Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poprawa Questu na Bank Bryłek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poproszę o poprawę tego questu:

http://wklej.to/T0Tbq

Ponieważ gdy dam bryłki do banku, niby jest wszystko okey, działa, da się wypłacać wszystko, brak żadnego błędu ale gdy wylogujemy postać to już nie da się wypłacić bryłek, wpłacić się da ale wypłacić już się nie da.

Quest Został Wykonany Przez @FilipWojnicki .

image.png

Opublikowano

Jednak Proszę o nie zamykanie Tematu, quest zadział dziwnym cudem, tylko na chwilę, po usunięciu "Object" 20095 - ID NPC, Jest nadal to samo, można wpłacić bryłki, ale wypłacić już niestety nie, edytowany quest: http://wklej.to/mbSBh

Gdy wpłacę jaką kolwiek ilośc bryłek, a chcę wypłacić wtedy ukazuje się taka informacja:

"syschat("<Aneris> Nie posiadasz tyle Smoczych Diamentów na swoim koncie, bądź wprowadziłeś nieprawidłową liczbę!")"

Jakby wgl. nie zapisywało ilości bryłek danego gracza, jedynie pokazuje że xx bryłek mamy na koncie.

Może potrzebne są do tego jakieś tabelki w bazie danych? No nie wiem już po prostu co jest nie tak. ;x

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 Please o pomoc :)

image.png

Opublikowano

Jednak Proszę o nie zamykanie Tematu, quest zadział dziwnym cudem, tylko na chwilę, po usunięciu "Object" 20095 - ID NPC, Jest nadal to samo, można wpłacić bryłki, ale wypłacić już niestety nie, edytowany quest: http://wklej.to/mbSBh

Gdy wpłacę jaką kolwiek ilośc bryłek, a chcę wypłacić wtedy ukazuje się taka informacja:

"syschat("<Aneris> Nie posiadasz tyle Smoczych Diamentów na swoim koncie, bądź wprowadziłeś nieprawidłową liczbę!")"

Jakby wgl. nie zapisywało ilości bryłek danego gracza, jedynie pokazuje że xx bryłek mamy na koncie.

Może potrzebne są do tego jakieś tabelki w bazie danych? No nie wiem już po prostu co jest nie tak. ;x

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 Please o pomoc :)

Jak ma działać skoro koliduje z 2gim questem....

pc.setqf("brylki"

Czyta od starego questa tz. od dozorcy.

Wyrzuć z object - 9005 i wgraj tego nowego questa ponownie

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 Nie wrzucałem Questu z ID 9005, tylko zmieniłem od razu na 20095, nie mam w OBJECT Nawet "9005" Co poradzisz? :P

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 , Ogarnąłem o co biega z tym błędem, błąd występuje wtedy gdy na koncie mamy 200 bryłek bądż więcej, nie koliduje to z innym questem, gdy mamy mniej niż 200 bryłek, normalnie da się wypłacać. Wiesz jak to naprawić? ;x

image.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 Nie wrzucałem Questu z ID 9005, tylko zmieniłem od razu na 20095, nie mam w OBJECT Nawet "9005" Co poradzisz? :P

@1361622928-U485574.pngNertiaMT2 , Ogarnąłem o co biega z tym błędem, błąd występuje wtedy gdy na koncie mamy 200 bryłek bądż więcej, nie koliduje to z innym questem, gdy mamy mniej niż 200 bryłek, normalnie da się wypłacać. Wiesz jak to naprawić? ;x

pewnie i idzie, na src robisz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...