Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagły błąd z FPS'ami

FlaYmiNG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ludziska. Od razu przejde do tematu. Grałem dzisiaj 2 ranki. 1 Ranked normalnie jak zawsze 110/120 fps'ów. W połowie drugiego rankeda zaczęły się jakieś problemy. Mianowicie FPS'y skaczą mniej więcej co 2/3 sekundy. Wygląda to tak:
120FPS

120FPS

13FPS

Starałem się samemu znaleźć rozwiązanie tego problemu. Zmniejszyłem ustawienia graficzne na najniższe, Rozdzielczość zmniejszyłem z full hd na 1600x1024 (bodajże), sprawdzałem spójność plików chociaż nie wiem czy to coś ma wspólnego z FPS'ami. Za pierwszym razem pliki się nie zgadzały, ale gdy potwórzyłem tą czynność to już wszystkie pliki były zgodne. Ustawiłem sobie również parametry startowe, w nadziei, że to coś pomoże, lecz niestety nic. Parametry startowe, których użyłem: 
-novid (lecz to nie ma nic wspólnego z FPS'ami)

-high

-threads

-nod3d9ex

Jak już wspomniałem nic to nie dało. Odpaliłem sobie również moje stare, lecz najlepsze NBA 2k13, żeby sprawdzić jak tam z FPSami, tam żadnych spadków nie odczułem podczas gry. Myśle, że istotne będą tutaj parametry komputera:
Procesor: Intel Q8200 2.33 GHZ (4 rdzenie)

Ram: 4GB
Karta Graficzna: Nvidia GeForce 9600 GT 

Komputer stary (6lat), swoje już przeżył i przegrał, ale wymiana wchodzi w gre dopiero za jakieś 2miesiące, a w CS'a lubie sobię pograć wieczorem ze znajomymi. Mam nadzieję, że mi pomożecie, z góry dzięki. 
Pozdrawiam   :)

Opublikowano

Może procek zaczyna się przegrzewać?

Daj temperatury podczas normalnego grania a tymi ścinkami.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Za duże temperatury, chłodzenie BOX'owe? Kiedy będziesz grał otwórz obudowę i zobacz czy temperatura spadnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...