Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana laptopa do ogólnego przeznaczenia

mirraseq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano!

Po trzech latach użytkowania szajsunga np300e5a (którego polecam) pora na niewielki upgrade. W poszukiwaniach idealnego sprzętu natrafiłem na della inspiron 3542, który jest w przystępnej cenie i wydaje się być OK. Prosiłbym o uwagi lub ewentualnych innych kandydatów na dobrego i żwawego lapka.

Koszt: do 3000zł

Przeznaczenie: ogólne, pograć w gierki niekoniecznie najnowsze (wszak 3k to zdecydowanie za mało ^.^), pobawić się w debugging/RE (duuużo RAMu), klepanie kodu, trzymanie odpalonych systemów wirtualnych

Matryca: 15.6" HD jest wystarczająca, gdyż jestem raczej krecik i wolę duże i wyraźne rzeczy a do całej reszty mam monitor 1080p

Dodatkowo: na co dzień szajsung chodzi od kilku do kilkunastu godzin więc taki kandydat musiałby lubić intensywną pracę

+ zastanawiam się nad dyskiem SSD i bankiem na USB

Planuję kupić lapka w tym miesiącu (pod koniec). Dodatkowo muszę dodac, że mój szajsung ma 8GB RAM więc to jest absolutny minimum w nowym!

Za każdą cenną uwagę/propozycję ciskam lajki (a mam ich sporo) więc z góry dzięki za pomoc!

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...