Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleportowanie się potworów

Zaacny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z "lagami" na serwerze. Nie rozumiem dlaczego, ale nawet u mnie, gdzie ja jestem hostem potworki się teleportują. 

Zaznaczam, że hostuję nie przez grę, a przez konsolę. 

Mam 8GB RAM który nie jest nawet w połowie wykorzystywany w połączeniu z 4xGHz CPU z internetem 4,8MB/s DOWN/0.7MB/s UP

Jest jakiś sposób na rozwiązanie problemu? Priorytet jest automatycznie ustawiany na najwyższy.

x

Opublikowano

Emo to ma średnie znaczenie przy słabym internecie :) a tutaj taki jest...

serwer po prostu sam siebie nie ogarnia bo ma za słaby sprzęt....

wiem bo grałem chyba z 50 osobami... od nowe gry... ofc. czasami

ja stawiałem serwer czasami on stawiał... i widać było że jak grałem czasami

z osobami które posiadają słaby internet potwory się teleportowały... i działy się 

inne cuda jak np. "niewidzialna część świata" a twój internet niestety do najlepszych

nie należy :) jak chcesz możesz postawić serwer na Pukawka.pl 

najtańszy okolo 20zł... ( chyba mało co ? :D )

możliwości jakie dostaniesz nie są małe... 

za to będziesz mieć jakieś 5 slotów i gwarantuje że 0 lagsów itp. :)

dodatkowo dostaniesz takie cuda jak własna strona , FTP , dostęp do plików poprzez edytor

ogolnie mógłbym też wykorzystać program partnerski jak cie to interesuje :P ale... 

nie wiem czy MPC by na coś takiego zezwoliło... więc musisz sam wyszukać w internecie...

Opublikowano

Emo to ma średnie znaczenie przy słabym internecie :) a tutaj taki jest...

serwer po prostu sam siebie nie ogarnia bo ma za słaby sprzęt....

Słaby internet? Jeżeli kolega pisze iż ma 4.8mb/s prędkości pobierania to jego internet jest w granicach 50mb. To jest słaby internet? Mniejsza o większość. Słabego sprzętu też nie ma bo mam gorszy a hostować mogę bez problemu. Dodam nawet że wszystko mam gorsze.. Komputer jak i internet.

Problem musi leżeć po innej stronie.

Nie rozumiem dlaczego, ale nawet u mnie, gdzie ja jestem hostem potworki się teleportują. 

Zaznaczam, że hostuję nie przez grę, a przez konsolę.

Domyślam się iż jako gracz na innym serverze też posiadasz ten problem?

Próbowaliście może grać przez GameRanger-a? Jeśli nie to polecam. Chyba najlepszy i najszybszy sposób na granie jaki obecnie znam pomijając dedyki.

Link: http://www.gameranger.com/

W razie dalszych problemów pisz śmiało. Coś się wykmini razem ;)

Pozdrawiam.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

kolego z góry... to nie jest dobry internet :)... ofc. można powiedzieć że jest "wystarczający"...

jednak patrzą na przykładowo mój... a jego to jest spora różnica... w każdym razie jeszcze 

odnośnie GR ( GameRanger ) nie jest to najlepszy sposób... 

do gier takich jak

Twierdza , Spellforce , Herosy...

to szczerze polecam GR... jednak jeśli gadamy o:

Terraria , Minecraft wtedy lepszym wyborem byłoby Hamachi...

problem moim zdaniem jest w tym że zwyczajnie ich połączenie jest SŁABE...

pamiętaj też że jeśli TY stawiasz serwer u siebie na PC... to twój komputer

nie utrzymuje TYLKO gry ale też i serwer oraz połączenie ze znajomym...

więc wydajność spada... 

Hamachi lepsze z powodu na możliwość wykorzystania TShock / Bukkit 

Opublikowano

Nie jest słabe bo jak już mówiłem mam wszystko słabsze od niego a nie ma problemów ;) Żadnych.

T-Shock i bukkit owszem to jest dobra rzecz ale też dodatkowo obciąża server + pc. Tylko że w jego przypadku nie ma zbytnio problemów co do parametrów.

Wina w takim razie leży tylko ewentualnie w jego Karcie Sieciowej. Zawsze ją możesz wymienić bądź spróbować np. korzystać z innych form internetu. Wi-Fi, Kabel itp.

Spróbuj coś i daj znać.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Napisałeś, że masz 8 gb ram a nie wykorzystuje ci nawet połowy. Wpisz w start msconfig, uruchom, kliknij zakładkę rozruch, zaawansowane i odznacz "Maksymalna pamięć" po czym zresetuj komputer, powinno wrócić do ok 7gb wykorzystywanego ramu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wybaczcie, że tak późno, ale wydaje mi się, że warto by było napisać w czym tkwił problem. Nie wchodziłem na temat, bo sam znalazłem rozwiązanie.

-=-

Zużycie CPU, RAM (@Kateshii ta opcja była już wcześniej odznaczona) i internetu NIE sięgało 100% możliwości mojego sprzętu, więc poruszyłem ten temat, ponieważ domyślałem się, że to wina softu.

Znałem alternatywę do iście gównianego rozwiązania developera gry, a konkretnie Tshock. Nie dość, że to cudo ma więcej opcji to jeszcze działa poprawnie zachowując płynność u mnie i kolegów.

Wstyd dla twórcy. Żeby to społeczność musiała ich błędy eliminować. 

Pozdrawiam! 

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...