Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer usuwa mi swiat terrari

TamCreek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem z serwerem a wiec tak ->> Na początku zrobiłem swiat potem dodałem go na serwer następnie pograliśmy na nim i po 2 godzinach wyszlem a inni se grali następnie chciałem zapisac swiat wylaczylem konsolke i po jakims czasie wlaczylem znow i wchodzę na serwer o godzinie 21 nagle mi crashuje terrarie a jak chce zobaczyć na t-edit to mi swiat się nie pokazuje Swiat się na początku nazywal Swiat terrari a potem World proszę o pomoc jak jest jakas rada na to :)

Opublikowano

To jest serwer na hostingu np. Pukawka.pl ?...

jeśli tak wymagane są odpowiednie nazwy co do świata czy serwera...

dla przykładu jeśli posiadasz serwer na Pukawka.pl świat powinien się nazywać "Terraria.wld"

inaczej po zresetowaniu serwera Pukawka najpierw stworzy NOWY świat... a ten "niewłaściwy" 

zostanie skasowany... jeśli posiadasz na swoim własny PC ten serwer...

to pamiętaj że najpierw

/save

potem

/exit

nie klikaj czerwonego przyciska... bo wtedy nie zapisujesz poprawnie świata...

samo /exit powinno wywołać jeszcze /save jednak polecam najpierw to... oraz...

napisałeś że świat ci się zcrashował to może być przyczyna wlasnie tego crasha...

być może serwer nie mógł odzyskać starej wersji świata np. w przypadku wersji

zapasowej "terraria.wld" byłoby "terraria.wld.bak" od world back i z braku świata 

został wygenerowany nowy... przydaje sie też robić czasami wlasne kopie... swiata...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...