Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt pod Titana

madyY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałem sobie kupić Asusa/Zotac GeForce GTX 980 i tutaj pytania:

• jaki procesor i płytę główną pod to by nie obniżała mi pracy na pewno jakiś i7 ?
  • jakie chłodzenie pod to i czy lepiej wodne czy standardowe na dłuższą metę ?
  • 8GB RAM DDR3 wystarczy czy będzie potrzeba więcej ?
  • Czy pod tą kartę graficzną da radę zamontować 3 monitory nie za bardzo się znam, ale chciałbym żeby były wszystkie pod hdmi najlepsza jakość, czy może lepiej kupić 2 karty i połączyć ?

Ogólnie to ma to być sprzęt pod grafikę 3D i 2D oraz do renderowania jakiś prostych projektów, w gry komputerowe raczej nie gram i zależy mi tylko na wydajności w programach graficznych. 

Opublikowano

To sobie kup pierwszego titana, bo te karty do tego co napisałeś się nie nadają.

1. Co do twoiich wymagań tutaj jedynym wyjściem jest i7, plyta taka bys jakos wykrecil go

2. Obojetnie, dobre AC  jest niewiele gorsze od LC, a nie ma z nim takich problemów jak z LC AiO

3. No w takich zastosowaniach może się go przydać więcej

4. Da się

­

Opublikowano

To sobie kup pierwszego titana, bo te karty do tego co napisałeś się nie nadają.

1. Co do twoiich wymagań tutaj jedynym wyjściem jest i7, plyta taka bys jakos wykrecil go

2. Obojetnie, dobre AC  jest niewiele gorsze od LC, a nie ma z nim takich problemów jak z LC AiO

3. No w takich zastosowaniach może się go przydać więcej

4. Da się

W sensie jest możliwość podłączenie crossfirex 2 gtx 980 czy lepiej titan ?

i potrzebuje przejścówek by podłączyć 3 monitory do hdmi czy jak to zrobić, tutaj od titana tył 

EVGA_GeForce_GTX_TITAN_6GB-be8e361c.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...