Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Rozszerzone informacje o użytkowniku, kanale i serwerze w języku polskim - styl

Norczan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozszerzenie informacji o użytkowniku, kanale i serwerze w programie TeamSpeak 3 w języku polskim.

Screenshot_2.png

Zmodyfikowałem domyślny styl dodając do niego kilka ważnych informacji, np. o ID kanału które jest potrzebne do konfiguracji botów, dodatkowo spolszczyłem opisy i dodałem kilka udogodnień.

Instalacja stylu odbywa się poprzez narzędzie od TeamSpeak'a - jest bardzo prosta.

Dzięki temu dodatki w łatwy sposób sprawdzisz informacje kiedy dany użytkownik pierwszy raz połączył się z serwerem lub jaka jest łączna suma połączeń wszystkich osób z serwerem.

Jest to modyfikacja domyślnego stylu programu, jeśli chcesz używać innego stylu i mieć te informacje skontaktuj się ze mną i zrobię dla Ciebie modyfikację twojego stylu, abyś miał motyw jaki lubisz i rozszerzone informacje.

Dodatkowo wzbogaciłem ten styl o pomocne podpowiedzi (po przejechaniu kursorem na czerwoną ikonkę) i ikonki systemów takich jak Linux, Windows, iOS.

Instrukcja instalacji:

1. Pobierz paczkę i wypakuj np. na pulpicie.
  2. Uruchom plik style_info_pl.ts3_style i kliknij klawisz Install.
  3. Jeśli miałeś uruchomiony program TeamSpeak 3, instalator po instalacji zapyta się czy zrestartować program (wybierz Tak).
  4. W programie przejdź do ustawień Settings > Options i w zakładce Design wybierz Theme (motyw) style_info_pl.
  5. Zapisz zmiany klikając przycisk Apply.

Gotowe, teraz będziesz miał wszystkie możliwe informacje o użytkowniku, serwerze i kanale po prawej stronie w język polskim.

Dodatek będzie aktualizowany.

Wersja 2.2:

+ Dodano szukanie w bazie TS3index.com użytkownika po nicku lub UID

+ Dodano szukanie serwera w bazie TS3index.com i gametracker.com

Spoiler

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Screenshot_3.png  Screenshot_4.png

Wersja 2.1:

+ Poprawiono wygląd

Spoiler

2.1 Screenshot (1).png

2.1 Screenshot (2).png

2.1 Screenshot (3).png

Wersja 1.0:

Spoiler

1.0Screenshot_3 (1).png

1.0Screenshot_3 (2).png

1.0Screenshot_3 (3).png

DOWNLOAD:

style_info_pl-v2.2.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/#/file-analysis/ODViMDUyNmU1Y2ZlNjk5MTliZDA1NjUxYjcyMjZkNzg6MTUxMzk3Mzg1Mg==

style_info_pl-v2.1.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/#/file-analysis/MzhjMjdlODgxNzIwMmYyYzFiZDNmNmFmZjlkYzY3NmQ6MTUxMjkxOTEwNQ==

style_info_pl-v1.0.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/#/file-analysis/YzRkN2EzOWY0Y2I1MzFiYWIyYTEzYzk2MThiMDI2MGM6MTUxMjkxOTE0NQ==

Jeśli chcesz mnie popędzić do pracy zostaw komentarz i like.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajne. Kiedy te nowe ?

Trzeba nad tym chwilę posiedzieć, myślę że w następnym tygodniu, maksymalnie do 2 tygodni dokończę to i wyjdzie miły dla oka styl/szablon.

Jeszcze trochę mi zostało do poprawy i zajmuje to trochę czasu.

Styl będzie w 2 wersjach - jasnej i ciemnej.

­

Opublikowano

­Aktualizacja do wersji v2.0

Poprawiłem wygląd i teraz dużo lepiej to wygląda.

Link zaktualizowałem w 1 poście.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacja wersji v2.

Przez pośpiech przeoczyłem fakt, że szyfrowanie dodałem w statusie kanału i zapomniałem tego usunąć.

Aby zaktualizować, wystarczy pobrać paczkę, wypakować i ponownie zainstalować. 

Tak jakbyś robił to po raz pierwszy zgodnie z instrukcją.

Link do pobrania znajduje się w 1 poście.

9cBIIRC.png

­

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam.

Pracę nad stylem zawiesiłem, ponieważ muszę siąść nad nim jeszcze ze kilka godzin, a niestety nie mam tyle wolnego czasu.

Wkrótce udostępnie wtyczkę, która jednym kliknięciem zmieni kodek i jakość, temat, opis, hasło na wszystkich kanałach na serwerze i w 75% mam skończone pełne spolszczenie do TS.

Opublikowano

Odświeżam.

Pracę nad stylem zawiesiłem, ponieważ muszę siąść nad nim jeszcze ze kilka godzin, a niestety nie mam tyle wolnego czasu.

Wkrótce udostępnie wtyczkę, która jednym kliknięciem zmieni kodek i jakość, temat, opis, hasło na wszystkich kanałach na serwerze i w 75% mam skończone pełne spolszczenie do TS.

Pełne spolszczenie, czyli mam rozumieć, że permissions też?

Opublikowano

Pełne spolszczenie, czyli mam rozumieć, że permissions też?

Najpierw zrobię ustawienia programu, a w następnych wersjach permisje, ponieważ jest to bardzo dużo pracy, a czasu coraz mniej.
Opublikowano

Najpierw zrobię ustawienia programu, a w następnych wersjach permisje, ponieważ jest to bardzo dużo pracy, a czasu coraz mniej.

Dziękuję za informację i doceniam twoją pracę :). Czekam na download ;p!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super, bardzo przydatny dodatek ! polecam, każdemu się na pewno przyda, tak jak mi się to przydało +++++

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...