Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem rynek :/

Zywiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś ja i kolega zakupiliśmy gre. Gdy on ją zakupił i wszedł w dział rynek pisze mu taki oto komunikat "Rynek jest niedostępny z następujących powodów:
Zakup dokonany ostatnio w Sklepie Steam zdaje się być ważny, ale należy jeszcze odczekać 30 dni. Więcej informacji...
Jeżeli nie pojawią się dodatkowe ograniczenia, będziesz w stanie korzystać z Rynku Społeczności od 28.5.2015 14:44:53.
" Mi natomiast pisze "Rynek jest niedostępny z następujących powodów:
W twojej historii transakcji, w przedziale czasu od 30 dni do roku wstecz, musi figurować potwierdzony zakup i musi być ona wolna od odnotowanych niedawno zwrotów i sporów płatniczych. Aby znieść to ograniczenie...
Twoje konto jest ograniczone. Aby znieść to ograniczenie..." Czyli teoretycznie wygląda to tak jakbym wogóle nie zakupił tej gry aby odblokować rynek. Co zrobić? 

Opublikowano

Musisz zakupić grę, dlc i wyświetli Ci się komunikat o odczekaniu 30 dni.

Jeżeli nie zakupisz gry to nie odblokujesz rynku

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ale oto chodzi że kupiłem gre, kumpel też i kumplowi wyskoczył kumunikat że za ileś tam bd odblokowany rynek, chyba że pojawią sie jakieś ograniczenia. A mi wgl coś takiego nie wyskoczyło chociaż kupiłem gre przez paysafecard tak jak on. 

Opublikowano

Wejdź w rynek i zobacz czy nie ma tam komunikatu o blokadzie lub czymś innym, jeśli nie to napisz do Valve bo innego wyjścia nie widzę .

Opublikowano

Witam, dziś ja i kolega zakupiliśmy gre. Gdy on ją zakupił i wszedł w dział rynek pisze mu taki oto komunikat "Rynek jest niedostępny z następujących powodów:

Zakup dokonany ostatnio w Sklepie Steam zdaje się być ważny, ale należy jeszcze odczekać 30 dni. Więcej informacji...

Jeżeli nie pojawią się dodatkowe ograniczenia, będziesz w stanie korzystać z Rynku Społeczności od 28.5.2015 14:44:53.

" Mi natomiast pisze "Rynek jest niedostępny z następujących powodów:

W twojej historii transakcji, w przedziale czasu od 30 dni do roku wstecz, musi figurować potwierdzony zakup i musi być ona wolna od odnotowanych niedawno zwrotów i sporów płatniczych. Aby znieść to ograniczenie...

Twoje konto jest ograniczone. Aby znieść to ograniczenie..." Czyli teoretycznie wygląda to tak jakbym wogóle nie zakupił tej gry aby odblokować rynek. Co zrobić? 

Musisz dokonać jakiejkolwiek płatnej transakcji za pomocą steam wallet. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Ale oto chodzi że kupiłem gre, kumpel też i kumplowi wyskoczył kumunikat że za ileś tam bd odblokowany rynek, chyba że pojawią sie jakieś ograniczenia. A mi wgl coś takiego nie wyskoczyło chociaż kupiłem gre przez paysafecard tak jak on. 

Piszę ci, że masz konto ograniczone? jak tak to przeczytaj

http://www.dobreprogramy.pl/Nie-chcesz-kupowac-w-Steam-Valve-ograniczy-Twoje-konto,News,62448.html

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak mi pisze "Rynek jest niedostępny z następujących powodów:

Opublikowano

Musisz doładować konto za minimum 5 euro, a potem kupić grę nawet za 20 centów i rynek Ci się odblokuje.

znaczy po 30 dniach się odblokuję , lub 15 z Steam Guard

Opublikowano

Tzn no ja kupiłem normalnie gre a nie doładowywałem portfela. I kumplowi to normalnie odblokowało, napisałem też do supportu, zobaczymy co idioci wymyślą. 

Opublikowano

Kupiłeś gre z allegro lub innego serwisu niż Steam? Kolega gre kupił jak ty czy na steam? Jeśli kupiłeś gre z np. Allegro to musisz doładować portfel za minimum 5euro i kupić nawet gre za 20 centów lub inną.

Opublikowano

Tzn tak, cs;go kupiłem z allegro i wczoraj przez steam kupiłem jakąś za 20 centów tak jak kumpel, jemu odblokowało i pisze że 30dni ma czekać a mi ne odblokowało.

Opublikowano

Wczoraj kupiłeś przez Steam gre za 20 centów, więc musisz od wczoraj czekać 30 dni na odblokowanie rynku na Steam. Dopiero wczoraj aktywowałeś rynek.

Opublikowano

Steam wprowadził ograniczenia.

Rynek steam możesz odblokować gdy:
- doładujesz portfel Steam (5 Euro)

- Zakupisz gre na Steam (5euro)

Opublikowano

W takim razie wytłumacz mi jakim cudem kumpel kupił tą samą gre co ja, nic wpłacając do portfela 5 euro i mu pisze że rynek zostanie odblokowany tam 28.05 bodajże? 

Opublikowano

W takim razie wytłumacz mi jakim cudem kumpel kupił tą samą gre co ja, nic wpłacając do portfela 5 euro i mu pisze że rynek zostanie odblokowany tam 28.05 bodajże? 

Ostatnio wprowadzono zasady że trzeba wydać min. 5 Euro żeby mieć rynek itd. Teoretycznie wydałeś jedynie 0.20, bo CSa (z tego co wnioskuję) zakupiłeś spoza steama. Doładuj konto - tak czy siak wydasz na skiny.

Opublikowano

Tak cs;go z allegro kupiłem, kumpel kupił dosłownie 20min przede mną w ten sam dzień więc nie wiem jak to jest możliwe ...

Tak czy siak wszystko wskazuje na to że mam rację. Po prostu doładuj 5 euro - prędzej czy później i tak byś to zrobił. Tak to już jest... Żądza skinów. :D

Opublikowano

Nie koniecznie, mam od ch*ja chromów a sprzedać by pasowało :D Kupie jeszcze jedną za 20centów jak nie pomoże to bd musiał doładować. W każdym razie dzięki :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...