Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V przycina podczas jazdy

Cygan665

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , w dniu premiery kupilem GTA V na PC i bylo wszystko git po 60 fps na srednich wymaganiach lecialo zero scin . na drugi dzien wlaczam i przy jezdzie fpsy spadaja do 10 - 15 jak wiadomo tnie ... . Jest to nie do zniesienia i wczoraj wyszedl patch ktory jeszcze bardziej mi zrypal rozgrywke . Czy moglby mi ktos jakos pomoc ? 

GeForce gtx 650 2 gb

8 gb ram

amd athlon (tm_ x4 740 quad core 3.20 GHZ

Windows 7 64 bit

Przybij Piątke [5] :D

Opublikowano

Skoro nic na początku się nie działo, dopiero potem zaczęło szaleć, powinna być to wina komputera.

Przeskanuj komputer (antywirusem, może coś zainfekowało) i daj znać.

Opublikowano

Nic to nie pomaga , podczas jazdy za dnia mam 90 FPS a mimo to tnie mi jak nie wiem , w nocy mam po 130 - 140 jest wszystko ladnie i plynnie nie mam pojecia co jest tego przyczyna 

Opublikowano

Jak by to bylo przegrzanie procesora to jzu 1 dnia by mi sie to dzialo a to po jakims czasie zaczelo bzikowac a po drugie nie powinienem miec tyle fps przy scinkach -.- od 60 jest plynnosc a 60 fps ludzkie oko maxymalnie widzi 

Opublikowano

U mnie również jest to samo, byc może jest to związane z pamięcią vram, ja mam 1GB i gram na granicy tego wiec podobnie moze byc i u was. 

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Jestem prawie pewny, że to karta graficzna Ci się przegrzewa. Wyjmij ją i przeczyść, dodaj od siebie jakiś wentylatorek i po sprawie.

Opublikowano

@Cygan665 nie wiem czy to jest mozliwe bo odrazu by sie grzala po 1 wlaczeniu gry bo gralem chyba z 5h ... . Wiec raczej nie jest to przyczyna 

Opublikowano

ref ref ref

Może pierw spróbuj a potem pisz?

Nie ma nagle spadków fps , napewno coś masz złego z sprzętem albo napisz do support.rockstargames.com/hc/pl tam ci pomogą. Albo czekaj na patcha..

Możesz też render distance zmniejszyć lub V-Sync wyłączyć. 

mpcforum.jpg

Opublikowano

Przecież karta nie musi się od razu nagrzewać ona robi to stopniowo. Najwyraźniej po 5h doszła do momentu takiego nagrzania, że już nie wyrabia.

Opublikowano

Odpal grę w oknie, odpal menadżer zadań wejdź w zakładkę "Wydajność", poczekaj chwilę i sprawdź w co najbardziej się "zużywa" podczas gdy występuje ta zwiecha. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Mam to samo. Mam laptopa procek intel core i5 8gb ramu i grafe GeForce 840M. Tez na początku działało dobrze. Dopiero potem zaczęło mulic podczas jazdy xD

579571423327107377857.png

Opublikowano

zurZycie procesora 23 % ram od 3 - 5 gb to jest nei mozliwe zeby mi sie tak cielo na takim sprzecie skoro mi kolega gra na minimalnych na slabym sprzecie i lepiej mu dziala 

Opublikowano

To jest wina FPS'ów! :D
Nie możliwe co nie? :D Ale jednak! Już tłumaczę :)
Mianowicie: Gdy sprzęt ( wtym twój jak najbardziej) nie radzi sobie z tak dużą ilością FPS'ów GPU i CPU strasznie się grzeje bo musi co sekundę renderować nie 60 a 90 czy nawet więcej klatek.
Przez co nie wyrabia i zwiększa się temperatura - jak każdy "pseudo-informatyk" z internetów wie - grzanie się ogranicza możliwości sprzętu! Np. w przypadku procesora obniża jego taktowanie czy coś w ten deseń.
Spróbuj w trakcie grania w oknie (może być nawet takie na prawie cały ekran) uruchomić program HWMonitor - pozwala sprwadzić temperaturę i napięcie. Pobierzesz go chociażby z "dobreprogramy.pl" czy ze strony producenta :)
Mój sprzęt to:
Gigabyte GTX 970 G4 Gaming OC
i7-4790K OC (5 GHz)
RAM HyperXBeast 2x4GB 1866 MHz
MO/BO Gigabyte G1.Sniper Z97
Zasilacz XFX 750W Modular 80+ Gold
I od cholery wiatraczków Zalmana i radiator warzący 1.5 KG na procku
I wiesz co Ci powiem? Jak w jakimś nowszym tytule miałem więcej niż np. 60 FPS np. 120 lub wyżej to temperatury też były wysokie!
Np. grając w GTA V mój procesor ma średnio 50-60 stopni a karta graficzna nie więcej niż 55.

Tak więc spróbuj to co napisał, daj znać najlepiej pisząc w poście jeszcze"@Cripzore" bym wiedział i wtedy zobaczymy ;)

5gubmKI.png

Opublikowano

Noooo podałeś mi wyniki proca i RAM. A jak z dyskiem? Nie wiem czemu ale u mnie skakał do 100% użycia i miałem zwiechy, pewnie jakiś robak wszedł, po ogarnięciu dysku gra śmiga normalnie, baz jakiejkolwiek czkawki.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...