Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warunek LO

bobonzai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy jeśli nie zdam matematyki ( byćmoże zdam) i nie daj boże nie zdam komisu z matmy to przepuszczą mnie na warunku? to jest  moja pierwsza jedynka w życiu jestem w 1klasie LO i matematyke mam w 2giej klasie też

Opublikowano

To zależy do szkoły. Spytaj nauczycieli, a nie nas. Każdy statut jest inny. U mnie np. nie ma czegoś takiego jak "zdanie warunkowe" i osoby z jedynkami widzą się ze szkołą w sierpniu.

Opublikowano

Chyba nie masz do końca pojęcia, na czym polega tzw. "warunek"

Trzeba podejść do poprawki w sierpniu, a jeśli się nie zda, to mogą warunkowo przepuścić delikwenta do następnej klasy(tylko raz podczas całego okresu nauki). Oczywiście, jeśli rada pedagogiczna się zgodzi.

W każdej szkole POWINNO coś takiego być.

edit: Jeszcze jedno, przedmiot z którego się zdaje MUSI być kontynuowany w następnej klasie.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

To zależy do szkoły. Spytaj nauczycieli, a nie nas. Każdy statut jest inny. U mnie np. nie ma czegoś takiego jak "zdanie warunkowe" i osoby z jedynkami widzą się ze szkołą w sierpniu.

Nie jesteś wystarczająco doinformowana o tym, nie wiem po co się wypowiadasz...

Osoba, która nie zda z 1 przedmiotu jak i poprawki, może zostać przepuszczona, ale 1 raz w ciągu całego etapu szkolnego (czyli raz na 3 lata w przypadku liceum). Zależy to od Twojej opinii u nauczycieli, którzy przeprowadzaną radą podejmą decyzję, czy przechodzisz dalej, czy też nie.

Opublikowano

Chyba nie masz do końca pojęcia, na czym polega tzw. "warunek"

Trzeba podejść do poprawki w sierpniu, a jeśli się nie zda, to mogą warunkowo przepuścić delikwenta do następnej klasy(tylko raz podczas całego okresu nauki). Oczywiście, jeśli rada pedagogiczna się zgodzi.

W każdej szkole POWINNO coś takiego być.

edit: Jeszcze jedno, przedmiot z którego się zdaje MUSI być kontynuowany w następnej klasie.

Moge wybrać angielsku lub matematyke do wyboru na rozszerzenie, oczywiście biore angielski i matematyke będę kontynuował na poziomie podstawowym.

Opublikowano

Wszystko zalezy od rady pedagogicznej. Zalozmy jedna bedzie miala gorszy humor, bo Perwol nie chce jej prac czarnego i Cię nie puści. Jedynie dobre nastawienie moze Cie ratować :D

Opublikowano

Jak nie jesteś cwaniaczkiem to warunek dostaniesz bez problemu ;__;

Opublikowano

Ogolnie o mialem miec zachowanie cel/bdb ale dostalem dobry poniewaz czesto chorowalem i nie bylo mnie w szkole (w tamtym polroczu) a teraz chodze regularnie i mam nadzieje chociaz na 5 :) dzieki za odpowiedzi, ale mozecie dodawac jeszcze :p

Opublikowano

Nie jesteś wystarczająco doinformowana o tym, nie wiem po co się wypowiadasz...

Osoba, która nie zda z 1 przedmiotu jak i poprawki, może zostać przepuszczona, ale 1 raz w ciągu całego etapu szkolnego (czyli raz na 3 lata w przypadku liceum). Zależy to od Twojej opinii u nauczycieli, którzy przeprowadzaną radą podejmą decyzję, czy przechodzisz dalej, czy też nie.

U mnie w szkole nie ma ma "zdania warunkowego". Wiem chyba lepiej bo tam uczęszczam. To zależy od szkoły. 

Opublikowano

Jak uczy Cię jakiś fajny i pozytywny nauczyciel to najlepiej go się spytaj o takie rzeczy. Ja np. jak mam jakieś wątpliwości dotyczące szkoły to pytam się gościa od historii, bo wiem, że zawsze chętnie odpowie.

Opublikowano

Jak uczy Cię jakiś fajny i pozytywny nauczyciel to najlepiej go się spytaj o takie rzeczy. Ja np. jak mam jakieś wątpliwości dotyczące szkoły to pytam się gościa od historii, bo wiem, że zawsze chętnie odpowie.

To nie zależy od nauczyciela tylko od całej rady pedagogicznej - więc on sam nie może podjąć decyzji.

Tak czy siak u mnie jest tak, że w ciągu 3 lat możesz tylko raz mieć warunkowe no i wiem od osób ze starszych klas, że nauczyciele mega Cię potem tepią, nie wiem jak jest u Ciebie w szkole, zależy od nauczyciela/nauczycieli. 

Opublikowano

@Karyvlea

No patrz, a ja myślałem, że to zależy od rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 kwietnia 2007 roku, w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach zawodowych.

Rozdział 2

Ocenianie, klasyfikowanie i promowanie uczniów w szkołach dla dzieci i młodzieży.

§21

10. Uwzględniając możliwości edukacyjne ucznia szkoły podstawowej, gimnazjum i szkoły ponadgimnazjalnej, rada pedagogiczna może jeden raz w ciągu danego etapu edukacyjnego promować do klasy programowo wyższej (semestru programowo wyższego) ucznia, który nie zdałegzaminu poprawkowego z jednych obowiązkowych zajęć edukacyjnych, pod warunkiem, że te obowiązkowe zajęcia edukacyjne są, zgodnie ze szkolnym planem nauczania, realizowane w klasie programowo wyższej (semestrze programowo wyższym).

Źródło :

http://www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/Rozporzadzenie%20-%20ujednolicone_01.09.2010.pdf

Przepraszam, ale znowu wprowadzasz w błąd.
Opublikowano

@Karyvlea

No patrz, a ja myślałem, że to zależy od rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 kwietnia 2007 roku, w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach zawodowych.

Rozdział 2

Ocenianie, klasyfikowanie i promowanie uczniów w szkołach dla dzieci i młodzieży.

§21

10. Uwzględniając możliwości edukacyjne ucznia szkoły podstawowej, gimnazjum i szkoły ponadgimnazjalnej, rada pedagogiczna może jeden raz w ciągu danego etapu edukacyjnego promować do klasy programowo wyższej (semestru programowo wyższego) ucznia, który nie zdałegzaminu poprawkowego z jednych obowiązkowych zajęć edukacyjnych, pod warunkiem, że te obowiązkowe zajęcia edukacyjne są, zgodnie ze szkolnym planem nauczania, realizowane w klasie programowo wyższej (semestrze programowo wyższym).

Źródło :

http://www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/Rozporzadzenie%20-%20ujednolicone_01.09.2010.pdf
Przepraszam, ale znowu wprowadzasz w błąd.

,, może jeden raz w ciągu danego etapu edukacyjnego promować do klasy programowo wyższej" MOŻE, ale nie musi. W mojej szkole nie przepuszczają warunkowo, bo po prostu nie mają takiego obowiązku. Uznali, że lepiej dla szkoły jak taki delikwent powtarza cały rok. 

Więc przepraszam, ale to ja nie wprowadzam w błąd. ;)

Opublikowano

,, może jeden raz w ciągu danego etapu edukacyjnego promować do klasy programowo wyższej" MOŻE, ale nie musi. W mojej szkole nie przepuszczają warunkowo, bo po prostu nie mają takiego obowiązku. Uznali, że lepiej dla szkoły jak taki delikwent powtarza cały rok. 

Więc przepraszam, ale to ja nie wprowadzam w błąd. ;)

Wprowadzasz, ponieważ mówisz, że jest to sprawa statutu, a nie rozporządzenia MEN. Może w Twojej szkole nie przeprowadzają takiego czegoś, ponieważ nikt jeszcze sobie "nie zasłużył" zachowaniem, może taka sytuacja nastąpiła a Ty o tym nie wiesz.

Najlepiej jakby temat został już zamknięty. Myślę, że wszelkie wątpliwości autora zostały rozwiązane.

Opublikowano

Wprowadzasz, ponieważ mówisz, że jest to sprawa statutu, a nie rozporządzenia MEN. Może w Twojej szkole nie przeprowadzają takiego czegoś, ponieważ nikt jeszcze sobie "nie zasłużył" zachowaniem, może taka sytuacja nastąpiła a Ty o tym nie wiesz.

Najlepiej jakby temat został już zamknięty. Myślę, że wszelkie wątpliwości autora zostały rozwiązane.

Okej, z tym statutem to się pomyliłam. Aż tak się na tym nie znam, ale wiem co mówił dyrektor mojej szkoły i wiem jak tam do "warunkowego" podchodzą. Nawet uczeń, co miałby same 5 z różnych przedmiotów a np. z matmy 1 to go nie przepuszczą. Słowa "w naszej szkole nie ma czegoś takiego jak zdanie warunkowe" jest chyba jednoznaczne, nie? Także koniec kropka. ;)

Opublikowano

Ogólnie musisz mieć dobry powód aby Cię mogli przepuścić do next klasy, szkoda że zawalasz matmę w pierwszej klasie. Najlepiej warunek zostawić sobie na klasę 3/2, bo 1 to jest na zasadzie test szkoły "czy odpowiada mi ta szkoła ?" itd. ;) Jednakże, z tego co wiem w 2k13 roku oświata wprowadziła coś takiego, i to powinno wszędzie, na terenie całego kraju normalnie obowiązywać. Jak naprawdę jest, nie wiem, ale powodzenia.

Ps.Już lepiej do komisa, ogarnąć sobie korki i zdać normalnie, niż warunek tracić. ;)

[*]

Opublikowano

Jeśli jesteś na rozszerzeniu matematycznym to wątpię żeby Cię przepuścili, ale to zależy od nauczyciela. Jak jesteś na humanistycznym albo bio chem czy c**j wi  to masz większe szanse. Napisałeś, że być może zdasz, więc przyłóż się do tych ostatnich sprawdzianów i masz z głowy bo wcale nie taki diabeł straszny :)

Opublikowano

Ogólnie musisz mieć dobry powód aby Cię mogli przepuścić do next klasy, szkoda że zawalasz matmę w pierwszej klasie. Najlepiej warunek zostawić sobie na klasę 3/2, bo 1 to jest na zasadzie test szkoły "czy odpowiada mi ta szkoła ?" itd. ;) Jednakże, z tego co wiem w 2k13 roku oświata wprowadziła coś takiego, i to powinno wszędzie, na terenie całego kraju normalnie obowiązywać. Jak naprawdę jest, nie wiem, ale powodzenia.

Ps.Już lepiej do komisa, ogarnąć sobie korki i zdać normalnie, niż warunek tracić. ;)

W 3 klasie nie mozna dostac warunku
Opublikowano

Jeśli jesteś na rozszerzeniu matematycznym to wątpię żeby Cię przepuścili, ale to zależy od nauczyciela. Jak jesteś na humanistycznym albo bio chem czy c**j wi  to masz większe szanse. Napisałeś, że być może zdasz, więc przyłóż się do tych ostatnich sprawdzianów i masz z głowy bo wcale nie taki diabeł straszny :)

Miałem do wyboru rozszerzenie z matmy lub angielskiego, wybralem angielski :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...