Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne spadki FPS w CS:GO...

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, nie dawno zakupiłem sobie nowe pod zespoły do PC (z AMD na intela) i wcześniej miałem maks 45-95FPS w CS:GO na średnich, teraz grając mixa czy DM'a limituje FPS do 200 lub 220 aby nie były widoczne wielkie spadki. OKej  przez pierwszy 1 i pół tygodnia super, ale od 2/3 dni coś się dzieje dziwnego. Mimo że limituje FPS np do 210 to często na sekunde/dwie FPS spadają mi nagle do 30 jak i nie mniej czesem jest to naprawdę nie przyjemne jak i chyba dziwne? Jeszcze czasem często mimo że limituje do 220 do jakby samo/automatycznie blokowało mi do 175 na kilkanaście sekund i skacze tak pomiędzy 175 a 220 i czasem także spadnie do 150 nigdy wcześniej tak nie miałem.. Temperatura w trakcie grania póki co nie zauważyłem aby miała przekraczać ok. 36-38 stopni.

Sprzęt:

Intel core I5 4460 3.2GHZ (4 rdzeniowy)

Palit JetStream GTX960 2GB
8GB RAM'u

System: Windows 7 Professional (64bit)

Powie mi kto czego to moe być wina? różne programy mam wyłączone ew. zostawiam TS3 włączone i czasem google chrome ale wcześniej te programy nie miały wpływu na wydajność gry jak i teraz.

Co mogę zrobić? dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

dziwnie mala temp procka w stresie.

cos tu nie nie pasi.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Sprawdź czy nie masz włączonego jakiegoś programu naciskającego na procesor, być może to jest wina spadków fps. Czy w innych grach masz tak samo ?

Opublikowano

ja mysle ze ci sie przegrzewa proc. chociaz temp mala, ale dla tego procesora mysle nieosigalna w stresie kiedy ma wyświetlać 200 klatek... to moj na bardzo dobrym chlodzeniu w grze dochodzi do 50 60 stopni przy uzyciu do 50%, sprawdz jak docisneles radiator. pasta termo, ta temp jest wyrwana z choinki.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Temp. procka nie sprawdzałem (nie mam programu do tego) a karty graficznej jak pisałem 36-68C stałej temperatury raz na jakiś czas na chwilę skoczy na 40 ale zaraz wiatraki mam ustawione aby miały większą moc i spada do tych 35C jakoś.

Zaraz pobiorę jakiś program czy coś pogram w csgo jakiś czas i powiem wszystko jak to wygląda.

BTW, nie zawsze są takie spadki zauważyłem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...