Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z MobGrinderem

pllppllp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam!

Zacząłem znowu grać na singlu, i naszła mnie chęć zbudowania mob-grindera. Zbudowałem go na creativie, wszystko było ok, zaś na moim świecie survival generator nie chce działać. Pomoże ktoś w tym?

SAVE: http://www15.zippyshare.com/v/72KixZQS/file.html

SKAN:https://www.virustotal.com/pl/file/15eb6a331ef3560f5d64fe0d93dee4d82f3d987e8ed44ef64840d6749c168b25/analysis/1429551629/

Opublikowano

Być może nie daleko grinderu znajduje się nieoświetlona jaskinia, w której spawnią się moby. Najlepiej będzie jak oświetlisz teren dookoła niego jak i pod nim w przypadku wcześniej wspomnianych jaskiń.

Opublikowano

A sprawdzałeś czy... Przez przypadek nie jest włączony tryb "POKOJOWY" czy jak temu tam? włącz go na TRUDNY lub LATWY itd.

PS: pokopaj wokoło tego mob-grindera, moze jest jaskinia :D tak jak

@1361622928-U485574.pngup2

spomniał. W niej moga sie spawnic wszystkie moby zamiast w mob-ginderze.

Upewnij się czy go dobrze zbudowałeś! NAJMNIEJSZA luka zmniejsza spawn mobow o 90%!

--

Opublikowano

Może masz ustawiony limit potworów w chunku? Jeśli tak, to polecam Ci komendę /killall mobs, następnie odejdź od Grindera 20+ kratek i poczekaj jakiś czas, polecam Ci również (dla testów) zainstalować X-Ray, pomoże Ci to w sprawdzaniu ilości potworów bez zbędnego podchodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...