Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer z używek (mały budżet) - da się?

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Otóż jak w tytule chciałbym złożyć komputer z używanych już jednostek,mam na oku głównie jeden procesor,więc prosiłbym o pomoc..budżet to 1100zł...Wiem że być może jestem trochę uparty ale chciałbym żeby w tym ,,zestawiku,, był Phenom X4 955...

Tak więc..cóż..ten procesor to około 300zł więc pozostaje 800zł,więc tak trochę ciężko..Dajmy na to że będę chciał z tym Phenome`m..tylko jaka karta graficzna i reszta ?

A więc:

-karta graficzna [używana]- myślę że max do 300zł [czy ten Phenom współgrałby z Radeonem HD 7770 ? ]

-płyta główna[używana/nowa] jeżeli z tym procesorem dałoby się mieć już DDR 3-jki byłbym zadowolony -myślę że max 150zł..

-co do Ram`u jak by były te DDR3-jki to używane bym wziął [8gb] - ok.150zł..

No i zostaje marne 200zł- chciałbym żeby zasilacz był nowy czyli do tych marnych 200zł...budżet już wykorzystany ;[ już z bólem dodałbym te 150zł,ale byłaby w tej cenie jakaś dobrze wentylowana obudowa ? [nowa/używana]..

Od razu mówię że nie będę ,,zbierał,, do 1500 czy 2000 bo sprzęt mi już byłby TERAZ potrzebny ...takie czasy  :ninja:

Umiałby tu ktoś złożyć coś sensownego ? 

Z góry dzięki  :ninja: ..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

ogólnie miałem pożyczony jakiś czas temu komputer z tym procesorem [na 2 dni] i osobiście bardzo mi zaimponował,wszystko elegancko chodziło [przy 8 gb ramu] ..tak ogólnie to zapomniałem dodać że komputer będzie mi głównie służył do internetu,co do gier...fajnie jakby Assasin`s Creed IV poszedł na średnich bez ściny-to są moje ,,najwyższe,, wymagania...

​     ​

Opublikowano

ok,na chwilę obecną temat do zamknięcia...

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...