Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gtx 970- Jaką wersję wybrać?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za jakiś czas będę kupował nowy komputer. Postanowiłem wybrać gtx 970 jako kartę graficzną. I teraz pytanie jaką wersję wybrać. Od msi, asusa, gigabayte, evga,. Ma być podkręcona fabrycznie? Mam też pytanie jak to jest z tym 3,5 gb Vramu. Czy to będzie jakoś bardzo ujemnie wpływało na rozgrywkę, bo kupuję kompa do grania.Nadal produkują te modele z tym 3,5 gb czy już poprawili i są pełne 4 gb? Mam też pytanie tak trochę z innej beczki. Dlaczego gtx 690 w testach wydajnościowych prezentuje się lepeiej niż gtx 970? Proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Brałbym evge, bo 5 lat gwarancji po zarejestrowaniu produktu lub zotaca (jest fajna wersja za 1500 zł chyba jeszcze).

Dalej jest 3.5, bo to nie usterka tylko wina tego, jak ta karta jest zrobiona, a 0.5 GB jest dalej, tylko z gorsza szyna pracuje, nie bedzie to przeszkadzac w grze

Bo 690 to 2x 680

­

Opublikowano

Brałbym evge, bo 5 lat gwarancji po zarejestrowaniu produktu lub zotaca (jest fajna wersja za 1500 zł chyba jeszcze).

Dalej jest 3.5, bo to nie usterka tylko wina tego, jak ta karta jest zrobiona, a 0.5 GB jest dalej, tylko z gorsza szyna pracuje, nie bedzie to przeszkadzac w grze

Bo 690 to 2x 680

A evga i zotaca wyróżniją się lepszą wydajnością od pozostałych i czy brać OC czy bez OC?

Opublikowano

Wszystkie 970-tki mają zbliżoną wydajność do siebie .

No i lepiej wziąć z O/C .

Moim ulubieńcem jest Asus Strix.

Dlatego , że ma bardzo ładny design , ciche i wydajne chłodzenie , backplate , bardzo dobre możliwości O/C no i wysoką wydajność ( ale , jak napisałęm wcześniej , wydajność 970-tek jeż prawie taka sama ).

Tylko EVGA i Zotac wyprzedzają go z gwarancją .

J9rrz3v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...