Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Jezeli ..... Moj Server Bedzie On?

Dragger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie

Jak dam kompa w tryb uspienia (ttaki przycisk na klawiaturze) to serwer jest caly czas ONLINE???

PS.Bo jak wchodze na kompa po trybie uspienia i mam wlaczanego metka caly czas to mnie niewywala itd. itp.

Prosze o poprawną odpowiedź

\

Opublikowano

Hm tryb uspienia jak masz watpliwosci to tutaj znajdziesz odpowiedzi na kazde pytanie dot. uspienia:

http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows-vista/Turn-off-a-computer-frequently-asked-questions

.

To na kazdy windows oczywiscie.

Tryb uśpienia ma kilka istotnych zalet w porównaniu z zamknięciem systemu:

Wszystkie wyniki pracy użytkownika, w tym informacje o używanych programach (np. lokalizacja i rozmiar okien), są automatycznie zapisywane.

Podczas wybudzania komputera nie trzeba ponownie uruchamiać potrzebnych programów ani otwierać plików, co byłoby konieczne w przypadku wyłączenia komputera.

Wprawdzie w trybie uśpienia system Windows zużywa energię, ale są to niewielkie ilości: około 1/10 mocy pobieranej przez komputer w zwykłym trybie pracy. Komputer przenośny w trybie uśpienia co godzinę zużywa 1-2% pojemności baterii.

W trybie uśpienia system Windows może pobierać i instalować aktualizacje oraz wykonywać inne rutynowe zadania konserwacyjne. Z tego względu niektóre firmy wymagają od swoich pracowników, aby wychodząc po pracy do domu, pozostawiali komputery właśnie w tym trybie, a nie wyłączali je.

Praktycznie reasumujac te wszystkie podpunkty proszę zauwazyc punkt ,ktory mowi o duzo mniejszym poborze energii. Jak wiemy serwer wymaga niemalych parametrow a one tez wymagaja pradu. W trybie uspienia moze serwer lagowac choc nie musi. Jednak mam watpliwosci ,ze bedzie bez lagow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...