Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysły na serwer

KalimTSP

Reaktywacja TSP-Craft  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tryb rozgrywki

• Survival + Gildie/Klany/Frakcje
      11
    • Survival bez gildi
      4
    • Hardcore + Gildie/Klany/Frakcje
      6
    • Hardcore bez gildi
      4
    • Freebuild + Survival + Gildie/Klany/Frakcje
      6
    • Freebuild + Survival
      3
    • Freebuild
      3
    • Skyblock
      9
  2. 2. Drop

• Normalny z rud
      18
    • Z kamienia
      28
  3. 3. Płatne rangi typu VIP

• Tak
      22
    • Nie
      24

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W mojej skromnej opinii najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie czegoś oryginalnego, nie umniejszając wymienionym w ankiecie typom udziału jaki wniosły na Polską scenę serwerową jednak są one dla mnie delikatnie mówiąc nudne. Mam prostą radę dla wszystkich osób chcących rozwijać własny serwer. Przestańcie gonić konkurencję. Tak, wiem szokujące ale przeanalizujmy jeśli Pan X tworzy serwer Frakcji i naśladuje Pana Y z jego serwerem nigdy go nie wyprzedzi, Pan Y zawsze będzie o jeden krok do przodu, stale będzie wprowadzać nowinki nawet te autorskie podczas gdy Pan X będzie próbował go dogonić i udowodnić, że to on jednak jest lepszy. Taki właśnie sposób rozumienia niestety prezentuje znaczna część ekip tworzących serwery, co prawda znajdziemy wśród nich kilku Panów Y, którzy to będą wyznaczać nowe kierunki i to właśnie oni rozbiją bank zgarniając graczy. Dodatkowo Parafrazując Jobs'a jestem pewien, że to co odróżnia Ekipy z sukcesami od tych bez sukcesów to czysty upór, zatem jeśli jesteś Kapitanem okrętu musisz być wytrwały i trzymać kurs jaki obrałeś, nie zawracaj w trakcie bo może się okazać, że horyzont celu był na wyciągnięcie ręki. 

Jeśli myślisz na poważnie o prowadzeniu serwera zapraszam gorąco do zapoznania się z tematem, w którym to zawarłem moje przemyślenia na temat tego co niesie za sobą podjęcie decyzji o prowadzenie serwera,

http://www.mpcforum.pl/topic/1339214-5-zasad-sukcesu-twojego-serwera-1/
s4ElBud.png
Opublikowano

Według mnie niezłym serwerem, mógłby być serwer typu RPG. Wyobraź sobie świat, gdzie masz dużo zadań a gracze zarabiają za ich wykonanie. Świąt, który cały czas ulepszasz, dodając nowe osady, miasta. Chętnie zagrałbym na takim serwerze.

Opublikowano

Odpowiedziałem na wszystkie 3 pytania. I pierwsze, to freebulid + survival + gildie  czyli dla mnie fajne połączenie ;) tylko, żeby na działkach było PvP off, lub mozliwosc włączeni GODA na wlasnej dzialce, itd.

VIP. najlepiej żeby ludzi nie kłócić, zrobić darmowego VIP za pomoc, lub stałą grę, zapraszanie graczy itd. a range wyższą, svip do kupienia. I oba głosy się łączą :)

--

Opublikowano

Ja chciałbym zobaczyć serwer PVP z levelami, a za każdy poziom wyżej są diamenty (waluta serwerowa) i za nie można ulepszać eq.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...