Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V nie chce się odpalić - "nie znaleziono ścieżki dostępu do pliku wykonywalnego"

donkanclero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy gracze, borykam się niestety z problemem, którego istotę przedstawiłem w temacie. Dodam, że mam GTA V w wersji pudełkowej, grę instalowałem z płyty. Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie, ale podczas pierwszej instalacji na kilka minut rozłączył mi się internet. Po zainstalowaniu i ponownym włożeniu dysku nr 1 wyświetliła mi się informacja, że za chwilę zostanie zainstalowany DirectX, ale potem wyskoczył jakiś błąd, który oznajmił mi, że nie da się zainstalować DirectX i muszę to zrobić ręcznie - co też uczyniłem. Po rzekomo udanej instalacji chciałem odpalić grę, po czym moim oczom ukazał się komunikat, który załączyłem na obrazku...

Spróbowałem naprawić pliki gry GTA V, niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu. Zrobiłem więc reinstall gry - również bezskuteczny, ponownie wyskakiwał błąd z koniecznością manualnego zainstalowania DirectX. Przyznam, że jest to dosyć kłopotliwa sytuacja, bo aktywowałem już kod w Social Club...

Teraz jestem na etapie pobierania gry z Social Club, a nie instalowania jej z płyt. Nie wiem czy to coś pomoże, ale warto spróbować. Minus jest taki, że na razie mam pobranych "tylko" 20 GB z 60 GB.

Pytanie do Was - czy ktoś z Was borykał się z takim problem, albo co ważniejsze - czy znacie na to jakieś rozwiązanie? Byłbym niezmiernie wdzięczny!

post-1373648-0-23169900-1429132644.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...