Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki przy nagrywaniu.

hanys94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkiim :)) piszę ponieważ mam problem.. mam spadki fps < na sekunde może 2 - ale powoduje to niemiłosiernego laga.. > przy nagrywaniu.. w gta v na bardzo wysokich 110 fps a przy nagrywaniu w 60 fps spadnie do 40 na moment ale lag jest.. ;/ w cs go 450 fps a przy nagrywaniu tez spada .. nagrywam Actionem / frapsem.. ma ktoś pomysł ?

Opublikowano

Może być słaby komputer, podaj parametry.

Intel i5 4460

Asus gtx 980 strix

8gb ram 1600 mhz

Plyta : msi b85-g43

Zasilacz cooler master 550

Opublikowano

Spadki spowodowane są albo procesorem, albo zasilaczem, stawiałbym na to pierwsze. Sprawdź temperatury w stresie, może chłodzenie nie dociśnięte poprawnie i procek się grzeje.

Opublikowano

Spadki spowodowane są albo procesorem, albo zasilaczem, stawiałbym na to pierwsze. Sprawdź temperatury w stresie, może chłodzenie nie dociśnięte poprawnie i procek się grzeje.

temperatura procka przy graniu 1h i nagrywaniu nie wbiła na 55+ < zapomnialem napisac ze mam dodatkowe chlodzenie Fera2 >

Opublikowano

Masz zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej ?

W ustawieniach powinno być takie coś jak limit klatek, ustaw na 60 fps

Opublikowano

Masz zainstalowane najnowsze sterowniki karty graficznej ?

W ustawieniach powinno być takie coś jak limit klatek, ustaw na 60 fps

Tak, stery najnowsze.. i 60fps mam ustawione :)

Może to być wina czegokolwiek.

Na sekundę-dwie prawdopodobnie dysk.

Jak sprawdzic czy to dysk ?;/

Opublikowano

Nagrywanie filmów na ten sam dysk jest obciążeniem, ponieważ gra odczytuje pliki jednocześnie fraps zapisuje obraz. Zalecam przeinstalować frapsa na osobną partycje :)

Opublikowano

Nagrywanie filmów na ten sam dysk jest obciążeniem, ponieważ gra odczytuje pliki jednocześnie fraps zapisuje obraz. Zalecam przeinstalować frapsa na osobny dysk :)

Pierw ten inny dysk trzeba mieć.. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...