Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Myszką, ciągnięcie się, zataczanie kółek

patrolmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !
Postanowiłem ze znajomymi wrócić poodwalać trochę na Minecrafta, lecz niestety moja myszka, a raczej kursor dostaje szału :/
Problem polega na tym, że zatacza takie dziwne koła, ciągnie się w jedno miejsce, co zabiera mi radość z gry :/ Czułość mam już ustawioną na minimalną, a mimo to i tak dzieje się takie właśnie coś icon_sad.gif

-Próbowałem wciskać jakieś F8 czy F9 ale to nic nie daje
-Reinstalowałem Minecrafta
-Problem zarówno na premium jak i no premium
-Nie jest to wina myszki (podpinałem 2 inne i to samo)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie żeby coś ale robisz ze mnie idiotę, który by się nie zorientował, że to przez podkładkę albo bez niej. To nie to ...

Hahahha sorry :)

@topic

W innych grach też tak jest ?

Opublikowano

Próbowałem na połowie wersji i zwątpiłem. Na pełnym ekranie, w oknie, to samo...

Zmien luncher i usuń pliki z .minecraft

Opublikowano

Majsterkowałeś w opcjach...

Usuń folder .minecraft który znajduje się w pliku %appdata% i włącz od nowa gre.

Nie ważne, czy odpalisz na NON-Prenium (wersja piracka), czy Prenium (wersja oryginalna).

I tak będzie działało...

Pozdrawiam, Jakub.

­

"Przemoc pisemna" niczego nie rozwiązuje.

Opublikowano

Może masz włączony tryb dotykowy? *Gdy ja gram na dotyku, to mi tak wariuje łapka* ,

A jak nie, to tak jak

@1361622928-U485574.pngSWAGG

zmień launcher, najlepiej na MCPL (choć trudno go teraz znaleźć)

--

Opublikowano

A czułość masz ustawioną na minimalną na myszce czy w grze? Jak w grze to przesuń tak na ok. 90-100%.  

Czułość mam minimalną w grze tylko że na 90,100% to już w ogóle tak zapier*** że nic nie widze :(

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wejdź w Menadżer Urządzeń, znajdź swoją mysz i kliknij odinstaluj. Następnie odłącz ją i ponownie podłącz do komputera.

System ponownie zainstaluje sterowniki myszy i powinno działać (u mnie działało).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...