Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Bastet - "Nibyporadnik"

Użytkowniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

9444414291213961315510.png

Typ postaci: Walczący wręcz, fizyczny

Rola: Zabójca

Panteon: Egipski

Plusy: Wysokie obrażenia na jednym przeciwniku

Historia: Rozkoszując się uciechami życia, Bastet, córka Ra, jest uosobieniem zmysłowości w kociej formie. Jednak ten kot posiada dzikie pazury. Koty to stworzenia domagające się oddawania czci. Są nienasycone i noszalackie. Pomimo tego że lubią wylegiwać się na słońcu i mruczeć z uciechy, koty są też niebezpiecznymi łowcami. Kontrolują populację szkodników, broniąc tym samym swojego domu przed najeźcami. Najbardziej problematycznym przeciwnikiem dla kota okazuje się być wąż, a nie ma większego węża nad straszliwego Apep’a. Okrążając świat po lini horyzontu, łuskowate ciało Apep’a czeka by urządzić jak co ranka zasadzkę na Ra niosącego światło światu. By obronić się przed bestią, Ra towarzyszy jego córka, Bastet. Kiedy nadchodzi czas, Ra podnosi się do wschodu, Bastet walczy ze zdradzieckim wężem Apep’em. Niezliczone bitwy zostały stoczone, niezliczone poranki były niepewne, aż do momentu ostatecznego zwycięstwa nad wężem, którego Bastet rozrywała na strzępy. Wraz z odejściem jej największego wroga, Bastet może polować jak żywnie jej się podoba. Teraz, jest strażniczką domowego ogniska i opiekunką kobiet – szczególnie tych pragnących…

8571314291243381315510.png

Sposób maksowania skilli jak poniżej, oczywiście wiadomo ulta naciskamy kiedy tylko możemy (to chyba taka podstawa, chyba, że jest mniej op niż inne skile - ale nie w tym przypadku).

1787214291273421315510.png

5986314291244501315510.png

6807914291282771315510.png

3039314291244501315510.png

3433714291282771315510.png

9877914291245601315510.png

Build na Bastet wygląda w następujący sposób:

4075014291337821315510.png

Zaczynamy oczywiście od:

3787414291337821315510.png

A następnie w late game sprzedajemy go i zmieniamy na powyższy. 

• Buty - podstawa chyba nie muszę tłumaczyć. 
  • Jotunn's Wrath - cenny i to bardzo, zwłaszcza w przypadku Bastet, której ult jest nieziemski. Dodatkowo mamy też manę, a Bastet jest manożerna no i penetracja co dopełnia nam buty. 
  • Transcendence - tutaj robimy stacki - czyli 15 punktów za jednego stacka co daje bardzo dużo many i mamy pewność, że praktycznie zawsze styknie nam na ulta. Ponad to siła fizyczna no i mana, bardzo dużo many.
  • Magis Blessing - tutaj wiadomo zdrowie i troszkę obrony - przydatne bo bądź co bądź Bastet jest papierem (również przydatna będzie tutaj kulka która przydaje się na np. dobrego stuna Ymira). 
  • Titans Bane - wiadomo troszkę ataku no i 33% penetracji. 
  • Shifthers Shield - no to wiadomo też ciut obrony i fizycznej siły. No i dobry pasyw tego itemka jest taki, że jeśli mamy powyżej 50% hp to dostajemy 20 więcej sił fizycznej, a jeśli mniej niż 50% to 20 obrony co też się przydaje bo jak już pisałam Bastet = papier.  :D

2508014291263101315510.png

Doskakujemy do przeciwnika 1 (jeśli to mag wygrana nasza - jeśli inny rodzaj postaci lepiej jeśli będzie o niepełnym życiu) - następnie używamy 2 lub 3 chociaż lepiej 2 bo jest krótko dystansowa a 3 można również dobić na dłuższy dystans. Następnie klikamy ulta i uderzamy kilka hitów w przypadku maga obejdzie się może nawet bez. Oczywiście należy pamiętać, że nasza kochana Bastet jest papierem i nie warto się wyrywać zbytnio na postać o dobrym stunie i wysokim dmg przy full hp przeciwnika.

4684514291283751315510.png

5041914291263101315510.png

Najlepszym wyjściem dla Bastet będzie:

2935114291339231315510.png

1821914291263101315510.png

3464914291345651315510.png

8155014291263101315510.png

Źródła: smitebuild.pl (opis boga)

Opublikowano

Ja na Bastet zawsze dawałam jakiegoś itemka pod krytyk, ale w sumie nie jestem aż tak obeznana. Możesz wyjaśnić dlaczego akurat taki build? :P Co do samej postaci - bardzo fajna, te jej kotki dają radę. :D Nie wiem, czy grasz, ale czekam na 'nibyporadnik' do Serqet. :3

Opublikowano

Ponieważ Bastet bazuje na skillach a nie na base atakach. Ten build daje full powera na kotach,krwawieniu i też pozwala nie wyjebać się tak z many...

Serqet budujesz tak :

http://www.smitefire.com/smite/guide/serqet-jungle-guide-topping-arachnids-since-ancient-times-5206

Lecz zamieniasz rage na malice :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Ja na Bastet zawsze dawałam jakiegoś itemka pod krytyk, ale w sumie nie jestem aż tak obeznana. Możesz wyjaśnić dlaczego akurat taki build? :P Co do samej postaci - bardzo fajna, te jej kotki dają radę. :D Nie wiem, czy grasz, ale czekam na 'nibyporadnik' do Serqet. :3

Kolejno od prawej:

• Buty - podstawa chyba nie muszę tłumaczyć. 
  • Jotunn's Wrath - cenny i to bardzo, zwłaszcza w przypadku Bastet, której ult jest nieziemski. Dodatkowo mamy też manę, a Bastet jest manożerna no i penetracja co dopełnia nam buty. 
  • Transcendence - tutaj robimy stacki - czyli 15 punktów za jednego stacka co daje bardzo dużo many i mamy pewność, że praktycznie zawsze styknie nam na ulta. Ponad to siła fizyczna no i mana, bardzo dużo many.
  • Magis Blessing - tutaj wiadomo zdrowie i troszkę obrony - przydatne bo bądź co bądź Bastet jest papierem (również przydatna będzie tutaj kulka która przydaje się na np. dobrego stuna Ymira). 
  • Titans Bane - wiadomo troszkę ataku no i 33% penetracji. 
  • Shifthers Shield - no to wiadomo też ciut obrony i fizycznej siły. No i dobry pasyw tego itemka jest taki, że jeśli mamy powyżej 50% hp to dostajemy 20 więcej sił fizycznej, a jeśli mniej niż 50% to 20 obrony co też się przydaje bo jak już pisałam Bastet = papier. :D
Opublikowano

Epicka grafika i opisy.

Dopracowałbym tylko informacje dot. "Gdzie iść Bastet" oraz wstawił zdjęcia skinów z gry bo karty postaci nic mi nie mówią.

Sam tą postacią dużo nie gram, rzadko idę do jungli, ale muszę przyznać - najlepszy escape w grze! <3

Opublikowano

Ciekawy i fajny opis postaci . To co opisałaś odnośnie itemków też powinno się znaleść zaraz pod buildem. 

Opublikowano

Ciekawy i fajny opis postaci . To co opisałaś odnośnie itemków też powinno się znaleść zaraz pod buildem. 

Dodałam może się komuś przyda i nie będzie musiał szukać. :D

Epicka grafika i opisy.

Dopracowałbym tylko informacje dot. "Gdzie iść Bastet" oraz wstawił zdjęcia skinów z gry bo karty postaci nic mi nie mówią.

Sam tą postacią dużo nie gram, rzadko idę do jungli, ale muszę przyznać - najlepszy escape w grze! <3

Myślę, że same karty wystarczą, jak ktoś będzie chciał to już sobie zerknie jak to wszystko tam ''leży'' w grze. :P 

Opublikowano

Kolejno od prawej:

• Buty - podstawa chyba nie muszę tłumaczyć. 
  • Jotunn's Wrath - cenny i to bardzo, zwłaszcza w przypadku Bastet, której ult jest nieziemski. Dodatkowo mamy też manę, a Bastet jest manożerna no i penetracja co dopełnia nam buty. 
  • Transcendence - tutaj robimy stacki - czyli 15 punktów za jednego stacka co daje bardzo dużo many i mamy pewność, że praktycznie zawsze styknie nam na ulta. Ponad to siła fizyczna no i mana, bardzo dużo many.
  • Magis Blessing - tutaj wiadomo zdrowie i troszkę obrony - przydatne bo bądź co bądź Bastet jest papierem (również przydatna będzie tutaj kulka która przydaje się na np. dobrego stuna Ymira). 
  • Titans Bane - wiadomo troszkę ataku no i 33% penetracji. 
  • Shifthers Shield - no to wiadomo też ciut obrony i fizycznej siły. No i dobry pasyw tego itemka jest taki, że jeśli mamy powyżej 50% hp to dostajemy 20 więcej sił fizycznej, a jeśli mniej niż 50% to 20 obrony co też się przydaje bo jak już pisałam Bastet = papier. :D

Ja na Bastet używałam warrior, jotunn's wrath, rage, hydre, qin's sais i deathbringera. :v W sumie z takimi itemkami kosi nieziemsko, ale amatorszczyzna mocno. xD

Opublikowano

11150881_679820685463411_210099035228362

Nie ucz ludzi grać tym demonem, najgorsze utrapienie każdego middera, dlatego tej lini nienawidzę xD
Build na prawdę dobry, sama stosuję identyczny - nic dodać nic ująć.

Opublikowano

11150881_679820685463411_210099035228362

Nie ucz ludzi grać tym demonem, najgorsze utrapienie każdego middera, dlatego tej lini nienawidzę xD

Build na prawdę dobry, sama stosuję identyczny - nic dodać nic ująć.

Taka jest niestety prawda. Bastet robi mega zamieszanie podczas gry. 

Na midzie ciężko ogarnąć z taką Bastet, która ...uj wie kiedy zrobi ganka. 

Obrazek the best. xD

Opublikowano

Dobrze się czyta. Build dobrze się sprawdza. W zasadzie twoja seria "nibyporadników" jest dosyć fajna. Co prawda nie korzystam z twojego comba, bo mam swoje :). No ale poradnik i tak przejrzysty, ciekawy. 

Podobny obraz

• Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Bastet - "Nibyporadnik"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...