Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO Jak grać i nie ginąć?

maczoch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze gdy mój team gdzieś chodzi to nikogo nie ma ja ide i k***a zawsze dedam i jestem najgorszy co z tym k***a jest? dlaczego? jak ja mam grać zeby to mój team dedał a ja żebym zabijał.? bo zazwyczaj jest tak ze ide zabijam 1 i wychodzi na mnie 3 i dedam.i AWP w dupe.

Opublikowano

Zadałeś dość dziwne pytanie - "Jak grać i nie ginąć". Nikt Ci nie napiszę poradnika jak grać nie ginąć bo jest to nie możliwe  :huh:

Ćwicz najlepiej na jakiś mapach treningowych/DM/aimach i naucz się podstawowych zasad tej gry bo z tego co widzę to masz małe pojęcie. 

Po stronie CT kryjesz swojej pozycji nie raszując, a w TT słuchaj się osoby prowadzącej i graj zespołowo. 

Opublikowano

­Często będziesz ginął, czasami będziesz musiał handlować, to normalne. A co do gry - no, trzeba się ograć.

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz! Trening czyni mistrza! No i dobre słuchawki polecam, będziesz mniej więcej się orientował gdzie znajduje się "wróg" i ile takowych osób na Ciebie wyskoczy. :P 

Nie ma złotego środka na Twoje pytanie, wystarczy chęć no i trening. Początki w każdej grze są trudne. :)

Opublikowano

Odpal aima i wh, jeśli nie potrafisz zabić sam:v to chyba jasne ze trzeba grać długo.

Pasjonat
Opublikowano

Musisz nauczyć się wychylania, (schodkowe, na raz itp.) rzucania granatów, które skutecznie zatrzymają tt i ich rush. Dodatkowo oczywiście treningi na aimach.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Mówicie mu żeby nauczył się wychylać itp. a nikt mu nie napisał że komunikacja w tej grze to podstawa. Najlepiej dlatego grać premade, lub spróbować zgrać się z teamem - nie "rejdżować" na nich, a raczej ich podbudowywać, nawet jak zdedają to im mówić że to "unlucky".

Opublikowano

Z tego co napisałeś można wyczytać, że jesteś samotnikiem. Jeżeli grasz solo to oczywiście, że nie wycarry'ujesz. Jeżeli twój team ma wyjebane np. na B grając na mirage to tam nie idź samemu. Co zdziałasz? Wątpię, że udałoby ci się zrobić ace i obronić BS. Nie jest to jakoś bardzo dobre wyjście, ale...

Możesz po prostu też im wytłumaczyć, że jest także drugi BS który trzeba bronić.

Opublikowano

Z tego co napisałeś można wyczytać, że jesteś samotnikiem. Jeżeli grasz solo to oczywiście, że nie wycarry'ujesz. Jeżeli twój team ma wyjebane np. na B grając na mirage to tam nie idź samemu. Co zdziałasz? Wątpię, że udałoby ci się zrobić ace i obronić BS. Nie jest to jakoś bardzo dobre wyjście, ale...

Możesz po prostu też im wytłumaczyć, że jest także drugi BS który trzeba bronić.

Akurat bs B na miragu można bardzo łatwo obronić samemu, nie trzeba robić ace, nawet nie trzeba zabijać, żeby zatrzymać rasz. Można chociażby stać maksymalnie na daleko i dawać info, rzucać granty, można stanąć na górze i co jakiś czas wychylać za ściany. Jeżeli zabijesz nawet 1 to już spełniłeś dobrze swoją rolę. Po za tym z graczami podczas mm też można się komunikować, chyba większość z nas zna podstawowe słowa po angielsku. Grając po stronie ct jak tak bardzo lubisz raszować z awp to po killu zawsze się cofaj zostawiając za sobą smoka, flesza (jeżeli wiesz, że ktoś tam może być). Po prostu jeżeli nie chcesz ginąć używaj mózgu. 

Opublikowano

Oglądaj poradniki na yt lub streamy. Pomoże Ci to w ćwiczeniu swojego movement'u.

Gdy grasz po stronie CT lepiej siedź ciągle na BS'ie i czekaj na przeciwników, przecież to oni muszą przyjść do Ciebie, a nie ty do nich. W TT staraj się trzymać z drużyną, lub przynajmniej blisko jednego z sojuszników.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Chwyć myszkę, tak mocno jak tylko potrafisz, spójż głęboko w swój monitor! Zbliż się aż nos ci się zegnie! i... iii... iiiiii! Powiedz cs'owi jak bardzo go nienawidzisz za brak skilla!

Obejżyj szkołe izaka.

Albo po prostu odpocznij pare dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...