Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawowe pojęcia

Yoshieel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, zaczynam dopiero grę na Invorii s2, w sumie w metka grałem jako dziecko na globalu dość dawno ;p 

nie ogarniam większości terminów itd. mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi np. ze "zmiankami", albo co daje na tej invorii opcja wszystkie umiejętności na p? + podstawowe terminy

jak jest jakiś tut to dajcie, bo szukałem w spisie jakiegoś słowniczka ale nie znalazłem, z góry dzięki ;d

Opublikowano

Zmianka - Zaczarowanie przedmiotu - zmienia bony w itemie.

Wszystkie skille P - Wszystkie umiejętność na poziomie Perfect (najlepsze )

Cos więcej to pisz PW

40k5thC.png

Opublikowano

Jeżeli masz problem z czymkolwiek to wal do mnie wiadomosc na mpc. Pomogę Ci ze wszystkim, rozwiejemy wątpliwości. Slav podszkoli, wprowadzi w metinowa teraźniejszość ;)

Pasjonat
Opublikowano

elo, zaczynam dopiero grę na Invorii s2, w sumie w metka grałem jako dziecko na globalu dość dawno ;p 

nie ogarniam większości terminów itd. mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi np. ze "zmiankami", albo co daje na tej invorii opcja wszystkie umiejętności na p? + podstawowe terminy

jak jest jakiś tut to dajcie, bo szukałem w spisie jakiegoś słowniczka ale nie znalazłem, z góry dzięki ;d

Możliwe, że za jakiś czas będzie taki mini maxi słowniczek.  ;)

Skille na p to po prostu masz umiejętności na najwyższym dostępnym poziomie P. Normalnie "ulepsza" się je w systemie punkty do 17, później na poziomach M, G i na koniec właśnie P, jednak tu masz to przyśpieszone.

A zmianki to zmieniają bony w przedmiotach, czyli np. dodajesz 4 bony, używasz zmianki i zmienia Ci na nowe, dzięki czemu możesz robić odpowiednie eq na różne mapy itp.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Skill P = 1-20(17) Punktów skila ---> M (Master) M1-M10 ---> G (Grand Master) G1-G10 ---> P (Perfect) P = U ciebie na tym serwie to da się z M na P wejsc za pomocą kamienia jesli się nie myle

Bony = 4 dodatkowe atrybuty w broni np. +10 do zajebistosci (10% silny vs ludzie) x4 ---> zmianki = zmieniają te 4 bony na inne 4 bony ( nie nie wybierasz sb tutaj który zmienic który nie, zmienia wszystkie jakie masz np. masz 3 bony to ci naraz 1 zmianka te 3 bony wymienia na inne (Przeważnie chujowsze xD)

to tak po skrócie :D

Opublikowano

a te bonusy np. 1-5, 6-7 na privach.

1-5 to są bonusy, które dodajesz przeciągając dodanie bonu na itemek (zmieniasz przeciągając zmianke bonu na ten itemek z już dodanymi bonami)

A co do 6-7 to normalnie, maksymalnie w metinie masz 5 bonusów, jak dasz dodanie 6/7 bonu (ta sama zasada to wyżej) to masz 2 dodatkowe bonusy do itemka (zazwyczaj to są jakieś fajne bony typu Wartość ataku itd.) mało jaki serwer ma te bony. (raczej tylko serwer EASY w zasadzie). *PISANE NA SZYBKO* 

vxyfk7.png - Zmianka (Tym zmieniasz bonusy na inne)

2yphqh0.png - Dodanie (Tym dodajesz bonusy do przedmiotu) 

28un29t.png - Dodanie 5 bonusu (Tym dodajesz 5 bonus to przedmiotu, normalne dodanie max. 4). 

http://wiki.metin2.pl/index.php/Bonusy

tu masz tego więcej :).  @nanocosplay

Pasjonat
Opublikowano

a te bonusy np. 1-5, 6-7 na privach.

Jeszcze dodam, jeśli istnieją na serwerach bonusy 6-7 to zazwyczaj i ich dodanie, a także ich zmiana jest o wieeele droższa niż tych 1-5. ;)

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...