Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oplaca mi sie odkupic taki PC?

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kolega ma do sprzedania komputer z i7-3770k, AMD radeon HD 7970, ASrock Z77 za 2500zl. Moje pytanie brzmi, czy oplaca mi sie kupic taki sprzet I najwyzej zmodernizowqc go (tj. wymienic grade i inne takie)

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Dopytaj sie jakie chlodzenie, jaki zasilacz. Czy karta jest referencyjna - też zapytaj, jeżeli nie to jakiej ona jest firmy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

AMD? Zbytnio niewierze w te karty :> Nawet opłaca ci się go kupić ale musisz zmienić kilka rzeczy.Według mnie na 100% karte oraz jeśli chcesz możesz sprzedać ten procesor i kupic jakaś I5 z odblokowanym OC.

687qco.png

Opublikowano

Ma jeszcze 8GB ram, ale nie wiem jakiej firmy. Zasilacz radix vi 650. Chłodzenie boxowe. Tyle na razie wiem. Na razie go nie ma.

A tak btw. może odkupić od niego tylko procesor (taniej niż na np. morelach)

Opublikowano

opłaca się brać taki zestaw masz dobrą i7 3generacji do podkręcania no i wydajna od najlepszej i5 zobacz sam http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i5-4670k-vs-intel-core-i7-3770k

zasilacz byłoby trzeba zmienić na TT smarta 530w albo coś to koszt 200zł bo nigdy nie znam tej firmy i nie wiem czy można go kupć i nie wybuchnie 

powiedz mu żeby opuścił cene do 2.3k ale reszta spoko napewno nowsze gry pójdą na ultra/bardzo wysokie

dla mnie to dobry sprzęt za taką cenę 

Pomogłem ?? like

Opublikowano

opłaca się brać taki zestaw masz dobrą i7 3generacji do podkręcania no i wydajna od najlepszej i5 zobacz sam http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i5-4670k-vs-intel-core-i7-3770k

zasilacz byłoby trzeba zmienić na TT smarta 530w albo coś to koszt 200zł bo nigdy nie znam tej firmy i nie wiem czy można go kupć i nie wybuchnie 

powiedz mu żeby opuścił cene do 2.3k ale reszta spoko napewno nowsze gry pójdą na ultra/bardzo wysokie

dla mnie to dobry sprzęt za taką cenę 

Dziękuję za opinię. Myślisz, że opłaciłaby mi się wymiana karty graficznej na gtx970?

P.S: Jestem dziewczyną :D

Opublikowano

Dziękuję za opinię. Myślisz, że opłaciłaby mi się wymiana karty graficznej na gtx970?

P.S: Jestem dziewczyną :D

Nie. Hd7970 to poziom który wystarcza do każdej gry na wysokich/ultra. Częściej wysokich.

Wytarguj do 2400 i kupuj

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...