Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie stać mnie na nowy komputer, chcę podkręcić... Pomocy

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, takie czasy... nie mam po prostu pieniędzy... mam rodzine itd... ale czasem lubie zabić czas jak każdy, graniem

Posiadam sprzęt jak poniżej na ss oraz

WINDOWS 7 Ultimate Service Pack 1 64 bit

Klasyfikacja 4,9
INTEL CELERON CPU G550
2,60 GHZ 2,60GHZ 2 rdzenie
4GB ram z możliwością rozbudowy do 16GB
Dysk 750GB SATA
Grafika GeForce GT610 1GB wyjście HDMI VGA PCI

Zasilacz jakiś 400 w firmówka raczej dobry...

W jaki sposób i do ilu mogę podkręcić procesor by był wydajniejszy

W jaki sposób mogę podkręcić grafikę?

Proszę o poradę,

Jutro mam dostaćdodatkowo 4gb ramu czyli razem 8...

246370953_2_644x461_komputer-do-gier-ste

Opublikowano

to laptop?

wiele nie zdzialasz i podkrecanie raczej na niewiele sie zda:)

1000 euro mozna zlozyc swietnego kompa, jakbys jednak znalazl kase to poszukam ci czegos na ebay, chocby jakas uzywke nawet :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

To jest komputer Acer :P Na początku najbardziej opłaci się zbierać na lepszą kartę graficzną np. HD6850 i procesor np. i3-3220. Karta graficzna najlepsza nie jest. Jak podkręcać to ściągaj MSI Afterburner, poradnik bez problemu znajdziesz.

Opublikowano

ah myslalem ze laptop acer mnie zmylilo :)

powodzenia w kreceniu

poczytaj poradnik, procki kreci sie w biosie (bo raczej nie sadze ze twoja plyta glowna ma jakis program do oc) poprostu wchodzisz do biosa dajesz lekko wyzsze taktowanie, patrzysz czy sie wlacza, monitorujesz temperature, odpalasz program ktory zuzyej 100% zasobow procesora, jak przejdzie test stabilnie, lecisz dalej, do tego dochodzi zwiekszanie napiecia itp itd, poszukaj na necie poradników jest mnóstwo.

edit,

nie ma maksyamlnej wartosci, jeden procesor kreci sie wiecej drugi mniej. jak z czlowiekiem jeden moze wiecej wypic drugi mniej a wygladaja tak samo :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

tzn wiem jak się kręci... tylko miałem nadzieje że ktoś z was ma doświadczenie i wie ile mogę dodać mhz,,,

Bo metodą prób i błędów... potem reset biosa (bateryjka) jak nie wstanie :)

a z grafiką też wiem tylko nie wiem ile max można żeby nic się nie podziało.

mam nadzieje że coś na tym zyskam

Opublikowano

jak znasz eng

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/720395-G550-overclock

przeczytałem szybko, z tego wynika ze za wiele go nie podkrecisz, a wydajnosc w stylu 200mhz to raczej nic ci nie da :)

jak znajdziesz 30 euruchow to lictyuj moze sie uda

http://www.ebay.de/itm/Sapphire-Radeon-HD-6850-1GB-GDDR5-wie-neu-/131494263486?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e9dab3abe

podaj jaka masz dokladnie plyte glowna to znajkdziemy cos taniego

i najelpiej swoje miasto w de to ci na klein anzeige cos znajde jak bys chcial.

Opublikowano

G550 podkręci tylko przez BCLK, czyli niewiele... Grafikę podkręcaj co np. 15MHz pamięć+rdzeń i testuj w grach. Jak straci stabilność, artefakty itd. to cofasz o parę MHz już...

Opublikowano

Zresztą, bclk może się bawić od h67 wzwyż, a zyskasz może 100/150 MHz kosztem możliwej niestabilności. A kręcenie karty na niewiele sie zda.

­

Opublikowano

Najpierw autorze zadaj sobie pytanie, po co chcesz podkręcać, jakaś gra ci się tnie, albo chcesz uzyskać tak naprawdę nie wiadomo jaką wydajność. Zasilacz firmówka ? typu z czarnej listy ? Powiedz dokładnie co chcesz osiągnąć tym podkrecaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...