Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 vs. PS4 - Co wybrac?

Underkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem zaciekawiony kupnem ps3-ps4 jednak nie wie co zrobić albowiem Ps3 slime moge kupić odrazu przerobione i taniej jest na jego też więzej gierek jednak ps4 to jest drastyczna zmiana grafiki gier jednak przerobienie jej jest nie możliwa a jeżeli ją nwm za 2 lata uda mi się przerobić to i tak strace konto na play station  a słyszałem że jest kilka sposobów na zamaskowanie przerubki. Kupno gier na ps4 jest sporym wydatkiem jednak zawsze można zamienić grę lub odsprzedać. Prosze was o pomoc jestem zaciekawiony kupnem ps3 tam samo jak ps4 albowiem na ps3 niedługo nie będzie nowych produkcji gier a i jeszcze jedno pytanko czy gry z ps3 działają na ps4. Lub czy można wykupić tanio gry do pobrania z play station network ? Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru

Ps.     Jak już ps3 to przerobione

Opublikowano

Link do tematu o przeróbce CFW (prawdopodobnie ta, którą możesz/chcesz kupić):

http://www.mpcforum.pl/topic/1362044-og%C3%B3lny-temat-o-ps3-cfw/

Ja na twoim miejscu brał bym PS3. Dużo gier, a dzięki przeróbce konsoli gry można modować, co daje jeszcze większą zabawę w grach Online.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Jak masz mało kasy, to kup sobie PS3. Z drugiej strony PS4 nie jest aż takie drogie, używaną kupisz nawet już poniżej 1300zł.

O co ci chodzi z modowaniem a tak wgl to Przerobienie kosztuje ...

nie da się grać na online jak ma się przerubke

Coś na wzór trainer'ów na PC. Nieograniczona kasa, tryb boga itp.

Oczywiście, że można grać na przeróbce po sieci. Przecież @miszkurkam gra na przeróbce, zresztą grałem z nim chwilę w GTA Online i nabił mi trochę kasy.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Masz racje jednak gry będą mnie sporo kosztować jednak słyszałem o tym żę na playstation network można zakupić gry po niedużej cenie

ale na ps4 nie ma np God of war 3 lub innych starszych gierek jednak ludzie obecnie kupują ps4 więc mam nadzieje że kiedyś np za 2 lata wyjdzia jakaś przerubka :) Dobra kupuje ps4 Troche poczekam zanim nazbieram ale to nic dzięki wam

oczywiście nie kwestionuje kupna ps3 jednak ps4 będzie teraz popolarniejsze i będzie się rozwijało

ostatnie pytanie czy gry na ps3 działają na ps4?

Opublikowano

Masz racje jednak gry będą mnie sporo kosztować jednak słyszałem o tym żę na playstation network można zakupić gry po niedużej cenie

ale na ps4 nie ma np God of war 3 lub innych starszych gierek jednak ludzie obecnie kupują ps4 więc mam nadzieje że kiedyś np za 2 lata wyjdzia jakaś przerubka :) Dobra kupuje ps4 Troche poczekam zanim nazbieram ale to nic dzięki wam

oczywiście nie kwestionuje kupna ps3 jednak ps4 będzie teraz popolarniejsze i będzie się rozwijało

ostatnie pytanie czy gry na ps3 działają na ps4?

Nie, nie działają.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu wziął PS3, jeżeli nigdy nie miałeś tej konsoli to będziesz miał okazję do nadrobienia wielu tytułów w bardzo przyzwoitych cenach. Przy okazji zobaczysz z "czym to się je", czy odpowiada Ci konsola itd. No chyba, że od razu chcesz zacząć z "grubej rury" to weź PS4, jednak musisz liczyć się z tym, że gry są dosyć drogie, a PS+ sprawy nie załatwia, ponieważ na chwilę obecną dają tam tylko gry w które możesz pograć na smartfonie. A jeżeli zamierzasz grać online to musisz się liczyć z przymusem wykupienia tej subskrypcji.. Reasumując na Twoim miejscu wziąłbym PS3, a jak Ci się spodoba to nic nie szkodzi na przeszkodzie aby je potem sprzedać i kupić konsolę nowszej generacji. Może do tego czasu wyjdzie PS4 Slim? ;-)

Opublikowano

Nie przerabiaj ps3, bo się w ogóle nie opłaca. Jak chcesz kupić ps4, poczekaj jeszcze troszkę aż wyjdą lepsze gry, bo na chwilę obecną nie ma aż tak ciekawych. Ponadto ja na jeszcze rok postanowiłam zostać przy ps3 czemu? Lepszy pad, wytrzymuje dłużej niż u Ps4, troszkę głośniej chodzi. Moim zdaniem nie ma się jeszcze co śpieszyć z kupnem ps4. Wydaje mi się nawet że konsola nie jest dobrze dopracowana.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...