Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V da się naprawić długie ładowanie?

wazaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie da sie jakoś naprawić w GTA Online dłuuuuugie łądowanie na np sesje albo na misje itd. bo to jest masakra jakaś kolega klika, kilka sekund i ma a ja musze minute czekać i jak ktos wywali to kolejna minuta.Jak zmienie dysk na SSD (obecnie stary hdd 160gb na sata) to bdz lepiej?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie zależy od internetu, bo nawet na Xboxie każdy tak ma, że strasznie długo ładuje misje czy nawet jeżeli skończysz musisz chwilkę poczekać - To jest właśnie GTA V :P, a jakoś im nie zależy aby coś z tym zrobić, bo to od początków jest :P + na PC dochodzi to że jest obciążenie serwerów zapewne :P.

Na konsolach serwery też mogą być obciążone, a internet doprowadzany do nich jest taki sam jak u PC. //QuarK

Mam na myśli to, że owszem na Konsoli też są obciążone, ale napewno nie teraz, bo na PC nie dawno start był, więc tam zdecydowanie więcej osób teraz gra. Chodziło mi, o łącze takie jakie ty posiadasz w domu. 

Opublikowano

Prawdę mówiąc to nie tylko wina "internetu" - bo u mnie przechodzenie do sesji zazwyczaj trwa kilkanaście sekund.
Zmiana dysku na SSD da Ci tyle, że gra będzie o wiele szybciej ładowała - ale nie daje gwarancji że Online będzie się równie szybko ładował.
Choć sam mam na zwykłym HDD te GTA V, to jak napisałem czas ładowania sesji zazwyczaj nie przekracza 20 sek - chyba że byłem AFK czy generalnie skaczę po kilku sesjach - to może potrwać nawet jeszcze raz tyle.
Polecam robić tak, by wpierw włączać tryb fabularny - a dopiero z niego przechodzić na GTA Online ponieważ gra załaduje w większości pliki na trybie fabularnym a następnie przy przechodzeniu pomiędzy sesjami nie musi aż tyle doczytywać.

5gubmKI.png

Opublikowano

Z takim pytaniem to do działu komputery, bo widać tu sami informatycy ... dysk jest totalnie kiepski i to jest wina tego komponentu, zakładając, że wszystko pozostałe jest na przyzwoitym poziomie. Zamiana na SSD rozwiąże problem, ale jeżeli pozostałe części są słabe (pod kątem osiągów) to nie warto kupować nic droższego tylko zainwestować w nową video-spiele-machine

76561198018588473.png
Opublikowano

Z takim pytaniem to do działu komputery, bo widać tu sami informatycy ... dysk jest totalnie kiepski i to jest wina tego komponentu, zakładając, że wszystko pozostałe jest na przyzwoitym poziomie. Zamiana na SSD rozwiąże problem, ale jeżeli pozostałe części są słabe (pod kątem osiągów) to nie warto kupować nic droższego tylko zainwestować w nową video-spiele-machine

Dysk ssie, to pewnie reszta będzie ok. Nooo myślenie faktycznie na poziomie działu komputery.

Tak jak napisali. Jak chcesz żeby gra działała szybciej, zainwestuj w sprzęt. Sam dysk troszeczkę może pomóc, ale nie samym dyskiem PCt żyje, więc wg mnie lepiej zainwestować w cały sprzęt niż sam dysk. Sam lecę na HDD, i też nie ładowanie nie trwa więcej niż 20/25s.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Komputer potwora nie mam ale na srednich tekstorach i roslinnosci i reszcie wysokiej i b.wysokieg _ 4x msaa fxaa 16x filtrowanie i inne na maxa chodzi przyzwoicie na 60fpsach (skacze miedzy 60 a 55) Komputer G3258 @4,5 HD 7870 2Gb 8gbram corsair 450 maxtor 160gb

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Komputer potwora nie mam ale na srednich tekstorach i roslinnosci i reszcie wysokiej i b.wysokieg _ 4x msaa fxaa 16x filtrowanie i inne na maxa chodzi przyzwoicie na 60fpsach (skacze miedzy 60 a 55) Komputer G3258 @4,5 HD 7870 2Gb 8gbram corsair 450 maxtor 160gb

No to napisaliśmy Ci, żeby zmniejszyć ustawienia - nie dasz sobie pomóc nawet tym sposobem.

Do tego przy twoim sprzęcie grałbym na Średnich/Wysokich a nie na B. Wysokich czy też tzw. "Ultra"

Możesz zawsze wyłączyć filtrowanie TXAA/MSAA aby mieć nieco więcej FPS.

PS. Opis specyfikacji komputera niczym z allegro .__.

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...