Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak "chodzi" GTA 5 na bardzo słabym PC?! - Prezentacja

ORTOR4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w tym temacie udowodnię wam że nie trzeba mieć kompa Quad (4 rdzen) tylko Duo (2 rdzen) ,3GB ram (być może nawet i 2GB ram by wystarczyło ale nie miałem jak tego sprawdzić) i karta graficzna koniecznie musi być min. z pamięcią 1GB

https://www.youtube.com/watch?v=bCyskp8FwT8

Jak masz podobny komputer do tego co ja (tylko że np: z karta graficzna 1GB) to raczej gra powinna "chodzić" w 30fps (może czasami bd spadać)

235761444056892195480.gif

Opublikowano

A jak ktoś ma 32-bitową wersje systemu Windows 7 to już nie pójdzie? Chodzi tylko o to. (Tak przyznałem się nie mam 64 bit tylko 32 bit :<)

Jestem trochę zielony w tych sprawach i nwm jaka jest różnica pomiędzy 32bit a 64bit systemem ;/ Prawdopodobnie gra się nie odpali i wyskoczy jakiś komunikat że nie posiadasz odpowiedniej wersji systemu ale nwm

235761444056892195480.gif

Opublikowano

A jak ktoś ma 32-bitową wersje systemu Windows 7 to już nie pójdzie? Chodzi tylko o to. (Tak przyznałem się nie mam 64 bit tylko 32 bit :<)

Nie pójdzie, bo gra wymaga 4GB pamięci RAM do płynnej rozgrywki a 32-bitowy system obsługuje maksymalnie 3GB

Zresztą, gra była pisana pod 64-bity i na innym się nie uruchomi (wyskoczy komunikat o niezgodności pliku z systemem)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ja mam 1300 mb no to powinno mi w miarę chodzić.

Tylko nie wiem co z tym systemem bo mam 32 mb.

Co ty o tym myślisz ?

Opublikowano

Czyli będę musiał jeździć do kolegi żebym pograł w GTA V na PS3 bo on na PC nie ma GTA V. Dzięki że odpowiedzieliście. Mogę pomarzyć o GTA V ;(((

Opublikowano

GTA V działa na 64-bit, na 32 nie pójdzie raczej, a jeżeli chodzi o ten procesor, nie musi być on 4 rdzeniowy, ale musi być 4 wątkowy, a grafikę masz bardzo dobrą i dlatego działa, gdyż dorównuje tym przeciętniakom. 

Opublikowano

Mam AMD x3 (więc nie muszą być 4 procesory ani wątki), GTX 460 1GB, 4GB ram.

Jest momentami nawet 60 klatek :P Zero przycinek do 30 najmniej spadnie. Średnio ok 45.

imetin_logo.png

Opublikowano

Mam AMD x3 (więc nie muszą być 4 procesory ani wątki), GTX 460 1GB, 4GB ram.

Jest momentami nawet 60 klatek :P Zero przycinek do 30 najmniej spadnie. Średnio ok 45.

odblokuj procka w biosuie do x4 : ) Wiekszosc sie da ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Patrząc na ten film uświadomiłem sobie, że gra też mi pójdzie :D. Pytanie czy ryzykować ?

Intel Core 2 Duo T6400 2.00 GHz/Intel Pentium P6100 2.00

NVIDIA GeForce 9200m GS/Intel Hd Graphics (nwm jaka wersja ;d)

4GB Ram/3GB Ram

Opublikowano

Patrząc na ten film uświadomiłem sobie, że gra też mi pójdzie :D. Pytanie czy ryzykować ?

Intel Core 2 Duo T6400 2.00 GHz/Intel Pentium P6100 2.00

NVIDIA GeForce 9200m GS/Intel Hd Graphics (nwm jaka wersja ;d)

4GB Ram/3GB Ram

Twoja karta graficzna ma pewnie 256 MB. Czyli nie ma szans aby ci to ruszyło.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...