Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] BungeeCord crash packet.

Maniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od wczoraj ktoś nam wpuszcza bad packety na bungeecorda (crashuje serwer bungee);

at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.invokeChannelRead(AbstractChannelHandlerContext.java:333)
    at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.fireChannelRead(AbstractChannelHandlerContext.java:319)
    at io.netty.channel.DefaultChannelPipeline.fireChannelRead(DefaultChannelPipeline.java:787)
    at io.netty.channel.nio.AbstractNioByteChannel$NioByteUnsafe.read(AbstractNioByteChannel.java:130)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKey(NioEventLoop.java:511)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeysOptimized(NioEventLoop.java:468)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeys(NioEventLoop.java:382)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.run(NioEventLoop.java:354)
    at io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor$2.run(SingleThreadEventExecutor.java:116)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: net.md_5.bungee.protocol.BadPacketException: Did not read all bytes from packet class net.md_5.bungee.protocol.packet.Handshake 0 Protocol HANDSHAKE Direction net.md_5.bungee.protocol.Protocol$DirectionData@55022627
    at net.md_5.bungee.protocol.MinecraftDecoder.decode(MinecraftDecoder.java:37)
    at io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.callDecode(ByteToMessageDecoder.java:247)
    ... 17 more
20:47:20 [SEVERE] [/77.247.181.162:45136] <-> InitialHandler - encountered exception
io.netty.handler.codec.DecoderException: net.md_5.bungee.protocol.BadPacketException: Did not read all bytes from packet class net.md_5.bungee.protocol.packet.Handshake 0 Protocol HANDSHAKE Direction net.md_5.bungee.protocol.Protocol$DirectionData@55022627
    at io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.callDecode(ByteToMessageDecoder.java:278)
    at io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.channelRead(ByteToMessageDecoder.java:147)
    at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.invokeChannelRead(AbstractChannelHandlerContext.java:333)
    at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.fireChannelRead(AbstractChannelHandlerContext.java:319)
    at io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.channelRead(ByteToMessageDecoder.java:161)
    at io.netty.handler.timeout.ReadTimeoutHandler.channelRead(ReadTimeoutHandler.java:150)
    at io.netty.channel.DefaultChannelPipeline.fireChannelRead(DefaultChannelPipeline.java:787)
    at io.netty.channel.nio.AbstractNioByteChannel$NioByteUnsafe.read(AbstractNioByteChannel.java:130)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKey(NioEventLoop.java:511)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeysOptimized(NioEventLoop.java:468)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.processSelectedKeys(NioEventLoop.java:382)
    at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.run(NioEventLoop.java:354)
    at io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor$2.run(SingleThreadEventExecutor.java:116)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
Caused by: net.md_5.bungee.protocol.BadPacketException: Did not read all bytes from packet class net.md_5.bungee.protocol.packet.Handshake 0 Protocol HANDSHAKE Direction net.md_5.bungee.protocol.Protocol$DirectionData@55022627
    at net.md_5.bungee.protocol.MinecraftDecoder.decode(MinecraftDecoder.java:37)
    at io.netty.handler.codec.ByteToMessageDecoder.callDecode(ByteToMessageDecoder.java:247)
    ... 17 more

Widziałem że serwer mc.x*ast.pl miał ten sam problem i zauważyłem że pakiety u nich i u nas były wysyłane z tego samego ip, zablokowałem ten adres amatorkso w iptables.

Przecież ktoś może robić to z innego ip, jak to zabezpieczyć? Używam najnowszego bungeecorda.

Skrypt startowy (dedyk);

#!/bin/sh
screen -S "bungee" java -server -Xincgc -Xmx6G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=8 -XX:+AggressiveOpts -jar BungeeCord.jar nogui

Ma ktoś jakiś pomysł jak można to ogarnąć?

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

Opublikowano

Dzieci ddos trzeba tępić najlepiej na policji co do @topic to nie da się tego zablokować można jedynie ograniczyć

Mam rozumieć że jest to atak "DDoS" ?

Hmm to dlaczego bungee wyłapuje to jako BadPacketException

Opublikowano

Zablokowałem adres w iptables, teraz robią to przez proxy - http://pastebin.com/YakK4fPE

Można temu jakoś zapobiec?

Opublikowano

Mam rozumieć że jest to atak "DDoS" ?

Hmm to dlaczego bungee wyłapuje to jako BadPacketException

bo ktoś wysyła do ciebie losowe bajty i tyle... Albo może nawet nie tyle co losowe, tylko pewnie takie same, podobne do pakietu od rozpoczęcia logowania, ale z dodatkowymi bajtami. (by np zaśmiecić pamieć, spowolić połączenie i wywoływać te błędy, czyli DDoS)

Bungee jak zawsze stara sie odczytać te bajty, ale niestety okazuje się że jest ich więcej niż być powinno, i wywala taki błąd, ale... to nie powinno nic więcej robić, tylko spamić w konsoli.

No chyba że bungee nie łapie tego błędu i nie czyści buffora lub inny tego typu błąd, wtedy może być problem.

Spr zaktualizować Bungee, jak nie zadziała polecam napisać na forum spoigota w dziale bungee że jest taki problem.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

bo ktoś wysyła do ciebie losowe bajty i tyle... Albo może nawet nie tyle co losowe, tylko pewnie takie same, podobne do pakietu od rozpoczęcia logowania, ale z dodatkowymi bajtami. (by np zaśmiecić pamieć, spowolić połączenie i wywoływać te błędy, czyli DDoS)

Bungee jak zawsze stara sie odczytać te bajty, ale niestety okazuje się że jest ich więcej niż być powinno, i wywala taki błąd, ale... to nie powinno nic więcej robić, tylko spamić w konsoli.

No chyba że bungee nie łapie tego błędu i nie czyści buffora lub inny tego typu błąd, wtedy może być problem.

Spr zaktualizować Bungee, jak nie zadziała polecam napisać na forum spoigota w dziale bungee że jest taki problem.

"Używam najnowszego bungeecorda."

Hmm co do błędów to tak;

Najpierw zwiecha, wywala wszystkich graczy potem mam te errory od BadPacketException

No a potem to cały bungee łapie zwiechę i muszę killnąc jave.

Opublikowano

Poczekaj na aktualizacje bungee

Mojang napisal w changelogu, ze zalatali buga wlasnie tego to teraz dzieci sie bawia.

Opublikowano

Poczekaj na aktualizacje bungee

Mojang napisal w changelogu, ze zalatali buga wlasnie tego to teraz dzieci sie bawia.

to nie od tego, tamten bug Mojangu jest związany z pakietami od EQ creative i od pakietu kopania bloku. 

Czyli PLAY 0x08 i 0x10

A dokładniej z itemami wysyłanymi tymi pakietami. 

A jeszcze dokładniej to z dowolnymi itemami wysyłanymi od clienta do servera za pomocą dowolnego pakietu który je obsługuje... czyli tylko te 2..

PS: co za debil w mojangu wpadł na pomysł by wysyłać w pakiecie od kopania bloku pełny item jaki gracz ma w dłoni, i tak sie tego nie używa...

A tutaj widać że to jeszcze jest na HANDSHAKE 

Opublikowano

to nie od tego, tamten bug Mojangu jest związany z pakietami od EQ creative i od pakietu kopania bloku. 

Czyli PLAY 0x08 i 0x10

A dokładniej z itemami wysyłanymi tymi pakietami. 

A jeszcze dokładniej to z dowolnymi itemami wysyłanymi od clienta do servera za pomocą dowolnego pakietu który je obsługuje... czyli tylko te 2..

PS: co za debil w mojangu wpadł na pomysł by wysyłać w pakiecie od kopania bloku pełny item jaki gracz ma w dłoni, i tak sie tego nie używa...

A tutaj widać że to jeszcze jest na HANDSHAKE 

Chłopaki a nie macie pomysły jak można było by to chociaż chwilowo odbugować?

Opublikowano

Chłopaki a nie macie pomysły jak można było by to chociaż chwilowo odbugować?

ekipa bungee twierdzi że bug był naprawiany... ja też tak myślę, więc nie powinien występować na najnowszej wersji bungee.

Jak jest... to powinieneś to zgłosić.

Opublikowano

Hmm nadal to samo przy 280 graczach zaczeli się bawić i wyje*ało.

Opublikowano

Pobrałem raz jeszcze najnowsza wersję bungeecorda, wrzuciłem go do serwera przypisałem 28 gb ramu, xD od wczoraj nie było już żadnego problemu.

Można close (wszyscy x1 like).

Opublikowano

Wgraj na serwer najnowszego bungeecorda i wystarczy na proxy - 1G. Więcej nie dawaj bo mogą być problemy.

Opublikowano

Pobrałem raz jeszcze najnowsza wersję bungeecorda, wrzuciłem go do serwera przypisałem 28 gb ramu, xD od wczoraj nie było już żadnego problemu.

Można close (wszyscy x1 like).

28 gb ramu na bungee corda XDDDDDDDDDD

@anty @Blezur

Bo ja na maszynie nie mam 28 gb ramu, a mi ktos kraszuje serwer co robic?! Jak zyc panie premierze?

@topic

https://github.com/OvercastNetwork/BungeeCord

tego bungee "zainstaluj" jak dalej beda crashowac

---

jakies dzieci z evospeak pl teamspeak chodza jaraja sie darmowymi crasherami (PODOBNO KUPILI XDDDDDDDDDDDDDDDD Taka sama akcja co kupowali darmowe boty od komara XDDDDDDDDDDDDD)

ip jednego z tych dzieciakow: ****

<20:41:06> "GrubY_": ok
<20:41:06> "GrubY_": macie crashe
Opublikowano

Najgorsze jest to że te dzieci mają z tego tylko radochę a my przez takich idiotów na dwór wyjść nie możemy bo musimy serwer ogarniac, pilnowac

Opublikowano

28 gb ramu na bungee corda XDDDDDDDDDD

@anty @Blezur

Bo ja na maszynie nie mam 28 gb ramu, a mi ktos kraszuje serwer co robic?! Jak zyc panie premierze?

@topic

https://github.com/OvercastNetwork/BungeeCord

tego bungee "zainstaluj" jak dalej beda crashowac

---

jakies dzieci z evospeak pl teamspeak chodza jaraja sie darmowymi crasherami (PODOBNO KUPILI XDDDDDDDDDDDDDDDD Taka sama akcja co kupowali darmowe boty od komara XDDDDDDDDDDDDD)

ip jednego z tych dzieciakow: 

<20:41:06> "GrubY_": ok
<20:41:06> "GrubY_": macie crashe

Wiesz, że udostępnianie publicznie czyjegoś IP jest karalne? ;)

#antywarn

Wgraj najnowszą wersję BungeeCord oraz Spigot.

ypvrNww.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...