Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<- Reklama

<- Reklama

Cześć!

Mam dla was nowe skrypty na generatory. Są to dwa oddzielne skrypty, jeden od generatora stone, a drugi od generatora obsa.

» Skrypt na Stoniarkehttp://pastebin.com/JuPvpWPR

» Skrypt na Obsydianarkehttp://pastebin.com/YJ7V9YWU

Po dodaniu na serwer skryptów należy "wyłączyć i włączyć" serwer, by skrypty prawidłowo funkcjonowały. Po restarcie serwera w folderze Plugins/Skript/scripts utworzą się 2 foldery: Obsydianarka i Stoniarka. W tych folderach znajdują się Konfiguracje tych skryptów.

» Skrypt na Informacje o Generatorachhttp://pastebin.com/K4TN99Zc

Ps. Informacje o craftingach generatorów znajdują się w skrypcie "Informacje o Generatorach" lub na tych obrazkach:

Kilof do Obsydianarki / Obsa:

2015-04-25_11.08.47.png
Obsydianarka:

2015-04-25_11.08.30.png

Stoniarka:

2015-04-25_11.08.23.png

Opublikowano

Kolejny skrypt... ale nie, żeby był chociaż oryginalny - to nie, zrobił stoniarki i obsydianarki, coś, czego jest w pizdu, szczególnie skryptów...

Tak ciężko wykupić sobie http://javastart.pl, i pouczyć się trochę BukkitAPI? 

Takie coś napiszesz po paru wykładach na javastart i po poznaniu paru podstaw bukkita i będzie optymalniejsze.

Kodu nawet nie oceniam,  bo skrypt to nie kod, a parser.

@topic

Nie podoba mi się, ale może się komuś przyda (dzieciom skryptu). Rozwijaj się dalej ale to nie jest fajne 3/10 bo skrypt.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

By wgrać ten skrypt trzeba pobrać kolejne dwa skrypty? XDD

Nieźle..

Niepotrzebny jest ten skrypt, są inne LEPSZE PLUGINY niż ten skrypt.

Do kilofa mogłeś zrobić kolejny skrypt, było by wydajniej. 

XDDD

Opublikowano

Skrypt jak skrypt, powtarza się, do tego mógłby być krótszy.

Oczywiście nie mówiąc o tym, że skrypt nie nadaje się na generator itemów, ponieważ to są ciągle tłumaczone teksty..

on every 3 seconds:
        loop {Obsydianarka::All::Generators::*}:
                if block at loop-value is air:
                        set block at loop-value to obsidian

stop

Ty chyba sobie jaja robisz? Nawet nie umiesz zrobić dobrego generatora przedmiotu, ty widzisz, że to co napisałeś, to sprawdza co 3 sekundy wszystkie postawione bloki w minecrafcie, następnie sprawdza po kolei czy dany blok nie jest na liście, wiesz jak potężną maszynę potrzeba aby utrzymać podstawowe pluginy, 10 graczy i ten skrypt? OMG!!

To się powinno robić przy on break...

on break:
    if event-block is obsidian:
        if {Obsydianarka::All::Generators::*} contain location of event-block:
            cancel event
            set event-block to air
            drop 1 obsidian at location of player
            wait 3 seconds
            set event-block to obsidian

To tylko zarys, ale będzie pracować 200% lepiej, niż to co ty napisałeś.

Opublikowano

<---------------- POLSAT REKLAMA

Obsydianiarka(KLIK)

Stoniarka(KLIK) [Źródło: YouTube @Kukubaczek]

Jak ja to kocham... Myślę że to jakiś porządny plugin a on mi tu wjeżdża ze skryptem!

___________________________________________________________________________________________________

I czy ja to jeszcze dobrze zrozumiałem.. Żeby ten skrypt działał trzeba pobrać jeszcze 2 skrypty?!

Naucz się javy może coś z ciebie wyrośnie  ;)

AŻ DAM LIKE :*

___________________________________________________________________________________________________

Nie pozdrawiam

Jan M    

@Nyan Lord

Opublikowano

­Nie widzę sensu tyle tych skriptów. Myślę, że łatwiej jest się nauczyć javy i zdobyć troszku szacunku i się trochę pouczyć, to naprawdę nie boli. Jeśli masz już zrobić coś, z czego dużo osób będzie korzystać, najlepiej się postarać i zrobić coś oryginalnego, własnego.

Opublikowano

Skrypt jak skrypt, szału nie ma. Chociaż ładnie go zaprezentowałeś i dla mnie to też się liczy. Rozwijaj się bardziej, twórz bardziej innowacyjne skrypty. ­

PS Dla zielonych się przyda :P

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||­

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

​|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

­Szału nie ma, dupy (za przeproszeniem) nie urywa. Jest to skrypt, który wiąże się z nie optymalnością jak na takie coś...

Lepiej i tak wgrać EastStone'a.

sygnatura.png

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...