Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Autorski] GuildsBattles - Nowy wymiar gildii.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GuildsBattles V.0.0.1a BETA FreeVIP

Pierwsze słowa:

A więc witam, oto mój ogromny projekt gildii, autorskie funkcje, których w życiu nie widziałem w gildiach.

Jak widać jest to wersja Beta, więc nie spodziewajcie się braku błędów.

Komendy:

/GuildBattles Zaloz [<Nazwa>] [<Tag>] - Tworzy gildie.

/GuildBattles Usun               - Usuwa gildie.

/GuildBattles Opis [<Opis>]      - Ustawia opis gildii.

/GuildBattles Zapros [<Gracz>]   - Zaprasza gracza do gildii.

/GuildBattles Dolacz [<Gildia>]  - Akceptuje zaproszenie do gildii.

/GuildBattles Wyrzuc [<Gracz>]   - Wyrzuca gracza z gildii.

/GuildBattles Opusc              - Opuszcza gildie.

/GuildBattles Dom                - Teleportuje do domu gildii.

/GuildBattles UstawDom           - Ustawia dom gildii.

/GuildBattles NaprawDom          - Resetuje lokalizacje domu.

/GuildBattles Info               - Informacje o gildii.

/GuildBattles Zbuduj [<Budynek>] - Rozpoczyna budowę budynku.

/GuildBattles Ukoncz [<Budynek>] - Kończy budowę budynku.

/GuildBattles Zasoby             - Zasoby gildii.

/GuildBattles Budynki            - Lista budynków gildii.

/GuildBattles Zaproszenia    - Wyświetla zaproszenia gracza do gildii.

/GuildBattles Chat               - Włącza lub wyłącza czat dla gildii.

/GuildBattles Chat Ustaw  - Daje możliwość włączenia czatu dla gildii.

/GuildBattles Alchemia          - Otwiera sklep z efektami dla gildii.

/GuildBattles Wojna [<Wypowiedz/Akceptuj/Zakoncz/Info]   - Akcje związane z wojnami gildii.

/GuildBattles Wplac [<Surowiec>] [<Ilosc>] - Wpłaca dowolna ilość surowca do gildii.

/GuildBattles Awans [<Gracz>]   - Awansuje gracza z rang Rekrut->Czlonek->Dowodca.
/GuildBattles Degrad [<Gracz>]   - Degraduje gracza z rang Dowodca->Czlonek->Rekrut.

Funkcje:

- Tworzenie gildii.

- Usuwanie gildii.

- System terenów gildii. (Włącz/wyłącz)

- System teleportacji do domu gildii. (Włącz/wyłącz)

- Informacje o gildii. (Tekstowe)

- Ustawienie opisu gildii.

- System surowców gildii.

- System budynków gildii.

- System punktów Honoru dla gildii.

- System członków gildii.

- System chatu dla gildii.

- System wojen gildii.

- System podbijania gildii. (Bicie jajka)

- System sklepu z efektami dla całej gildii. (Menu)

- System zabójstw i zgonów.

- System niszczenia obsydianu i wody przez wybuch.

- System "AntyLogout".

- System blokady akcji po wybuchu na terenie gildii. (Stawianie i niszczenie)

- Uprawnienia

- System hierarchii

Wymagane wtyczki:

☻ Skript

☻ WildSkript

☻ SkQuery

☻ PermissionsEx

Download:

Pastebin.com - BattleGuilds BETA V.0.0.2 FreeVIP - Raw[Zawsze aktualne]

Pastebin.com - BattleGuilds BETA V.0.0.2 FreeVIP - Pastebin[Zawsze aktualne]

Błędy:

- Nie znaleziono, oczywiście, może być ich sporo, lecz samemu ciężko coś znaleźć.

To do:

☻ Konfiguracja w .YML

☻ Ranking

☻ Top 10

☻ Auto-Update

☻ To co wymyślicie  :P

☻ Szansa na to, że po podbiciu enemy gildii część surowców zostanie dodana na konto gildii  (by @Mavai.) (Gotowe, dodam w kolejnym update)

☻ Tab

☻ Stoniarka

☻ Hierarchia (Lider, dowódca, itp.)

Uprawnienia:

- gb.*

- gb.help

- gb.create

- gb.home

- gb.sethome

- gb.fixhome

- gb.delete

- gb.info

- gb.desc

- gb.donate

- gb.invite

- gb.cancel

- gb.join

- gb.kick

- gb.exit

- gb.build

- gb.complete

- gb.storage

- gb.builds

- gb.invites

- gb.chat

- gb.war

- gb.alchemia

- gb.awans

- gb.degrad

Zakazy dot. kodu i autora:

Zakaz podszywania się pod autora.

Zakaz udostępniania kodu w internecie.

Zakaz dłuższej edycji kodu.

Odpowiedzialność karna:

Zgodnie z przepisem art. 115 pr. aut., kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu podlega:
• grzywnie,
• karze ograniczenia wolności albo
• karze pozbawienia wolności do lat 3.

Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, ewentualnie publicznie zniekształca taki utwór.
Ściganie wskazanych wyżej przestępstw następuje z oskarżenia publicznego.

Każdy znaleziony błąd = 1 like

Każda trafna sugestia = 1 like

Changelog:

14.04.2015 - Wydanie wersji BETA V.0.0.1

15.04.2015 - Wydanie wersji BETA V.0.0.1a

Wykryto poważny błąd

16.04.2015 - Wydanie wersji BETA V.0.0.2

Usunięto masę błędów

Dodano system hierarchi

Od teraz jest szansa na przejecie surowców podbitej gildii.

Opublikowano

No prosze Cie rob wszystko ale nie SKRYPTY a napewno nie na gildie !

Skrypt, skryptem. Ale, znowu jest przełom i 51% serwerów będzie używać tego oto skryptu, jako autorskiego pluginu, ponieważ jest co nie co lepszy od FunnyGuilds.

Pozdrawiam ~ Aerons!

Drogi Użytkowniku <użytkownik> !
Jeśli, twój problem przez zemnie do końca rozwiązany.
Powiadom mnie o tym, pisząc dalszy problem i '@Aerons'
A, jeżeli wszystko w porządku kliknij Lubię to!

Opublikowano

Skrypt, skryptem. Ale, znowu jest przełom i 51% serwerów będzie używać tego oto skryptu, jako autorskiego pluginu, ponieważ jest co nie co lepszy od FunnyGuilds.

Pozdrawiam ~ Aerons!

51% gowno serwerow

nikt normalny nie wgrywa skryptow na serwer

Opublikowano

No nie :D kolejny skrypt który zaśmieca serwer, to ja wole FunnyGuilds który nie ma "epickich funkcji" niż skrypt który pozera 100 mb ramu. Ocena 1/10

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Bardzo podobają mi się funkcje jakie tutaj zostały umieszczone, jednak obawiam się o pobierane zasoby serwera przez ten skrypt. Był on testowany na serwerze z dużą ilością graczy? Czy masz zamiar w przyszłości przejść ze skryptu na plugin?

Co do propozycji to może, że po podbiciu terenów jakiejś frakcji można zabrać im surowce z gildyjnego magazynu.

Opublikowano

Wiesz co ziomek?

Naucz sie javy a nie skrypty piszesz.

To jak każdy skrypt obciąża serwer ^^

3/10 Nie polecam.

Opublikowano

Bardzo podobają mi się funkcje jakie tutaj zostały umieszczone, jednak obawiam się o pobierane zasoby serwera przez ten skrypt. Był on testowany na serwerze z dużą ilością graczy? Czy masz zamiar w przyszłości przejść ze skryptu na plugin?

Co do propozycji to może, że po podbiciu terenów jakiejś frakcji można zabrać im surowce z gildyjnego magazynu.

Wiesz co ziomek?

3/10 Nie polecam.

Jeżeli skrypt będzie używany i popularny, to wydam plugin na podstawie właśnie tego skryptu.

@Mavai. dobry pomysł :P

Aktualizacja V.0.0.1a BETA FreeVIP:

Zmiany:

- Można normalnie używać komendy /g opusc itp.

- Był mały problem z tym, że gracz jest ale nie jest w gildii :P

Opublikowano

Oczywiście, że FunnyGuilds lepsze... Powiedz szczerze, zrobiłeś to zeby się popisać / nabić posty w swoim temacie czy nabić like?

A tak szczerze... sądzę, że nie jest to twój plugin/skrypt <3

5777.jpg

Opublikowano

@MsPatryk

Kolejne dziecko skrypta...

Pomyśl logicznie, czy skrypt który przekłada kod na zbugowaną jave jest optymalniejsze, niż czysta java? Zgadzam się, że nawet najgorzej napisany skrypt będzie mniej lagować, niż najgorzej napisany plugin, ale nie można porówywać skryptów i pluginów - TO DWIE RÓŻNE RZECZY.

@topic

Gówno, skrypty już dawno odeszły w zapomnienie, są zbyt mało optymalne i pożerają tak wielkie ilości ramu że się płakać chce.

Polecam naukę javy i wydanie pluginu. 

... wait, i tak nie uda ci się pobić funnyguilds.

2/10

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Taki pod jarany byłem gdy zobaczyłem komendy, patrze na dół - skript..
Skript mocno obciąża serwer, ponieważ musi zinterpretować, zweryfikować składnię oraz w czasie rzeczywistym przetworzyć skrypt na klasy wykonywalne i je wykonać. Do tego Skript jest jednowątkowy, więc wszystkie te czynności są wykonywane w głównym wątku serwera.
Nie mam nic do tego skryptu, ale jak już jest, to niech będzie..
PS: Nade mną są posty dzieciaków, które hejtują "skripta", ale co do rzeczy, sami go używali, albo coś w tym stylu.

Pozdrawiam.

#Jeżeli owy administrator dał mi warna, proszę przeczytaj:

Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Na Forum nie istnieje off-topic, połowa administracja mpcforum nie wie co to "off-topic"...

Opublikowano

@2up jeżeli używasz jakiegos duzego sk na serwerze max 10slotow(z malym ramem) to sie nie dziw, że laguje. Obecnie posiadam serwer (network) na którym mam z 30 własnych sk typu npc, gwiazdki dookoła gracza, animowane nazwy itd to i tak nie mam lagow choć serwer ma ramu na 30slotow.I mogę z własnego doświadczenia zaznaczyć, że dobrze napisany sk choć obszerny to optymalny da sie napisac... Znam osobę, która podjęła się pisania portalgun w skript.

@topic rozwijaj please bo sk bardzo fajny...

@topic rozwijaj, bo sk fajny. Dodaj topke może lub nadawanie rang osobom w klanie(hierarchii)

Opublikowano

Ciekawy 

Zapraszam Na Fajny Serwer EasyHC

IP: EasyM.ench.pl

Opublikowano

Rozumiem że plugin na obsydian/crafting/chat/itp 
ALE NA GILDIE?!?!?!?!?

No chyba coś nie tak. Przy pierwszej lepszej okazji wyjebie serwer.

Nie pisze się tak wielkich skryptów przy tak wielkim "pluginie". Nie chce cię obrazić czy coś, ale jednak cie pojebało.

Nawet nie będę tego "pobierał" by sprawdzić ponieważ nie cierpię wszelkich skryptów, coś wiem na ten temat ponieważ miałem jakiś skrypt na serwerze i tak po 3-5min od odpalenia serwer padł i klicha.

Taki pod jarany byłem gdy zobaczyłem komendy, patrze na dół - skript..
Skript mocno obciąża serwer, ponieważ musi zinterpretować, zweryfikować składnię oraz w czasie rzeczywistym przetworzyć skrypt na klasy wykonywalne i je wykonać. Do tego Skript jest jednowątkowy, więc wszystkie te czynności są wykonywane w głównym wątku serwera.
Nie mam nic do tego skryptu, ale jak już jest, to niech będzie..
PS: Nade mną są posty dzieciaków, które hejtują "skripta", ale co do rzeczy, sami go używali, albo coś w tym stylu.

Pozdrawiam.

Zgadzam się z tobą w 100%
Też byłem podjarany gdy czytałem temat lecz gdy zobaczyłem wymagane pluginy i tam był skrypt i spojrzałem na link do "pobrania" ( xD pobrania, nie ma to jak pobierać coś z pastebin. Widać że dzieciaki jeszcze sie nie nauczyły że skryptu się nie pobiera z pastebinu. Albo autor/zy nie wiedzą co to Download) to już stwierdziłem "aha skrypt, super. Nie ma to jak napisać gildie w skrypcie" 

@Edit

@MsPatryk
Nie wypowiadaj się jak nie wiesz o co mi chodzi. To nie był serwer 5-10 slotowy bo taki to po sekundzie wywalił to był spokojny serwer 100 slotowy ze sporym ramem (nie pamiętam)
PS. A skrypty nie są nudne?

Weź przestań p******** i każdego obrażać + ten twój plugin na czat to gówno !!

Zgadzam się z tobą. Lecz ja choć umiem coś pisać w javie (choć nie jestem profesjonalistą)

Znalezli sie profesjonalni k***a programiści javy. Swoj ból dupy możecie wyładować w łazience.
Widze, ze kazdy gimbus ma wpisany w status ze zajmuje sie javą i wypowiada sie w temacie jakby był profesjonalistą.

Wiadomo ze skript jest jezykiem skryptowym jednowatkowym - nie nadaje sie na wieksze serwery!
No fakt zapomnialem, kazdy tutaj ma siec serwerów na których gra po 1000 graczy, wtedy macie racje skrypt będzie niewypałem. Dlatego taki ból dupy?

Gimbusy uczyć sie na egzamin gimnazjalny.

Mogliscie napisać normalny komentarz a nie kolesia hejtowac i bluzgać.

Hehe. Ból dupy to ty teraz masz. 
Ja nigdzie nie mam że zajmuję się javą a zresztą skrypt to nie język javy.

Z egzaminem gimnazjalnym zgadam się niech idą sie uczyć bo nie dostaną się do swojej wymarzonej szkoły

531001454960877632167.png

Opublikowano

Nie wiem co wy macie do sk. Jak już pisałem jeśli macie serwery do zabawy po 5-10 slotow to sie nie dziwię ze ci serwer wylaczylo jak to @kondziu98 nazwal. Ja mam 30 na 30 slotowym gdzie gra 15osob (bo to lobby xD) i nic sie nie dzieje... Ram w normie i 0 lagow. Macie gónwo serwery/ram to nie wypowiadajcie sie bo juz kilka wersji przeszlem ze skryptami (mc) i nadal dobrze jest (taka symbioza ;p) wolałbym wyjątkowy sk niż nudny i nie wyróżniający się plugin... Tak jak ten sk

Opublikowano

Dobre dla tych, którzy chcą scrashować serwer. Skrypt służy do podstawowych rzeczy, a nie do takich ,,epickich" rzeczy. Skrypt jest do tego:

command /pomoc:
    aliases: help, ?
    trigger:
        send "&8[&6*&8] &7Pomoc&8 [&6*&8]"
        send "&6* &7/msg <nick> <text>"
Opublikowano

ALE NA GILDIE?!?!?!?!?

Nie pisze się tak wielkich skryptów przy tak wielkim "pluginie". Nie chce cię obrazić czy coś, ale jednak cie pojebało.

Nawet nie będę tego "pobierał" by sprawdzić ponieważ nie cierpię wszelkich skryptów, coś wiem na ten temat ponieważ miałem jakiś skrypt na serwerze i tak po 3-5min od odpalenia serwer padł i klicha.

Też byłem podjarany gdy czytałem temat lecz gdy zobaczyłem wymagane pluginy i tam był skrypt i spojrzałem na link do "pobrania" ( xD pobrania, nie ma to jak pobierać coś z pastebin. Widać że dzieciaki jeszcze sie nie nauczyły że skryptu się nie pobiera z pastebinu. Albo autor/zy nie wiedzą co to Download) to już stwierdziłem "aha skrypt, super. Nie ma to jak napisać gildie w skrypcie" 

Weź przestań p******** i każdego obrażać + ten twój plugin na czat to gówno !!

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Wiesz co ziomek?

3/10 Nie polecam.

51% gowno serwerow

nikt normalny nie wgrywa skryptow na serwer

No nie :D kolejny skrypt który zaśmieca serwer, to ja wole FunnyGuilds który nie ma "epickich funkcji" niż skrypt który pozera 100 mb ramu. Ocena 1/10

@MsPatryk

Kolejne dziecko skrypta...

Pomyśl logicznie, czy skrypt który przekłada kod na zbugowaną jave jest optymalniejsze, niż czysta java? Zgadzam się, że nawet najgorzej napisany skrypt będzie mniej lagować, niż najgorzej napisany plugin, ale nie można porówywać skryptów i pluginów - TO DWIE RÓŻNE RZECZY.

@topic

Gówno, skrypty już dawno odeszły w zapomnienie, są zbyt mało optymalne i pożerają tak wielkie ilości ramu że się płakać chce.

Polecam naukę javy i wydanie pluginu. 

... wait, i tak nie uda ci się pobić funnyguilds.

2/10

ALE NA GILDIE?!?!?!?!?

Znalezli sie profesjonalni k***a programiści javy. Swoj ból dupy możecie wyładować w łazience.

Widze, ze kazdy gimbus ma wpisany w status ze zajmuje sie javą i wypowiada sie w temacie jakby był profesjonalistą.

Wiadomo ze skript jest jezykiem skryptowym jednowatkowym - nie nadaje sie na wieksze serwery!

No fakt zapomnialem, kazdy tutaj ma siec serwerów na których gra po 1000 graczy, wtedy macie racje skrypt będzie niewypałem. Dlatego taki ból dupy?

Gimbusy uczyć sie na egzamin gimnazjalny.

Mogliscie napisać normalny komentarz a nie kolesia hejtowac i bluzgać.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@GetFun brawo w końcu jakiś mądry człowiek się tutaj znalazł który nie pracuję pracy kogoś ! Sami byście nawet takiego skryptu nie zrobili ProEloProgramiści !!!

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@GetFun brawo w końcu jakiś mądry człowiek się tutaj znalazł który nie pracuję pracy kogoś ! Sami byście nawet takiego skryptu nie zrobili ProEloProgramiści !!!

Nie no znalazł się epicki skrypter.....

@Anty-Hejt Masz like za prace o ile to twój skrypt

Co do 2 postów up

Wybaczcie ale hejt na mpcforum jest normalny. I nie widzę powodu się kłócić.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

No sory ale według mnie sk na każdy serwer sie nada. Male, duże... Powinny działać. A jak wam serwa wywala to kupcie sobie lepszego a nie na 5-10 osob.

Opublikowano

Ten skrypt nie został stworzony, po to, aby was zadowalać. Tak jak już chyba napisałem, jeśli funkcje wam się będą podobać, a sam skrypt (dla tych, którzy nie mają nic do skryptów) będzie popularny, to można się spodziewać pluginu za jakiś czas. @AdamGrzegorz mi się wydaje czy SDT na skr*pt.pl, a teraz wielki przeciwnik skryptów.

A więc wszelkie obelgi na bok i proszę, to jest tylko zabawa, to nie ma na celu podbijać świat.

Proszę o ocenę funkcji, a nie obelg na temat języka skryptowego, w którym owy kod został napisany.

Opublikowano

Sk bardzo dobry, lecz to skrypt. Jakby to był plugin byś zdobył popularność przez ten skrypt gdyby był pluginem i miał przedłuzanie, powiekszanie terenu.

Masz like mimo wszystko :-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...