Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak miejsca na telefonie/tablecie

Ciabo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Na telefonie jak i tablecie przy aktualizacji a doklładnie rozpakowywaniu skrzyń wyskakuje mi blad ze mam za malo wolnego miejsca ? da sie zainstalowac to na karcie sd? w wewnetrznej po instalacj zostaje mi juz malo a co dopiero aktualizacje? Ile zajmuje po zaktualizowaniu?

Opublikowano

@Press. nie mów jemu, czegoś, jak nie masz o tym pojęcia.

Owszem. Możesz przenieść aplikacje na karte sd, ale niewiele ci to da, gdyż danych aplikacji tym sposobem nie przeniesiesz. Potrzebujesz około 1 gb miejsca na HS'a, więc jeżeli pamięć twojego telefonu nie przekracza 1 GB to sobie odpuść HS'a na fona.
Jest sposób na przeniesienie wszystkich danych na karte pamięci, lecz w tym celu musisz utworzyć partycje podstawową na karcie sd, i zmienić w plikach systemowych ścieżki dostępu do nowo utworzonej partycji ze starą, którą jest pamięć wewnętrzna telefonu. Aby HS działał sprawnie potrzebujesz karty sd minimum klasy 10, oraz zrootowanego telefonu. Pozdrawiam.

PS: ścieżki dostępu zmieniasz w pliku vold.fstab

Uczeń
Opublikowano

@mikas111 a mógłbyś troche jaśniej opisać jak to zrobić albo dać jakiś tut? Bo mi na moim galaxy ace 2 brak w pamieci telefonu ok 50 Mb do zainstalowania HS a na karcie mam ponad 3 Gb. Mam roota, ale zabardzo nie znam sie w tych tematach jak zrobić to co opisałeś.

18706.png
Opublikowano

Poszukaj już tego sam na własną odpowiedzialność w internecie. Wszystko co będziesz robić może uszkodzić twój telefon. Jest sporo tutoriali jak zrootować i jak podmienić kartę sd z pamięcią wew telefonu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...