Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno cooler'a na procesor.

Deroez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem nowego coolera na procesor. Posiadam procesor AMD Phenom II X4 955 BE podkręcony do 3,6ghz. Temperatury w stresie przekraczają 60*. Cooler, a nawet nie wiem czy to można nazwać coolerem - wiatrak który jest nałożony na coolerze ma naklejkę z nazwą Qoltec Chill Fan. Sprawdzałem na internecie ceny - jakiś chiński wiatrak za ok. 15 zł. Zastanawiałem się nad Enermax ETS-T40-TB. Będzie to dobry wybór ? Temperatury zmaleją, czy nie ? Nie jest to na pewno wina obudowy, bo obudowa jest dobra. Ostatnio zmieniłem z jakiegoś gówna na SilentiumPc Brutus M25 Pure Black. Ułożenie kabli w budzie według mnie jest dobre.

258241432985440392180.png

Opublikowano

A czy oprócz tych, które zostały wymienione w temacie Fera 2 byłaby dobra ?

Lepiej dołożyć chociażby do Fortisa.

Fera się jako tako sprawdzi.

Opublikowano

Podaj budżet .

Jak za 160 zł to Grandis jest tu jedynym i najlepszym wyborem .

Fera i Fortis są sporo słabsze od Grandis'a .

Chociaż jak dałbyś budżet ok. 190 zł to masz już Thermalright HR-02 Macho Black White .

Ten cooler jest świetny , swoją wydajnością super zachwyca , do o/c jak najbardziej dobra decyzja .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Nie wiem. Jeśli miałbym dopłacić trochę więcej i mieć lepszy cooler, to chyba się już na tego Thermalight'a zdecyduję. Temat do zamknięcia.

258241432985440392180.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...