Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Kupno) Komputer z systemem + monitor

Coqu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję zestawu składającego się z komputeru wraz z systemem oraz monitorem, budżet to ok. 3000 PLN.

Monitor: 60 Hz, Full HD (1920x1080), jak najszybsza reakcja.

System: Windows 7.

Komputer: Karta graficzna od nVidi, procesor i5, obudowa nie musi być jakaś super świecąca, dysk SSD.

Głównie komputer będzie mi służył do gier takich jak GTA V oraz CS: GO. Na razie wystarczyło by mi 128 GB pamięci SSD gdyż zakup GTA V planuję za jakiś okres czasu i specjalnie do tego miałbym zamiar dokupować nowy dysk.

Opublikowano

Witam, poszukuję zestawu składającego się z komputeru wraz z systemem oraz monitorem, budżet to ok. 3000 PLN.

Monitor: 60 Hz, Full HD (1920x1080), jak najszybsza reakcja.

System: Windows 7.

Komputer: Karta graficzna od nVidi, procesor i5, obudowa nie musi być jakaś super świecąca, dysk SSD.

Głównie komputer będzie mi służył do gier takich jak GTA V oraz CS: GO. Na razie wystarczyło by mi 128 GB pamięci SSD gdyż zakup GTA V planuję za jakiś okres czasu i specjalnie do tego miałbym zamiar dokupować nowy dysk.

I może frytki do tego ?

Zapomnij w tej cenie, na samą jednostkę, która umożliwi bezproblemowe granie na rozsądnych ustawieniach licz 2300-2400zł, gdzie reszta ? Karta zielonych w tej cenie jest zupełnie nieopłacalna. 

Jesteś też pewien zakupu starego systemu ?

Opublikowano

I może frytki do tego ?

Zapomnij w tej cenie, na samą jednostkę, która umożliwi bezproblemowe granie na rozsądnych ustawieniach licz 2300-2400zł, gdzie reszta ? Karta zielonych w tej cenie jest zupełnie nieopłacalna. 

Jesteś też pewien zakupu starego systemu ?

A co w Win 7 jest starego? Po prostu użytkuję teraz na 8.1 i nie podobają mi się te całe kafelki i wolę powrócić do wersji, na której funkcjonowałem wcześniej. Dodatkowo na sprzęcie za 500 PLN mogę odpalić CS:GO na 30 fps'ach a co dopiero za powiedzmy nawet 2k, dodatkowo wybrałem dysk SSD gdyż z tego co się orientuję jest on tańszy od HDD a sam nie zużywam dużo pamięci a GTA V jak mnie słuch nie myli jest bardzo dobrze zoptymalizowane ale i tak nawet nie myślałem o grze na full detalach. Przemyśl następnym razem zanim coś napiszesz. Cześć.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/sLDY2M/

1.nikt nie zrobi tego taniej (chyba ze na procesorze bo na niczym innym)

2.ssd 120gb jest w cenie 1tb hdd

3. cena systemu to 400-600 zl

4. jesli mam wliczac system to komputer bedzie gorszy o jedną półkę

5. polecam kupic komputer i jesli sam nei mozesz tego zrobic isc do najblizszego informatyka zeby ci zainstalowal system - on to zrobi za 50-100 zl

6. masz gratis wiedzmina 3

Opublikowano

5. polecam kupic komputer i jesli sam nei mozesz tego zrobic isc do najblizszego informatyka zeby ci zainstalowal system - on to zrobi za 50-100 zl

Przy zakupie procesorów i5/i7 są dodatkowe 5 gier 

http://lp.morele.net/Intel_Game

:)

Opublikowano

A co w Win 7 jest starego? Po prostu użytkuję teraz na 8.1 i nie podobają mi się te całe kafelki i wolę powrócić do wersji, na której funkcjonowałem wcześniej. Dodatkowo na sprzęcie za 500 PLN mogę odpalić CS:GO na 30 fps'ach a co dopiero za powiedzmy nawet 2k, dodatkowo wybrałem dysk SSD gdyż z tego co się orientuję jest on tańszy od HDD a sam nie zużywam dużo pamięci a GTA V jak mnie słuch nie myli jest bardzo dobrze zoptymalizowane ale i tak nawet nie myślałem o grze na full detalach. Przemyśl następnym razem zanim coś napiszesz. Cześć.

Kafelki nie są potrzebne do użytkowania systemu, równie dobrze możesz na nie spojrzeć tylko raz - przy pierwszych uruchomieniu. Wciąż W8.1 ma więcej zalet niż wad względem W7.

Od kiedy SSD jest tańszy od HDD ?

Będziesz grać tylko w CS'a ? Daj spokój z podawaniem przykładu na jednej grze, ciekawe, jak na sprzęcie za "500zł" zagrasz chociażby w BF4, który wcale nie jest wymagającą grą.

4460 + 270 to rozsądny zestaw. Do tego monitor + system i wszystko będzie ok. Chyba, że musisz mieć wszystko na raz, ale wtedy bardzo mocno poleci po karcie graficznej.

Z3 PLUS - szajs.

V300 - ...

W czym ten CX jest lepszy od Thermaltake'a ? Różnica cenowa mocno na niekorzyć bo można wyrwać G550 od CM'a.

GTX 960 ? Totalna wpada cenowa.

Opublikowano

Nie wiem co poskładał ciecieciecie ale nie bierz tego... (już pominę so-dimmy)

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=75830&s=80504&s=85773&s=78924&s=97306&s=67056&s=72517&s=88815

Cena/jakość obecnie to jest najbardziej opłacalne. Systemu używaj sobie win7 trial (na 4 miesiące wystarcza i jest legalnie a za te 4 miesiące dokupisz)

Opublikowano

Nie ma systemu, zasilacz to chyba jakaś wpadka cenowa, ssd to jest chyba żart, a ramy nie pasują do MOBO XDD

Zestaw extremesa jest jako tako ok, wywal ssd i kup monitor + winde. 

­

Opublikowano

Przemyśl następnym razem zanim coś napiszesz. Cześć.

A Ty przemyśl swoje wymagania.

Idąc za tym co chcesz:

Intel Core i5 - 800 złotych

Tani monitor FHD - 400

Tani SSD 128GB - 250

System - 400

To razem daje już 1850.

Dodaj do tego resztę podzespołów typu:

Płyta główna - 200

Obudowa - 150

Zasilacz - 150

RAM minimum 4GB - 150

I już robi się 2500 nie licząc zwykłego HDD (bo nie wiem czy Ci potrzebny). Jeśli jego trzeba byłoby też doliczyć to kolejne +200 złotych. Przy dobrych wiatrach starczy Ci ledwo na GTX 750....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...