Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta 5 PC a procesor 2 rdzeniowy ile macie fps

polop0123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam możecie napisac jesli ktos z was gra w gta 5 na pc na 2 rdzeniowym procesorze ile ma fps na jakich ustawieniach i jaki ten procesor macie??? czy odpale na 2-rdzeniowym 3,1 ghz?

Opublikowano

4. Jeśli Twój komputer wyposażony jest w procesor 2-rdzeniowy i 2-wątkowy (nie dotyczy to np. jednostek Core i3, które są 4-wątkowe), to GTA V z włączonymi najwyższymi ustawieniami bardzo mocno zacina - w zasadzie trudno mówić o jakimkolwiek sensownym graniu. Nieco później sprawdzimy, czy zmniejszenie szczegółowości oprawy graficznej poprawi sytuację.

Jak wyczytałem na pewnym forum gra zadziała, ale płynnie nie zdołasz pograć.

Opublikowano

Chyba pograsz, ale jak juz to bedziesz mial spadki i malo fps, tez przez to ze gra nie wspiera 2 rdzeni. Zalezy jeszcze jaka grafe i ile ramu masz. Napisz, moze da rade cos jeszcze wymienic itp.

Intel i5 4460, XFX HD 6870, Ballistix sports 2x4 GB, Gigabyte B85M-D3H, XFX Pro TS550W, Thermaltake Armor, Seagate 320gb i WD 500 GB.

Opublikowano

Chyba pograsz, ale jak juz to bedziesz mial spadki i malo fps, tez przez to ze gra nie wspiera 2 rdzeni. Zalezy jeszcze jaka grafe i ile ramu masz. Napisz, moze da rade cos jeszcze wymienic itp.

ram mam 8gb i karte radeon r9 270x wiec to na spokojnie iwem ze wystarczy do gta ale ten procesor nie chce wymieniac bo nie mam kasy aktuazlnie a procesor to intel g3240 3.1ghz

Opublikowano

http://pclab.pl/art57777-27.htmljeżeli posiadasz 2- rdzeniowy procesor, pobierz program ktory jest w linku i ustaw ilosc fps najlpiej 45. Spadki czasami będa ale nie tak często, więc bedzie sie dało grać. Oglądnij ten filmik, i zobacz jaka jest zmiana ;) Kup Gta ;)

Sam gram od dziś na procku 2 rdzenie. Gra tnie najbardziej w mieście. Powyżej 40 fps nie osiągniesz.

Sam jeszcze nie kupiłem Gta, ale da sie grac czy bardzo się zacina ? 

https://www.youtube.com/watch?v=47jxTR7LnXATutaj filmik udowadnia że da sie grać. Po 1 ty masz lepsza grafike i ona ci podtrzyma gre,a po drugie 4gb ramu. I jak widac on gra. Ma troszke małe spadki, ale jeżeli sciagniesz ten program co podałem w poprzednim linku to gra nie bedzie scianała.  Moze tylko w niektorych momentach ale bedzie się dało grać. 

Opublikowano

Ja sam gram na i3-2100 3.1 Ghz. I wszystkie opcje mam włączone na high + reszte opcji typu ludnosc/rysowanie -> na maxa i wygladzanie itd tez mam i gra dziala 60-40 fpsow :) Czasami moze spadnie do tych 30 przy wiekszych akcjach.

Grafika: Gtx 480

8Gb ramu

Edit:

Oczywićie w full hd :D

Opublikowano

A tam głupoty gadacie. Ja mam i3 i nawet w far cry 4 na very high gram więc bez przesady :) Wszystko da się, a w dodatku gta 5 z przezajebistymi ustawieniami pojedzie na 8letnim blaszaku : )

Opublikowano

Na moim 5gb ram ddr2, gtx 260 896mb oraz amd athlom x2 dual core procesor 5000+ Posiadam te 20-30 fps na najniższych w rozdz. 1024 i gra tnie do tego znikają mi tekstury

Opublikowano

intel pentium g3258 jakoś ogarnia gta 5 :)

Masz takie zaciny np na 5 sekund ? ;)

intel pentium g3258 jakoś ogarnia gta 5 :)

A ile masz ramu i jaka grafe ?

Opublikowano

A jak myslicie mi pojdzie ? Bo troche sie obawiam ale koledzy mi mowia ze tak  :)

Intel Pentium G3220 3.0 Gzh

8GB Ram

Gtx 650 ti 1gb ( jedna z lepszych kart graficznych na niskich 66 fps)

Odp pls 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy na moim biednym komputerze jest choć mały cień szansy na GTA 5 

Procesor Procesor Intel Pentium G3258 Częstotliwość taktowania [GHz] 3.4 Ilość rdzeni 2 Pamięć podręczna procesora 3 MB

Pamięć Pamięć RAM (zainstalowana) 6 GB Typ pamięci RAM DDR3 Typ złącza pamięci RAM DIMM Pamięć RAM (maksymalna) 16 GB

Obraz i dźwięk Karta graficzna AMD Radeon R7 240 Pamięć karty graficznej 2 GB Karta dźwiękowa

8 kanałów, Zintegrowana Realtek ALC887

Opublikowano

Procesor Procesor Intel Pentium G3258 Częstotliwość taktowania [GHz] 3.4 Ilość rdzeni 2 Pamięć podręczna procesora 3 MB

Pamięć Pamięć RAM (zainstalowana) 6 GB Typ pamięci RAM DDR3 Typ złącza pamięci RAM DIMM Pamięć RAM (maksymalna) 16 GB

Obraz i dźwięk Karta graficzna AMD Radeon R7 240 Pamięć karty graficznej 2 GB Karta dźwiękowa

Powinien

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Powinien

To już jest coś :D ale z racji tego,ze jestem kompletnie zielony co do komputerów to prosiłbym o nieco precyzyjniejsza odpowiedz bo jak by nie było nie chciał bym wyrzucić pieniędzy w błoto.Ale dziękuje za odpowiedz jest światełko w tunelu ;p

Opublikowano

Pójdzie, ale o wysokich ustawieniach nie masz co marzyć. Na średnich (czyli de facto niskie) spokojnie wyciągniesz te 40 FPS'ów w jakiejś niższej rozdziałce. 

Taki mały "tip" z mojej strony: jeśli wyłączysz cienie, wydajność znacznie wzrośnie (różnica rzędu 40%)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Mój setup:

Intel Core 2 Duo 2,4 GHz

8GB DDR2

Sapphire RADEON R7 250 LP 1GB

GTA 5 o dziwo odpaliło ale no niestety procesor mnie ogranicza: znikające tekstury(po prostu nie wyrabia) to daje mi do 20 FPS ale GTA 5 zadziałało :D Nie idzie za bardzo grać ale zawsze coś :P

Opublikowano

A czy pójdzie mi na moim sprzęcie? Mam laptopa ASUS K53S (kupiony w 2012):
8GB RAM DDR3
Intel Core i5-2430M 2x3,0GHz 4 wątki
nVidia GeForce GT540M 1GB z najnowszymi sterownikami

A jeśli by poszło to ile FPS mniej więcej i na jakich ustawieniach? (oczywiście mówię o GTA V)

Opublikowano

8GB RAM DDR3

A jeśli by poszło to ile FPS mniej więcej i na jakich ustawieniach? (oczywiście mówię o GTA V)

Wątpie ze pójdzie :/ moze na low ale watpie

Opublikowano

8GB RAM DDR3

Pójdzie na low/medium spokojnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...