Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lanox i Lu/Ciel

Sofiak LeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No blisko to ja nie wiem... Na EU/NA obstawiam coś w okolicach lipca/sierpnia (na void też nie wcześniej). Zależy w którym Elswordzie :D Sam muszę trochę poszperać gdzie to jest... (mam już plany super fajnego wyglądu LuCiel (różowe skille... będzie zabawnie xD))

Edit: Głos LuCiel data 162 i 163. Więc póki nie będziesz miał takich data w plikach elsa oznacza to, że ni ma LuCiel.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

A co myślicie wgl o Lu/Ciel ? Według mnie to trochę przegięcie bo będzie miał 2x więcej combo od pozostałych postaci i ten Ciel jest drugą/lepszą wersją Chunga (patrz, strzela i kulki rzuca). Według mnie oni w duecie będą zbyt OP ;/

Opublikowano

Jak dla mnie są zbalansowani.

Patrząc na obrażenia innych postaci wydaje mi się, że oni mają bardzo małe, ale co tam ja się nawet na Elsie nie znam ;-;

Opublikowano

Właśnie zarówno Lu jak i Ciel mają specjalnie słabe i mocne strony, by móc się uzupełniać nawzajem. Cytując Elwiki:

Grając postacią opartą na systemie zmiany postaci, Lu i Ciel nie dzielą many i posiadają specjalny system znany jako Kombinacja.

• Kiedy zarówno Lu lub Ciel zamieniają się miejscami, nieaktywna w tym czasie postać będzie odnawiać 15 MP na sekundę (6 MP w PvP). Pasek many drugiej postaci jest pokazany jako niebieski pasek, pod paskiem many aktualnej postaci.

Cielbar.png

• Z tego powodu umiejętności zarówno Lu, jak i Ciela zadają mniejsze obrażenia i posiadają wysokie koszty many. Ma to na celu zachęcenie graczy do przełączania się między nimi, w celu zadania jak największej ilości obrażeń.
Wskaźnik Kombinacji
Comboguage.png
magnify-clip.png
Nieaktywna forma.
Activatecomboguage.png
magnify-clip.png
Aktywna forma.
  • Lu i Ciel posiadają czwarty wskaźnik nazywany "Wskaźnikiem Kombinacji".
    • Ten wskaźnik jest używany tylko i wyłącznie do Umiejętności Kombinacji, takich jakTrapienie Duszy.
  • Wskaźnik Kombinacji posiada 10 części.
    • Każdy fragment jest zapełniany, gdy gracz przełącza się między postaciami za pomocą kombo.
    • Dwa lub więcej fragmentów jest zapełnianych, gdy gracz przełącza się między postaciami dzięki umiejętności.

Opublikowano

Mówiąc krócej trzeba ogarniać obie postaci i wiedzieć w jakim momencie dać którą osobę. Jak wejdzie Lu/Ciel to wypróbuje(Mam nadzieje,że tworzenie combo na podstawie przełączania nie jest takie trudne ;__: )

175391455323056340908.png

Opublikowano

Jak ci się nie uda, zawsze pozostaje naciskanie w przypadkowej kolejności X i Z. Ja tak wbiłem na Addzie S++ poniżej 300 winów, bo nie chciało mi się uczyć jakiś kombosów.

Opublikowano

29 Kwietnia Ereda Revamp, Revampy postaci i plansz

6 Maj Shop Update

13 Maj ???

20 Maj "Wprowadzenie Lanox"

A Lanox i LuCiel są już na testowym.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Kubuś mam pytanko. Skąd info? I na jakim testowym? xD

Serwer testowy GF. Myślisz, że skąd VOID bierze aktualizacje gry? :p

A GF wstawiając zdjęcie z Lanox na fanpage'u, sam to potwierdził.

Teoretycznie rzecz mówiąc, jest szansa, że na VOIDZIE Lanox i LuCiel mogą pojawić się szybciej niż na EU. (oczywiście, jeżeli na testowym są zaimplementowani w pełni.

Info z NA, z którymi idziemy na równi. Pozdro joł

­

I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Aaa... teraz wszystko jasne :v Czekaj jestem ślepy, nie widzę na fanpage'u nic z Lanox, chyba że chodzi o tą Elesis przy portalu z dopiskiem co jest z tymi górami czy jakoś tak :v

PS.: Da sie jakoś pobrać pliki serwera testowego?

Opublikowano

Aaa... teraz wszystko jasne :v Czekaj jestem ślepy, nie widzę na fanpage'u nic z Lanox, chyba że chodzi o tą Elesis przy portalu z dopiskiem co jest z tymi górami czy jakoś tak :v

PS.: Da sie jakoś pobrać pliki serwera testowego?

Da się jedynie wykraść, co robi to VOID więc... logicznie myśląc nie da się w ogóle ich posiąść.

­

I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...