Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer pod CS:GO, da radę ten sprzęt?

lucky995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym prosić o pomoc w związku z kupnem nowego PC. Składam jutro komputer, części już zakupione, ale chciałbym wiedzieć jak będzie chodzić na tym zestawie global. Jeżeli nie ten dział tylko CS:GO, proszę o nie usuwanie i przeniesienie.

Procesor: Intel Core i5-4430, 4 rdzenie,
RAM: 16GB,
Dysk: 1TB,

Karta graficzna: Nvidia GeForce GTX 750 Ti 2GB,
Zasilacz: 350W,

System: Windows 8.

Jak myślicie, CS:GO chyba będzie chodził płynnie na tym sprzęcie? Zaznaczam, że nie zalezy mi aż tak na grafice, więc zawsze mogę zmienić w ustawieniach grafikę na mniejszą. Proszę o wypowiedź osoby znajacę się na komputerach i tych, które wiedzą coś o spadkach w globalu i jaka ilość FPS wystarcza na płynną grę przy tym sprzęcie, chyba da radę, z tego co sam zdąrzyłem zauważyć przy starym PC i na wypowiedziach na innych forach. Wcześniej przy słabym sprzęcie, procesor dwa rdzenie, ram 4gb, karta graficzna 1gb, cs;go chodził przy 90fps stałych, na obniżonej grafice, czasami ze spadkami do 60-70, więc tutaj nie powinno być problemu, przynajmniej na stałych 100fps, które dają płynną grę.
Z góry dzięki :)

Opublikowano

@lucky995 Zasilacz na 100% się spali + może ci spalić wszystko ale powinno chodzić na tych 150-200fps'ach :)

bałbym się wgl takiego PC odpalić bo to jest tak zwana "Ruska bomba"

post-797478-0-22852600-1429556938.png

Opublikowano

@lucky995 Zasilacz na 100% się spali + może ci spalić wszystko ale powinno chodzić na tych 150-200fps'ach :)

bałbym się wgl takiego PC odpalić bo to jest tak zwana "Ruska bomba"

Nawet nie wiesz co to za model zasilacza, a sam zestaw nie weźmie więcej jak 200 wat.

Więc podaj zasilacza dla pewności, ale pecet ogarnie csgo bez problemu. Tylko nie wiem po co ci tyle ramu, mogłeś wydac na lepiej taktowany procek lub kartę. 

­

Opublikowano

Więc podaj zasilacza dla pewności, ale pecet ogarnie csgo bez problemu. Tylko nie wiem po co ci tyle ramu, mogłeś wydac na lepiej taktowany procek lub kartę. 

Zasilacz Chieftec 350W, nie jest to jakiś najlepszy, ale do tych najgorszych też nie należy.

Ramu tyle, sam kupiłem 8 HypreXa, a 8 Kingstona dostałem za darmo, więc czemu by nie zamontować oby dwóch i mieć 16GB.

Procek w zupełności mi wystarczy chyba, chciałem i7, ale 'aż tak' dużej różnicy między nimi dwoma nie ma. Karta graficzna - no niby mogłem, ale też fundusze grają rolę, 2GB karta wystarczy na najbliższe lata, a tak jak już wspomniałem, najbardziej zależy mi na płynnym chodzeniu CS:GO, poza tym tylko przeglądam internety, nie mam tyle czasu na grę w inne gry, CS:GO kilka godzin dziennie po pracy i to wszystko.

Ale wracając, proszę o opinię co do tego zasilacza, bo nie wiem teraz czy jest on za słaby i sprzęt pójdzie w błoto i czy kupić lepszy, czy może jednak wystarczy.

Opublikowano

Jakbyś podał dokładny model tego chiefteca to bym określił, mimo to jak mówiłem ten zestaw więcej jak 200 w nie weźmie w stresie. Raczej nie ma się czego obawiać.

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...