Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szoluś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam w miarę dobrego laptopa ( Acer Aspire 5750g - i5 ) Po zakupie miałem po 60 FPSów w mieście na głównym kanale po 35-40. Teraz mam dziwne spadki. Przy włączonym kablu z ładowaniem powinienem mieć więcej - w pustym miejscu mam 11-25, przy wyłączonym "ciągle 20", czasem jade jade nagle 0 fps i znów 20. Przy głównym kanale w miescie z ładowaniem mam 10-15, bez nawet do 20. Dziwna jest sytuacja, da się jakoś zaradzić czymś chociaż do 30? Aktualnie stoje przy biologu i mam 10.. 

Opublikowano

Masz pewnie włączony tryb oszczędzania czyli spadają ci bardzo FPSY by zaoszczędzić baterie.

Gaming Mode Power Plan.

Opublikowano

Wysoką wydajność daj.

Okej, zaraz sprawdzę i edytuje czy coś dało.

Edit: Czy dało to nie wiem. Teraz mam rosnące od 15 do 50 ( chyba że to przelotne, bo stoje dalej ) jade rośnie jade rośnie nagle spada i znów. Teraz biegne bufem to mam 30-35 , pewnie też przejściowo bo daleko. 

Pasjonat
Opublikowano

Nie masz nic w tle? Jak Twój internet?

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Nic, tylko metin, nawet na ten czas Chrome wyłączam które dużo zjada. 

Dobry, tu powinno nie być źle.

Opublikowano

co ma internet do fps ? Przeciez nawet jak zerwie połaczenie (np odlaczy sie kabel od neta) to dalej na lagu mozna biegac i fps sa takie same. To dwie rozne sprawy.

Nic nie sciagales ostanio ? jakies programy etc? Moga dzialas w tle i celowo spowalniac laptopa. Polecam zeskanowac jakimis antywirusami / firewallami itp , skoro po zakupie bylo 60 fps a teraz sa takie spadki to cos jest nie tak ... 

Edit: kiedys mialem z chrome taki problem , ze nawet po wylaczeniu go w menadzeze zadan bylo po 5-10 procesow chrome wlasnie , zuzywaly duzo ramu/procka i strasznie zmulał pc. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

co ma internet do fps ? Przeciez nawet jak zerwie połaczenie (np odlaczy sie kabel od neta) to dalej na lagu mozna biegac i fps sa takie same. To dwie rozne sprawy.

Nic nie sciagales ostanio ? jakies programy etc? Moga dzialas w tle i celowo spowalniac laptopa. Polecam zeskanowac jakimis antywirusami / firewallami itp , skoro po zakupie bylo 60 fps a teraz sa takie spadki to cos jest nie tak ... 

Edit: kiedys mialem z chrome taki problem , ze nawet po wylaczeniu go w menadzeze zadan bylo po 5-10 procesow chrome wlasnie , zuzywaly duzo ramu/procka i strasznie zmulał pc. 

Właśnie Chrome ostatnio się "psuje", jest po 10 procesów które tak komputer przycinają. Właśnie nic, nawet w menadżerze mam mało procesów, po 00 użycia, tylko Metin. A coś jest na rzeczy skoro Laptop - może nie rakieta, ale w miarę - nie uciągnie 256mb ram, 32 karty i 1,5 jakiegoś złomowego procesora.. Mi SpinTires chodzi na 40 fps ponad. 

Opublikowano

Jeśli jedziesz i wyjeżdżasz do m1 gdzie jest sporo ludzi to chyba każdy (prawie każdy) tak ma. Gra się zetnie na chwilkę, a jeśli się zetnie to jest 0 fps ;)

Opublikowano

Jeśli jedziesz i wyjeżdżasz do m1 gdzie jest sporo ludzi to chyba każdy (prawie każdy) tak ma. Gra się zetnie na chwilkę, a jeśli się zetnie to jest 0 fps ;)

wszedzie mam po 15 fps a nawet i mniej. jakby tylko miasto to bym nie pisal

Opublikowano

wszedzie mam po 15 fps a nawet i mniej. jakby tylko miasto to bym nie pisal

No ok. A może podzespoły Ci się grzeją? Zbyt wysoka temperatura wpływa na to jak komputer funkcjonuje.
Opublikowano

No ok. A może podzespoły Ci się grzeją? Zbyt wysoka temperatura wpływa na to jak komputer funkcjonuje.

Aż tak mi się nie grzeje. No ale coś musi być na rzeczy, jak taka słaba gra a nie chce chodzić mi. 

Pasjonat
Opublikowano

A masz tak na różnych serwerach w ogóle?

Opublikowano

A masz tak na różnych serwerach w ogóle?

Ogólnie na Metinie.

Teraz włączyłem jakiś Razer Game Booster (nie wiem czy coś daje)

To przy staniu na CH5 mam 55-61 fps, przy chodzeniu skacze od 55 do 60, jak podszedłem pod dzikie psy to spadło do 30 ( jak wyłączyłem nazwy potworów i miałem po 50-55 ) Nie chcę mi się jechać na expowisko, ale pewnie do 20-25 by spadło. 

Pasjonat
Opublikowano

Spróbuj przeskanować malwaresem i adwcleanerem. Jak nic nie da to pokaż logi, może  tam coś będzie.

Opublikowano

Ogólnie na Metinie.

Teraz włączyłem jakiś Razer Game Booster (nie wiem czy coś daje)

To przy staniu na CH5 mam 55-61 fps, przy chodzeniu skacze od 55 do 60, jak podszedłem pod dzikie psy to spadło do 30 ( jak wyłączyłem nazwy potworów i miałem po 50-55 ) Nie chcę mi się jechać na expowisko, ale pewnie do 20-25 by spadło.

Ale na expowiskach to normalne. Zawsze fps spadają. Jeśli Ci nie potrzebne nazwy i cała reszta tych pierdołków w ustawieniach gry, wyłącz wszystko i będzie 30+
Opublikowano

Ale na expowiskach to normalne. Zawsze fps spadają. Jeśli Ci nie potrzebne nazwy i cała reszta tych pierdołków w ustawieniach gry, wyłącz wszystko i będzie 30+

Zauważyłem teraz, że jak jeżdżę po Doyyuhwan z wyłączonymi nazwami sklepów to mam nawet 35-45 fpsów, a z włączonymi miałem 12-15. 

Opublikowano

Omg ale wy jesteście #YOLO co wam da skan anty wirusem sobie mózg ze skanujcie bo ludzie nie mają co robić z czasem tylko pisać wirusy do metina by metińczyką utrudnić gre...

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

znawca sie odezwał ... nikt nie musi pisac wirusa pod metina , ale golnie takiego ktory spowalnia caly sprzęt. Nic nie wnosisz do tematu i sie gowno znasz -.- 

zeby nie bylo offtopu , a zgodnosci sprawdzales ? :P 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

znawca sie odezwał ... nikt nie musi pisac wirusa pod metina , ale golnie takiego ktory spowalnia caly sprzęt. Nic nie wnosisz do tematu i sie gowno znasz -.-

zeby nie bylo offtopu , a zgodnosci sprawdzales ? :P

Tak, sprawdzałem - nic. 

Pasjonat
Opublikowano

Dziwna sprawa, ogółem metin ma kłopoty z windowsem 64, ale tak zdecydowanie być nie powinno niezależnie od systemu.  Tak to nic nie wykminimy, musisz zrobić logi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...