Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam lagi na dobrym sprzęcie

Kiniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam nawet dobry laptop do gry w metina, ale i tak są dość duże lagi, większe niż na gorszym sprzęcie... Wcześniej grałem na 6 letnim laptopie, dysk cały zawalony, ram 1gb , procesor też 1 GHz, a metek działał cacy. Teraz posiadam laptopa 4GB ram, procesor AMD E1-2100 APU 1GHz wydaje mi się, że to dwurdzeniowy, ale się nie znam :D Karta graficzna AMD Radeon HD 8210 nie wiem czy dobra ;p No i windows 8.1 Dlaczego metin mi laguje? Laptop jest praktycznie nowy, dysk czysty, tylko metin...Ustawienia metina ustawione jak trzeba : )

Opublikowano

Pobierz nowe sterowniki do karty graficznej, sprawdź czy masz ustawionego laptopa na tryb zrównoważony, jeżeli tak to nic nie zmieniaj albo ustaw na wysoki. Jak nadal masz lagi to sprawdź czy ktoś nie korzysta z twojego łącza internetowego tzn. czy nic nie pobiera albo ogląda na Youtubie. Jeżeli ci to nie pomoże to jeszcze spróbuj z programem "Razer Cortex".

Opublikowano

Mialem kiedys podobny problem ale z nowym laptopem parametry lepsze od twojego...
Powod lagow mialem taki ze firmowo bylo zainstalowane pelno programow ktore wgl nie byly potrzebne, format zrobil cudo.

Opublikowano

Witam, posiadam nawet dobry laptop do gry w metina, ale i tak są dość duże lagi, większe niż na gorszym sprzęcie... Wcześniej grałem na 6 letnim laptopie, dysk cały zawalony, ram 1gb , procesor też 1 GHz, a metek działał cacy. Teraz posiadam laptopa 4GB ram, procesor AMD E1-2100 APU 1GHz wydaje mi się, że to dwurdzeniowy, ale się nie znam :D Karta graficzna AMD Radeon HD 8210 nie wiem czy dobra ;p No i windows 8.1 Dlaczego metin mi laguje? Laptop jest praktycznie nowy, dysk czysty, tylko metin...Ustawienia metina ustawione jak trzeba : )

szczerze mówiąc ten laptop to kupa...

masz 1 ghz jest to procesor energooszczędny nie do gier, nawet do pracy biurowej się nie nadaje. Karta graficzna zintegrowana z procesorem który sam w sobie jest mega słaby... ram wystarczająco, ale reszta to lipa.

A na tamtym kompie pewnie miałeś kartę graficzną dedykowaną. Ten twój nowy komp jest lepszy tylko w ramie i szybkości dysku.

http://products.amd.com/en-us/NotebookAPUDetail.aspx?id=70 

To twój procek. Tak, jest dwurdzeniowy, ale patrz jaka słabizna. Do tego zintegrowana w nim karta graficzna.

To jest lapek biznesowy, sprawdzić maila, zrobić przelew, napisać dokument.

Opublikowano

Jeśli masz grafikę GeForce, ściągnij program GeForce Experience i zoptymalizuj tam ustawienia. Miałem podobny problem i to pomogło :) Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli masz grafikę GeForce, ściągnij program GeForce Experience i zoptymalizuj tam ustawienia. Miałem podobny problem i to pomogło :) Pozdrawiam

Przecież napisał "AMD Radeon HD 8210" jest to zintegrowana grafika z procesorem. 

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej + zainstaluj najnowszego DirectX. Spróbuj też przenieść metka na inny dysk, być może masz obciążony ten, na którym się znajduje. Ewentualnie najzwyczajniej w świecie przeskanuj kompa, a na czas gry wyłącz antywirusa.

Opublikowano

szczerze mówiąc ten laptop to kupa...

masz 1 ghz jest to procesor energooszczędny nie do gier, nawet do pracy biurowej się nie nadaje. Karta graficzna zintegrowana z procesorem który sam w sobie jest mega słaby... ram wystarczająco, ale reszta to lipa.

A na tamtym kompie pewnie miałeś kartę graficzną dedykowaną. Ten twój nowy komp jest lepszy tylko w ramie i szybkości dysku.

http://products.amd.com/en-us/NotebookAPUDetail.aspx?id=70 

To twój procek. Tak, jest dwurdzeniowy, ale patrz jaka słabizna. Do tego zintegrowana w nim karta graficzna.

To jest lapek biznesowy, sprawdzić maila, zrobić przelew, napisać dokument.

Masz rację, ale metin powinien działać bez problemu- sprawdź rekomendowane wymagania na metina.

Do autora: Przycinania gry to nie są lagi. Lagi są gdy gra działa płynnie, a internet ma duży ping i gra ma opóźnienia, często kicka- to są lagi.

Pierwsza rzecz to źle zoptymalizowany metin.

Mi na tym komputerze potrafi się zacinać na ch2:

model procesora

• i5-2410M (2.3 GHz, 2.9 GHz Turbo, 3 MB cache)

wielkość pamięci RAM

• 6 GB

karta graficzna

• NVIDIA GeForce GT 525M

Bardzo prawdopodobne- jak to bywa w laptopach, że jest zakurzony i to powoduje spadki fps.

Opublikowano

Być może masz problem z chłodzeniem w laptopie. W moim przykładowo mam fajną kartę graficzną, ale cóż z tego skoro chłodzenie mam do dupy i szybko się przegrzewa.

Opublikowano

Masz rację, ale metin powinien działać bez problemu- sprawdź rekomendowane wymagania na metina.

Do autora: Przycinania gry to nie są lagi. Lagi są gdy gra działa płynnie, a internet ma duży ping i gra ma opóźnienia, często kicka- to są lagi.

Pierwsza rzecz to źle zoptymalizowany metin.

Mi na tym komputerze potrafi się zacinać na ch2:

model procesora

• i5-2410M (2.3 GHz, 2.9 GHz Turbo, 3 MB cache)

wielkość pamięci RAM

• 6 GB

karta graficzna

• NVIDIA GeForce GT 525M

Bardzo prawdopodobne- jak to bywa w laptopach, że jest zakurzony i to powoduje spadki fps.

Te wymagania są z 2008 roku, a metin trochę się zmienił poza tym jak on gra na najwyższej rozdzielczości i Nzwa-Pokaż no to na takim lapku będzie się cięło.

Wiem co mówię.

Opublikowano

Zapewne stary komputer mial wieksze taktowanie procka na rdzeniu i dedykowana karte graficzną wiec byl po prostu lepszy do metina. To co kupiles - ciezko nazwac czyms do grania mozesz oddac komus na dzien dziecka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...