Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] World Of Tanks - Jak...

Damian200030

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

World of tanks - jak unikać artylerii.

W tym poradniku napiszę wam jak chronić się przed artylerią (oczywiście możesz i tak wyłapać, zależy to od pozycji artylerii).

O artyleriach:

Artyleria - na mapie, oraz domyślnie, gdy kliknie się lewy alt jest to kwadrat.

W artylerii nie jest chyba możliwe, żeby strzelić wszędzie z jednej pozycji, więc nie którzy gracze mogą się poruszać.

Nie które mapy i miejsca, w których artyleria może stać (na m.in losowych bitwach):

Himmelsdorf

2GSFca3.jpg

Steppes

nl5YGF9.jpg

Prokhorovka

OtRVBEh.jpg

• Mountain

jgu5ln5.jpg

• Kopalnie

WvxonzM.jpg

Highway

f8UiBsk.jpg

Pearl River

nMeeJC2.jpg

Cliff

KtTMFgN.jpg

Klasztor

PkZWosd.png

Murowanka

NdpzMFm.png

Rady dla czołgistów:

Możliwe, że już nie raz widzieliście jak nie którzy brzydko się wyrażają, gdy ich zabije artyleria, a może i wy się tak wyrażacie/wyrażaliście...

Po pierwsze wiedz, że nie które artylerie będą się przestawiać.

Po drugie chowaj się za wrakami, skałami (lecz możesz wyłapać np jeśli przód masz przy wraku zależy to od doświadczenia artylerysty i jego ustawienia).

Po trzecie jeśli jedziesz do miasta nie myśl, że jesteś niezniszczalny przez artylerie, pomyśl troszkę, po czym się ustaw np. za budynkiem.

Jesteś w jakimś szybkim czołgu i chcesz zniszczyć artylerie? Nie wyjeżdżaj na wprost, chyba, że ma reolada.

Rady dla artylerysty jak zniszczyć drugą artylerie (może się uda):

Po pierwsze spróbuj ustalić gdzie może się znajdować wroga artyleria.

Po drugie poczekaj chwilkę, aż wystrzeli, jeśli nie zobaczysz smugi, to szukaj dalej.

Po trzecie, jeśli zauważysz smugę spróbuj gdzieś tam strzelić, to może się uda zniszczyć wrogą artylerie.

Posiadam artylerie, więc choć troszkę wiem co i jak.

Przydał ci się poradnik? Zostaw LIKE, oraz komentarz!

Opublikowano

smugi z tego co wiem nie zostaną wyświetlone dopóki artyleria nie zostanie raz wyspotowana/nie odda 1 celnego strzalu
do smug pomaga modzik :3

Opublikowano

smugi z tego co wiem nie zostaną wyświetlone dopóki artyleria nie zostanie raz wyspotowana/nie odda 1 celnego strzalu

do smug pomaga modzik :3

Yhy? Pierwszy raz przeczytałem, że żeby widzieć smuge trzeba mieć moda lub musi być wyspotowana, oraz ten strzał...

Komentujcie temat

Opublikowano

Może dopisałbyś co nieco o modach wspomagających artylerzystów ? (smugi) 

Nigdy modow do wota nie mialem, a co do tych smug, to jak chcialem zabic arte, to wypatrywalem.

Opublikowano

Nigdy modow do wota nie mialem, a co do tych smug, to jak chcialem zabic arte, to wypatrywalem.

Chodzi mi o mody które przedłużały widoczność smug, czy coś takiego... jest to spore ułatwienie dla artylerzystów więc mogłoby to zagościć w twoim poradniku. 

Opublikowano

Chodzi mi o mody które przedłużały widoczność smug, czy coś takiego... jest to spore ułatwienie dla artylerzystów więc mogłoby to zagościć w twoim poradniku. 

Aha. W tym dziale jest temat o modach na jakąś tam wersje world of tanks i tam chyba nadal jest mod, który pokazuje smugi, a więc nazwe w google i szukać.

Opublikowano

Poradnik zacny ;), napewno się przyda nowym graczom, ale i nie tylko. Wiem też że na niektórych mapach arta ustawia się całkiem inaczeje. Również można byłoby zaznaczyć, że po wystrzale niektórzy gracze (Głównie fiolety) poruszają się/zmieniają pozycję. Czemu napisałam fiolety? A no dlatego, że większość graczy nie zmienia pozycji i to jest błąd, bo na przeciwko w arcie może grać snajper ;).

Opublikowano

Poradnik zacny ;), napewno się przyda nowym graczom, ale i nie tylko. Wiem też że na niektórych mapach arta ustawia się całkiem inaczeje. Również można byłoby zaznaczyć, że po wystrzale niektórzy gracze (Głównie fiolety) poruszają się/zmieniają pozycję. Czemu napisałam fiolety? A no dlatego, że większość graczy nie zmienia pozycji i to jest błąd, bo na przeciwko w arcie może grać snajper ;).

Szczególnie miejsca trzeba zmieniać na CW, bo dzisiejsze mody pokazaują dokładnie skąd wyleciał pocisk z artylerii.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] World Of Tanks - Jak...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...