Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie chłodzenie CPU ?

Buaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , w ostatnim czasie borykam się z drobnym dylematem , jako że posiadam procesor i5 760 i przestał mi wystarczać postanowiłem wymienić boxowe chłodzenie na jakieś lepsze i spróbować go podkręcić . Tutaj właśnie pojawia się problem , mam dylemat czy wybrać SilentumPC Fera 2 czy Fortis 2 ( cena tutaj nie gra roli , ponieważ różnica 20-30 złotych nie ma znaczenia ) , czy może polecicie mi jeszcze coś innego . 

Model płyty głównej : Asus P7H55 , podaje model ponieważ czytałem o tym ze jakieś chłodzenia wyginają własnie płyty a nie chciałbym żeby tak było 

Obudowa : Cooler Master Dominator 690 

Opublikowano

Fortis 2, szczegolnie iz jest zauwazalnie bardziej wydajny, a kultura pracy jest na tym samym poziomie.

naprawde ? Czytałem jakieś testy i to własnie na ferze były mniejsze temperatury , dlatego też chciałem odrzucić fortisa ;/ 

Opublikowano

Fera 2 to na prawdę dobre chłodzenie, ale extremalnego OC to raczej na chłodzeniu za 100zł nie zrobisz :)

Wiem , że jakies ekstremalne to nie , ale 3,8 Ghz chciałbym wykręcić ;)

Grandis jest nieopłacalny. Jak już to lepiej macho dać.

Ale do twojego zestawu Fortis 2 starczy jak najbardziej i ciut ciut.

Dzięki , chyba zdecyduje się na fortisa jednak :)

Można zamknąć ;_)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...