Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagrałby ktoś?

pp2905

Paczuszka  

32 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim trybie byś zagrał?

• Technicznym
      8
    • Przygodowym
      8
    • Przygodowo/Technicznym
      10
    • Nie podobają mi się te tryby
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam w planach zrobienie serwera minecraft na Modach, i tu moje pytanie. Grałby ktoś? Jeszcze nie ustaliłem czy byłaby to techniczna czy bardziej przygodowa a może przygodowo/techniczna paczka modyfikacji. Serwer miałby 30-40 slotów, i byłby nonpremium. Będzie jakiś VIP który ma dodatkowe przywileje, co myślicie o takim czymś? Składajcie propozycję i głosujcię w ankiecie.

Opublikowano

Ogólnie serwery MC na modach nie są zbyt popularne. Ludzi odrzuca pobieranie clienta lub modów, co rzeczywiście nie należy do  moich ulubionych zajęć. Dlatego nie polecam Ci robienia MC Mods.

Opublikowano

To, że ludziom nawet tego się nie chce. Poza tym jeżeli są to modyfikacje techniczne to trzeba mieć jakąkolwiek wiedzę o nich, żeby coś zrobić. Mógłbyś przybliżyć jakie mody będą na serwerze? 

Opublikowano

Szczerze

ja mam 20lat a instalowanie modów do MC żeby pograć na serwerze jest dla mnie jak budowanie domu, nie chce mi się za ch*ja...

Pobieraj paczkę z neta, wklejaj ją do Mc i jeszcze nie wiesz ile pograsz + czy komp uciągnie X modów, pamiętaj że to nie czasy gdzie każdy jeździ ferrari ;) niektórzy gracze MC nie mogą włączyć wersji 1.7.x bo mają aż tak stare maszyny...

Do tego pomyśl że trzeba potem pomyśleć aby zainteresować gracza aby nie zagrał 2tyg i na marne instalował mody.

Ale jak to gra, jest nas kilka albo i kilkaset tysięcy więc moja wypowiedź jest kroplą i poczekaj na więcej wypowiedzi :)

TEMAT

Opublikowano

Dobra, wyjaśnię niektórym jak to działa, nie trzeba nic przerzucać.

1. Pobieramy Launcher

2. Wybieramy paczkę

3. Klikamy pobierz, po pobraniu około 150mb (średnio tyle mają paczki modów)

4. Ustawiamy RAM w grze.

Jeśli mamy 2gb ustawiamy 1gb dla mc

Jeśli mamy 4gb ustawiamy 2gb dla mc

Jesli mamy 6gb ustawiamy 3gb dla mc 

Chodzi o to, aby połowę ramu przeznaczyć dla mc, jeśli mamy 16gb przykładowo to nie ustawiamy połowę bo 3gb wystarczą.

5. Wszystko mamy pobrane automatycznie, nic nie trzeba kopiować wystarczy tylko kliknąć GRAJ :>

Co do paczki, myślałem nad przygodowo/techniczną bo nie każdy lubi techniczne a nie każdy lubi przygodowe, więc z Hybrydy tego może wyjść coś ciekawego. Chodzi mi tu o 65/35 Przygodowe/Techniczne co do technicznych to jakieś łatwe i popularne jak IC2, BC czy inne ciekawe łatwe mody. A co do przygodowych to aby było po prostu fajnie.

Opublikowano

Jak chcesz miec duzo graczy to postaw serwer na paczce ktora juz istnieje np z FTB Launchera lub Technic Launchera. Nie musisz sie bawic z tworzeniem paczki i sa one testowane przez tysiace graczy. Latwiej tez w to zagrac bo w koncu tylko 2 klikniecia zeby odpalic taka paczke :)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Jak chcesz miec duzo graczy to postaw serwer na paczce ktora juz istnieje np z FTB Launchera lub Technic Launchera. Nie musisz sie bawic z tworzeniem paczki i sa one testowane przez tysiace graczy. Latwiej tez w to zagrac bo w koncu tylko 2 klikniecia zeby odpalic taka paczke :)

Dużo graczy tak czy siak mieć nie będzie bo nie ukrywajmy w Polsce serwery z modami nie są popularne bo na nich nie wystarczy zbierać diamentów i zabijać.

@top

Na jakiej wersji minecrafta będzie oparta paczka? 

Opublikowano

@Mavai.

1.7.10 zapewne, bo modów na ta wersję jest najwięcej, i są po prostu "DOBRE" (nie ma crashów itp.)

@razor3254

Tak o tym myślałem, ale chciałem pobrać sobie paczkę z ATLauncher, bo da się tam wybierać które mody zostaną zainstalowanie, a następnie dodać to na TechnicLaunchera bo można tam dodawać swoje modpacki po wklejeniu linku + trzeba zrobić wersję serwerową :))

Jakieś pomysły/sugestie/pytania?

Opublikowano

@Mavai.

1.7.10 zapewne, bo modów na ta wersję jest najwięcej, i są po prostu "DOBRE" (nie ma crashów itp.)

@razor3254

Tak o tym myślałem, ale chciałem pobrać sobie paczkę z ATLauncher, bo da się tam wybierać które mody zostaną zainstalowanie, a następnie dodać to na TechnicLaunchera bo można tam dodawać swoje modpacki po wklejeniu linku + trzeba zrobić wersję serwerową :))

Jakieś pomysły/sugestie/pytania?

Wazne zeby paczka byla juz gotowa I zeby mozna ja bylo pobrac z launchera ktory jest znany. Polecam Argarian Skies. Polskiego serwera jeszcze nie widzialem z ta paczka I z checia bym zagral.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Dobra, zabieram się za tworzenie paczki PRZYGODOWO-TECHNICZNEJ a później napiszę listę modów wraz z opisami :)

65%       -           35%       

@Edit

Proponujcie jakie mody chcielibyście zobaczyć na serwerze :]

Opublikowano

@Katolik15

To powiedz mi tak, skąd ja mam brać kasę na utrzymanie serwera? Nie mówię o "p2w" tylko dającym jakieś dodatkowe przywileje typu więcej sethome, większy cuboid i coś się jeszcze wymyśli

Opublikowano

@Katolik15

To powiedz mi tak, skąd ja mam brać kasę na utrzymanie serwera? Nie mówię o "p2w" tylko dającym jakieś dodatkowe przywileje typu więcej sethome, większy cuboid i coś się jeszcze wymyśli

Raczej jak robisz serwer to masz kase a nie 30zl na 40 slotowe gowno a potem chcesz zeby ludzie ci go oplacali z vipa

Opublikowano

Z resztą, to będzie mój serwer i chyba ja ustalam co będę na nim robił, czy będzie vip czy nie więc jak masz zamiar tak pisać to nie pisz nic i nabij posty gdzie indziej.

Opublikowano

Z modów technicznych to IC2, BC2, Project Red, Thermal Expansion, Steve's Cart 2, Mekanism, Minefactory Reload, EnderIO, a co do innych modów to może Chisel 2, Carpeters Block, TC i addony do niego.

Opublikowano

@Mavai. Wszystkie już są z wyjątkiem Mekanismu, ale dodam :D

@Edit:

Postanowiłem, że nie będę bawił się w robienie paczki, testowanie modów itp. itd. i postawie serwer na gotowcu jakim jest uwagaaaaa...

FTB Infinity! 

Opublikowano

Dobry wybór z FTB Infinity ;-) Co zrobić, by grać z tb?

PS Sam gdzieś z 2 miesiące temu chciałem postawić prywatny serwer z autorska paczką, lecz brakło funduszy na serw i paczka (90 modów) się dziwnie crashowała xD

WmFbO0u.png

Opublikowano

Ja mam Minecrafta 1.7.10, 1.8.3 i jeszcze starsze.

I zastanawia mnie to, że 1.8.3 śmiga mi wyśmienicie, a 1.7.10 wogóle mi nie chce się włączyć.

Jaki tutaj może być problem???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...