Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki VPS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Chcę kupić serwer vps pod serwer metina ale nwm jaki. Możecie doradzić ile procesor ma mieć GHz, jaką pamięć ram (MB), pojemność dysku (GB), oraz ile GB transferu?

Opublikowano

Zależy od tego ilu przewidujesz graczy, jeżeli to ma być VPS bardziej dla znajomych (kilku osó B) to myślę że i nawet ten najtańszy wystarczy, polecam Ci eXone :)http://www.exone.pl/serwery/vps/kalkulator

­

oczywiście strasznie polecamy Exone,jeśli chcesz zapłacić za drewno co ma 512mb ramu 60zł sms to super... Ja osobiście jak i sporo innych osób poleci Mintshost.pl za 23zł sms masz vps'a który o niebo lepszy od tego syfu na Exone.

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

oczywiście strasznie polecamy Exone,jeśli chcesz zapłacić za drewno co ma 512mb ramu 60zł sms to super... Ja osobiście jak i sporo innych osób poleci Mintshost.pl za 23zł sms masz vps'a który o niebo lepszy od tego syfu na Exone.

Jeżeli nie masz konta w banku i zostaje Ci smsowanie to pozdrawiam :) Osobiście za niecałe 100 zł na eXone kupiłem i nie narzekałem, bardzo pomocny support i bezproblemowe usługi :)

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Jeżeli nie masz konta w banku i zostaje Ci smsowanie to pozdrawiam :) Osobiście za niecałe 100 zł na eXone kupiłem i nie narzekałem, bardzo pomocny support i bezproblemowe usługi :)

­

na mintshost też masz przelew,paypal,PSC .... W dodatku są o wiele tańsze

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

na mintshost też masz przelew,paypal,PSC ....

Ale ja nie mówię nic złego na mintshost.. tylko poleciłem eXone z własnego doświadczenia, bo mam o nich dobrą opinię :) Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma :)

­

r3ePj8E.png

Opublikowano

Zgadzam się z RysieQ, mints jest o wiele lepszy a do tego w razie awarji, nagłego padnięcia vps'a czy czegoś podobnego, administracja niemal że natychmiast reaguje na zgłoszenie. Sam byłem w takiej sytuacji i po 10min od zgłoszenia vps działał z powrotem :)

Jak najbardziej polecam mints :)

742949sygna_mpc.png

Opublikowano

W takim razie kupię server na mintshost.pl. A taki serwer vps na mintshoot.pl VPS OpenVZ, pakiet Professional za 90 zł miesięcznie ile by był w stanie graczy uciągnąć?

Jesli nie masz konta na mintshost to pizz pw bo ja mam rabaty :)
sygnatura.png

Opublikowano

Mam konto :) A co do tego vps to ile uciągnie graczy ten Professional z OpenVZ?

Wirtualizacje OpenVZ nie mają systemu FreeBSD , kupuj KVM

Ale ja nie mówię nic złego na mintshost.. tylko poleciłem eXone z własnego doświadczenia, bo mam o nich dobrą opinię :) Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma :)

­

nie szukam tylko chodzi mi o to że też trzeba ciąć koszty bo nie każdego jest stać na VPS za 100zł xD

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie. Lepszy jest dedyk:

Procesor: Intel Pentium G3220 2x3.0GHz

Pamięć RAM: 4 GB DDR3 1600 MHz

Dysk twardy: 1000 GB SATA3

bez limitu transferu oraz ochrona anty DDoS

za 89 zł miesięcznie

Czy VPS:

Procesor: 4x2.8 GHz

Pamięć ram: 4096 MB

Wielkość dysku: 50 GB

za 99 zł miesięcznie?

Jak coś to hosting mintshost.pl

Opublikowano

Nie kupuj vps z Mintshostu, te vpsy nie wyrabiają przy odpalaniu game i sie wykładają.

Polecam dedyka z kimsufi za 10euro

lub vpsa z blazingfast.io jeśli game to nie src, styknie 1gb ramu. Jeśli to game z src to minimum 2gb ram+ 3+ghz cpu.

2ir98uw.png

Kliknij w sygnaturę, aby przenieść się na FanPage serwera Ashain.pl

Opublikowano

Wolę kupować vps lub dedyka na polskiej stronie :P I czy odpowie mi ktoś w końcu na to pytanie? xD

Lepszy jest dedyk:

za 89 zł miesięcznie

Czy VPS:

za 99 zł miesięcznie?

Opublikowano

Wolę kupować vps lub dedyka na polskiej stronie :P I czy odpowie mi ktoś w końcu na to pytanie? xD

Lepszy jest dedyk:

za 89 zł miesięcznie

Czy VPS:

za 99 zł miesięcznie?

Weź tego dedyka za 89zł myślę, że będzie ok.

2ir98uw.png

Kliknij w sygnaturę, aby przenieść się na FanPage serwera Ashain.pl

Opublikowano

Nie kupuj vps z Mintshostu, te vpsy nie wyrabiają przy odpalaniu game i sie wykładają.

lub vpsa z blazingfast.io jeśli game to nie src, styknie 1gb ramu. Jeśli to game z src to minimum 2gb ram+ 3+ghz cpu.

Gówno prawda, korzystam ze swojego już miesiąc i jeszcze ani razu się nie wyłożył, a mam nawalone rzeczy z dysku. :)

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ja mam game src na mints i jakoś wyrabiam najtańszym za 25zł sms'em :)

Jak będziesz co chwila restertował game to wiadomo że vps każdy się wyłoży, nie tylko ten z mints :)

Ale jak byś nie wiedział to powiem Ci, że na większości hostingów jak się vps wyłoży, to musisz czekać aż support zareaguje. Na mints masz więcej szerokich opcji i gdy vps się wyłoży, możesz go sam w panelu na stronie włączyć ponownie i po chwili działa :)

742949sygna_mpc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...