Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przezroczysty świat w minecraft

adiadi999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W minecrafcie wyłaczają mi się co chwilę paczki zasobów te podstawowe i mam przezroczysty świat jak na screenie . Właczę te paczku zasobów gram normalnie przez ok. 5 min i potem znów. Gdy wezmę pochodnię do ręki zaczyna mi cały świat mrygać. Korzystam z launchera by zyczu i na wszystkich wersjach minecrafta co samo.

post-1259165-0-08982000-1429812611_thumb.png

Opublikowano

Problem może leżeć w Javie lub w sterownikach... Zaktualizuj je/reinstall

W ostateczności zainstaluj sobie na jakimś innym pustym dysku 2 zapasowy system i zobacz :D

wLvS201.png
Opublikowano

­Częściowym problemem jest zła wersja karty graficznej. Zainstaluj starszą/nowszą i zobacz.

Opublikowano

Dodam, że wcześniej problem nie występował. A miałem tę samą wersję minecrafta i tę samą wersję javy, i grałem bez problemów. Aktualizowałem javę i dalej nic.

Opublikowano

Widziałem ten problem kilka razy, nie raz się tutaj pojawiał.

Sprawdź z texturepackiem / resurcepackiem czy nadal masz to samo, winą może być źle pobrany txt podczas pobierania wersji do MC

TEMAT

Opublikowano

%appdata%/Roaming

Zmień .minecraft na .minecraft2.

Odpal luncher, wybierz wersję, poczekać na ściągnięcie się odpowiedniej wersji .

Uruchom grę.

Jeżeli działa:

Masz nawalone w pliku startowym wersji serwera (możesz go przekopiowac z nowo powstałego katalogu .minecraft/version/nr do .minecraft2/version/), skasować potem katalog .minecraft, a .minecraft2 zmienić na .minecraft (w windows ci nie pozwoli, zrób to za pomocą np WindowsCommandera).

Jeżeli nie działa:

Możesz usunąć plik options z katalogu głownego. Zrób sobie oczywiście jego kopię. Odpal grę jak dalej nie działa, to nie wiem ;)

Kolejnych przyczyn może być miliony, od karty graficzne, przez wersję javy i inne bzdety.

Pozdrawiam, deevee1982

--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...