Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch 5.8 - dyskusja

Mileno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w nocy zostanie wprowadzony nowy patch

W tym patchu zostaną wprowadzone nowe skórki dla 4 postaci, pojawią się pakiety chroma, ARAM zostanie zaktualizowany, aktualizacja tekstur, zmiany w bohaterach i dość spore zmiany w The Black Cleaverze.

Opisy patcha:
PL: http://polscygracze.pl/opis-zmian-patch-5-8-patch-notes/

EN: http://www.newsoflegends.com/index.php/pbe-round-up-patch-5-8-37602/

Opublikowano

Bardzo fajne skórki do Fiddle, Jayce i Ziggsa. Chroma takie sobie, Lucian i Blitz najlepiej wyglądają, reszta bardzo słaba. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że aktualizacje tekstur to takie nadanie "mgiełki, soft, wygładzenia", podrasowanie kolorów, np.: Lux - zarysy są ostrzejsze, dużo szczegółów, w nowej wersji jest wygładzona, chociaż zależy też od postaci/skórki. Niektóre lepiej wyglądają, a inne gorzej. Nowe grzybki nie przypominają ich ~.~ Nowy ekran ładowania jest bardzo ładny. Bardzo mnie cieszy lekka zmiana dmg Gravesa, chociaż z tym pociskiem...

Opublikowano

Co zmieniono w Jinx? Bo nią często oram?

...................\/...................

Opublikowano

Co zmieniono w Jinx? Bo nią często oram?

Minimalne dmg z ulta, dużej różnicy to nie zrobi, jeżeli nie będziesz stał obok przeciwnika podczas używania ulta to nawet nie zauważysz różnicy w dmg.

Opublikowano

Minimalne dmg z ulta, dużej różnicy to nie zrobi, jeżeli nie będziesz stał obok przeciwnika podczas używania ulta to nawet nie zauważysz różnicy w dmg.

Czyli dmg na większą odległość lipa, tak fajnie się kradł kille.

Opublikowano

Super zmiana BC, w moim przypadku bardzo się przyda na mojego maina Riven - 20% cdr + ten hp. Nie wspomnę już o bonusach biernych. :rolleyes:

Opublikowano

No Barda buffuja i po co? Jak zawsze oglądam jakiegoś zagranicznego streamera, który gra na bocie vs Bard+jakiś adc to Bard robi dmg jak dwóch typów. Te jego Q jest tak silne na linii wraz z pasywką, że to paranoja. Jedyny jego ból to ult, który niszczy jak i wygrywa gierki na soloq.

Black Cleaver wraca do łask.. szczerze na nikogo go nie składałem bo Youmuu > Cleaver (jak na razie) i jak dla mnie każdy kto rushował Black Cleavera to bob.

Ale po tym patchu może się to zmienić. I nie, nie będzie to item dla Irelii, gdyż ona ma już Trinity swoje a te pasywki z Phage się nie stackują. Od biedy można kupić Cleavera zamiast Trinity ale nie jestem pewien czy warto.. pasywka Trinity z Sheena silniejsza imo bo po co jej zmniejszanie pancerza skoro ma true dmg.

Za to ten item będzie OP na Urgota, który jest bardzo viable bo zrobi z niego jeszcze większa bestię. Zobaczcie :

- 20 cdr z cleavera,

- 20% z frozen hearta

Co mamy?  mamy możliwość na zrobienie bardziej ofensywnych czy defensywnych runek czy masterek bo nie będziemy musieli pakować cdry w masteriesach czy runach. Masakra.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ciekawe zmiany, fajne skinki. Chroma packi takie sobie :/. Kolejna dobra aktualizacja tekstur. BC dostał buffa, no nie źle..

Interesuje mnie jedno. Gdzie jest nerf tego opskiego Cho'Gata?

Opublikowano

Wierzyłem, że nie znerfią Ulta na Jinx ... Ona i tak jest broken, bo nie ma escape'u, a jeszcze nerfią jej ulta ... Co to za logika. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wierzyłem, że nie znerfią Ulta na Jinx ... Ona i tak jest broken, bo nie ma escape'u, a jeszcze nerfią jej ulta ... Co to za logika. 

Chodzi o to, żeby Jinx nie była toksycznym champem, który wywala milion obrażeń w dużej bliskości z wrogiem. Teraz trochę jej ult zbalansowany jest. :) Sam bardzo lubię grać Jinx, ale nie cierpię grać vs. Jinx. Dla mnie zmiana na +. Raczej dużo on nie zmieni.

Nowy BC - RENEKTON COME BACK. Item jak dla mnie epicki. W końcu jakieś zastępstwo dla Youmuu. :)

Opublikowano

Bardzo fajny update dużo wprowadzający, jedynie co mnie razi w tym wszystkim to ten śmieszny nerf jinx... Nie powinna dostać nerfa bo zrobi się z nią to samo co z cait, 0 damage w early.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Najbardziej z tego wszystkie ciekawi mnie ten BC nowy, a te chromy wydają mi się tutaj niepotrzebne no, ale co ja mam do powiedzenia.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Nie ogarniam Jinx i nie lubię na nią grać, więc ja się w sumie cieszę z tego nerfa, mimo że jest trochę przesadzony. BC będzie OP coś czuje. Wyczuwam instaban Riven dzięki tej zmianie xD. Zmiany na ARAMie super. Skiny też ok. Reszta zmian mało ciekawa.

Opublikowano

Patch fajny, ale jinx już nie będe grać. Rito głupieje powoli..

W late game jinx jest najsilniejszym adc, i ty sie dziwisz ze nerfa dostala?

Co do BC to jest nerf na tankow, 30% redukcji pancerza sporo da.

Opublikowano

Nie mogę się doczekać przetestowania tasaka na Lucianie, przeczuwam, że to będzie dobre B)

Dokładnie :D Powinno iść w parze z tym ADC, czekam na patcha :ninja:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...