miesięcy.

Serwer prezentuje się w miarę ciekawie, ale mam tylko jedno pytanie: po co?

To co było, to było i przeminęło, i nigdy nie powróci, a więc po co tracicie swój czas i próbujecie odtworzyć coś, co już się skończyło? Taki jest świat, że w jeden dzień ktoś umiera, a w drugim już o nim się nie pamięta. 

Według mnie jest to stara czasu, bo nic nie zdarza się dwa razy tak samo, a więc nic, co było, nie zostanie odtworzone. Lepiej skupić się na tym, co dla człowieka możliwie; stworzyć coś wspaniałego i oryginalnego. 

Najlepszym dowodem jest ilość prób reaktywacji klimatu z 2011/12 roku, które zakończyły się tak, jak się zakończyły.

No osobiście projekt jest fajny, ale klimatu tam tego nie będzie. Dla zabawy można jak najbardziej wbić.

Prezentacja również bardzo ładna i estetyczna.

Polecić myślę, że można.

Powodzenia!

Dzięki ;)

Mam nadzieję, że coś pomyśleli nad tym, chociaż marni są youtuberzy. Wielkiego zysku graczy z tego nie ma, coraz mniej osób ogląda odcinki z serwera.

Fajną sprawą by było umieścić baner u kamera, a wiem, że stary cavalos tam był. Ludzie masową ściągają czity, strona jest odwiedzana bardzo często i dużo przyciąga ludzi z pl. Warto się rozejrzeć na fb, dużo jest profili poświęconych promowaniu metina. 

PYTANIE DO ADMINISTRACJI

Czy na serwerze będzie można handlować postaciami, eq za pln, oczywiście na swoją odpowiedzialność.

Teraz na wielu serwerach jest to normalne, że się sprzedaje postacie lub wymienia za inne serwery. 

Wymiana pomiędzy serwerami, sprzedaż za doładowania czy za jakieś premki cs itd. OK, ale za "czyste" pln nie.

Opublikowano

Nazwa nazwą ale teraz jeśli nie masz odjebanego serwera albo  500 youtuberów to ciężko się wybić

dokładnie tak ;)

A jak wystąpi to co na old-cavalos?

tzn Anfanis

roski itd.

Hm itd? tylko roski miał a dlatego, że narobił gdy był pewien bug, po czasie i tak zostały usunięte z serwera.

Opublikowano

Klasy wyrównane i w ile wbije  max lv 

Myślę, że tak wyrównane. Max lvl hm 2/3 3/4 dni zależy od Ciebie.

Opublikowano

Start serwera CavalosMT2.eu w Sobotę 16.05.2015 o godzinie 19.00 Jest to definitywna data startu.

Opublikowano

Gdzie te reklamy?

Będą :D

Co z tym startem? Czemu nadal nie ma prezentacji normalniej, tylko zapowiedz?

24h przed startem można prezentacje wstawiać z tego co czytalem w regulaminie.

skille powinny byc na start odrazu na P

nie przesadzajmy xD

Mnie ciekawi, po co tu będą dungeony.

Dla rozrywki :D

kiedy start?

START SERWERA 19.05.2015 (WTOREK) GODZ: 19:00

Opublikowano

Przecież miałbyć w tą sobotę..

Czytaj uważnie. Było napisane, że może zostać przeniesiony o tydzień.

/Edit - Proponuje jeszcze naprawić forum - strata ludzi przed startem ;d

/Edit2 - Download clienta macie na fanpage old-cavalosa.

Opublikowano

Przezentacji nie ma czyli nie ma dzisiaj startu, dobranoc

Edit.

No i gdzie ta prezka, gdzie te forum, gdzie te reklamy ? W chuya robicie ludzi i nic więcej 

pozdrawiam znad oceanu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...