Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Smite] Ra - Poradnik

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vB8HoM8.png

Witam w kolejnym moim poradniku, tym razem poświęconym bogu - Ra.

Jest to bardzo ciekawa postać, co najważniejsze prosta, dla nowego Gracza gry SMITE.

Warto się z nią zapoznać jest to jeden z podstawowych bogów w grze.

Zapraszam do lektury!

____

Rola: Mag

Typ: Magiczny, dystansowy

Rasa: Egipski

Plusy:

- Leczenie

- Duży damage

- Spore możliwości pushowania linii

- Darmowy

Minusy:

- Papierowy

- Trudno wycelować z ultimate

- Brak ucieczki

____

QZGUDG8.png

Ra to bóg Słońca, stworzyciel świata.

Kultywowany w starożytnym Egipcie, jego postać przedstawiana jest z dyskiem słonecznym i z głową sokoła.
Przez Egipcjan uważany był za najważniejszego z bogów.
Często schodził do świata umarłych, gdzie panował Ozyrys.

wpg2qwf.png

Pasywka

Za każdym razem gdy Ra używa umiejętności, jego prędkość wzrasta.

Umiejętność 1 (Celestial Beam)

Ra przywołuje podłużną wiązkę światła z nieba, która idzie przed siebie zadając obrażenia wrogom.

Umiejętność 2 (Divine Light)

Ra zaczyna intensywnie świecić, spowalniając wrogów co 0,5 sekund.

Po dwóch sekundach światło eksploduje, a wrogowie znajdujący się w pobliżu Ra otrzymują obrażenia oraz zostają oślepieni.

Umiejętność 3 (Solar Blessing)

Ra wzywa światło które pada na ziemię w kształcie koła.

Sojusznicy znajdujący się w środku koła są leczeni, a wrogowie uszkadzani co sekundę, ponadto ich ochrona zostaje zmniejszona.

Umiejętność 4 - Ultimate (Searing Pain)

Ra wzywa moc słońca która emitując ciepło które pochłania wszystko co znajdzie się na jego drodze.

p3Bqluz.png

RxOhHmI.png

rQklqE9.jpgkmrxIkq.jpgbZ4IsUQ.jpg16n6KPs.jpg3o5CkPz.jpghYJwSqO.jpg

Na start +

r0BXGbN.jpg

ce2K36R.png

Ra jest postacią bardzo uniwersalną, wręcz idealną dla wszystkich początkujących Graczy SMITE! Bóg ten może grać na solo oraz midzie. Świetnie pushuje linie umiejętnością numer 1.

Gra nim jest bardzo dynamiczna, na początku meczu staraj się prowokować przeciwnika do powrotu do bazy, używając umiejętności numer 1 niszcz miniony. Wtedy nasze sojusznicze miniony będą atakowały wieżę przeciwnika i zmuszały go do skupienia się na eliminowaniu naszych sojuszników pod wieżą. Ra w początkowej fazie meczu, może tylko się martwić brakiem many, dlatego warto zaopatrzyć się w potiony.

Postać głównie skupia się na pracy zespołowej, dlatego starajmy się pomagać naszym sojusznikom lecząc ich umiejętnością numer 3.

Jeśli widzisz Hadesa w przeciwnej drużynie koniecznie kup beads'y! Ra nie posiada żadnego escape przed jego ultimate.

Nie próbowałem nim grać w jungli i raczej nie jest to polecane, jednak przydatnym buffem dla Ra będzie blue lub red jeśli gramy na midzie.

Pamiętaj, że będąc w zakresie umiejętności numer trzy nie jesteś w pełni bezpieczny na ataki wroga!

Podsumowanie

• Grając Ra pushuj linie
  • Lecz sojuszników podczas akcji zespołowych
  • Twoje buff'y to blue grając na solo, a na midzie red
  • Na starcie kup potiony
  • Jeśli widzisz postać z wysoką kontrolą tłumu typu Hades, kup beads'y!
  • Prowokuj przeciwników do powrotu do bazy

spUCqh0.png

cb6cj1y.png

kE8Zd36.png

9xWDW4V.png

BUc016s.png

dlyIKANl.jpg

Źródła:

http://smite.gamepedia.com

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ra_%28b%C3%B3g%29

Opublikowano

1.0 itemów na cd, bancroft zbędny skoro Ra ma z*******y heal, zły układ itemków. 

2.Opis skilli wzięty ze Smite, nic nie tłumaczy. 

Bóg ten może grać na solo, midzie oraz supporcie.

Na supporcie? please...

Gra nim jest bardzo dynamiczna, na początku meczu starajmy się prowokować przeciwnika do powrotu do bazy.

Rozwiń to, wytlumacz dokładnie, bo to nic nie mówi.

Postać jest troszeczkę papierowa, dlatego starajmy za bardzo nie wychylać się w grupowych akcjach

Polecam Warlock Sash's :P

Jest przydatny w pracy zespołowej ponieważ leczy sojuszników.

Hel, Change czy Sylvanus też leczą sojuszników.

jednak przydatnym buffem dla Ra będzie blue.

Blue jak jesteś na solo, red jak na midzie. 

Ogólnie to radziłbym ty po poprawiać, bo build fatalny :F + nowy gracz zbytnio nic się nie dowie z tego "poradnika".

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@TheJeron78 Dzięki za opinie, taktyka lekko zmieniona. Jeśli chodzi o support, to ja go serio kilka razy tam widziałem i nie było tak źle :D

Build mam nadzieję, że już trochę lepszy.

#Aktualizacja

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Poradnik bardzo ładny i estetyczny oraz konkretny. Osobiście uważam, że proste również może zaskoczyć.

Ten bóg słońca ma i ładny skin, i fajny voice pack, a ponadto jest bardzo prosty i przyjemny w rozgrywce - polecam. 

Fakt, że jest papierowy, ale bardzo łatwo można nim uciec. 

Ogółem używam i preferuję inny zestaw itemów, ale ten też jest dobry, bo kiedyś próbowałem (nie taki sam, ale strasznie podobny). Ja wolę jednak robić bogów 100% pod atak - nie najlepsza strategia, ale taki mój styl.

Trzeba przyznać, że Ra jest bardzo mobilny.

Tutorial przydatny dla nowych graczy - pozostawiam like. 

Opublikowano

Poradnik fajny ale Ra grać nie lubię i nie będę. Na szczęście nie jestem jedyny =D

Ult - Wnerwia bo musisz zatrzymać się w jednym miejscu przez co nie zawsze trafiasz wroga

Jedyneczka - Za wolna aczkolwiek może nawet nawet być ok­

• 2 miesiące temu...
  • Aive zmienił(a) tytuł na [Smite] Ra - Poradnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...