Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenovo y50-70

InteR6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji iż chcę zakupić dobry komputer ( a nie za dobrze się na nich znam ) proszę was o pomoc. Znalazłem na allegro laptopa Lenovo y50-70 ( jest on w różnych specyfikacjach / parametrach ) ale ja oglądam się za:

-intel core i7 4 rdzenie (taktowanie 2.5 - 3.5 gHz Turbo )

-nVidia GeForce 860M 4 Gb.

-16 Gb ramu DDR3

I teraz są rozne modele bo niektore mają dysk SSD o roznych mocach, a niektore wgle tego dysku nie posiadają. I moje pytanko do czego jest ten dysk SSD i czy jest on potrzebny ? Z gory dzieki za odpowiedz. Jbc bd jeszcze pisal.

Edit:

Laptop marki LENOVO z ekranem o przekątnej 15.6 cala oraz rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli, wyposażony w procesor Intel Core i7-4710HQ o częstotliwości 2500 MHz, pamięć RAM DDR3 o wielkości 16 GB oraz dysk twardy o pojemności 1TB + 8GB SSHD. Karta graficzna to nVidia GeForce GTX 860M 4GB. Zainstalowany system operacyjny to Windows 8.1 ( powiedzcie mi co to jest do dysku twardego +8 gb sshd ? )

Opublikowano

8gb SSD to express catch taka pamięc podreczna która przyspiesz działania systemu. Inaczej mówie sie ze jest to dysk SSHD.

Co do dysku SSD. Znacznie przyspiesza rozruch systemu i poprawia komfort pracy.

Powiedz mi jaki masz budzet?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Do 4000 PLN. Szukalem i nie ma innych laptoopow z takimi dobrymi parametrami w tej cenie. A lenovo jest tez fajny z wyglądu co bardzo cieszy oko ;) patrzylem tez firmy MSI i są duzo drozsze. Wiec nie mam zbyt duzego wyboru. Powiedz mi czy 8 gb ssd wystarczy do szybkiego dzialania komputera ? Bo widzialem ze jest z dyskiem ssd ponad 500 gb ale to jest tysiaka droższy.

Opublikowano

W teorii powinien a w praktyce duzo nie daje.

Lenovo y50-70 z i7 jest najtańsza konfiguracja i najmocniejsza ale sie grzeje i wystepuje throttling. Musiał bys kupic podkladke chłodzaca taka dobra.

Zobacz sobie Acer e5-572g z i5H i GTX860m. Matryca FULL HD IPS dobrej jakośc znacznie lepszej od Lenovo. Do tego podświetlana klawiatura, dobre wykonanie. Masz tutaj miejsce na dysk SSD m2 czyli oba dyski wenątrz laptopa czego w Lenovo tez nie ma. I co najważniejsze laptop sie NIE przgrzewa.

Ewentualnie 17 calowy Lenovo y70-70 z i7 i GTX860m. Matryca FULL HD IPS dotykowa dobrej jakośc. Podświetlana klawiatura, dobre wykonanie, stylowy wygląd. Tutaj windows 8,1 w cenie. Tutaj niestety tez podkładka wskazana.

Opublikowano

Ten acer ma i5 8 gb ramu i 2gb karty , a mi zalezy na czyms lepszym ale nie mam 7 k na lapka z MSI naprzyklad. A jesli chodzi o grzanie to czytalem ze grzeje sie tylko pod duzym obciązeniem, a ja chce ten komputer do nauki i grania w cs go ( cs nie jest wymagającą grą bo widzialem na yt filmik gdzie na lenovo y50 fps byly od 200 do 280 ) ;) a np w gta5 na lenovo mysle z 70 fps bd a na tym acerze max 35. Kupując lenovo za 4k w media markt mam win 8.1 juz zainstalowanego

a co to ten trottling ?

Edit:

Lenovo y70 jest juz po 4.5 K a ten ekran dotykowy mnie nie przekonuje. Boje sie ze bd cos sie pieprzyc. A matryca jak slaba pod jakim wzgledem ?

Opublikowano

Właśnie tak to nie działa :)

P.S wszystkie modele które CI podałem maja system win 8.1 czyli za 3850 zł kupisz Lenovo y50-70 z i7 i GTX860m. taniej jak w media. Za te 150 zł kup dobra podkładka chłodzac NIE z media jaks licha a naprawde dobra podkładke jak chcesz to Ci polece.

Co do throttlingu jest to przegrzewanie czyli spadki wydajnosci co z tego ze konfiguracje Lenovo bedzie mial wieksza jak wysepi throttling i jego wydajnośc gwałtowanie leczi czyli spadaj FPS.

Opublikowano

Zgadzam się z @up. Mam laptopa Lenovo ideapad z500 i na prawdę straszni się przegrzewa. Kupiłam sobie jakąś badziewną podkładkę i chyba jednak zaopatrzę sie w cos porządniejszego.

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Przy 200 fps i tak nie ladży :P Najbardziej będzie się przegrzewać oczywiście podczas gier. Bierz tego pierwszego Lenovo ze względu na matrycę i parametry + koniecznie dobra podkładka np. NotePal U3, SilentiumPC NC400.

Opublikowano

No tak chyba zrobię tylko prosze o polecenie pro podkladki ;)

A panowie co to są tasmy termoprzewodzące ? Trzeba je wymieniac ? Co ile ?

Opublikowano

https://m.youtube.com/watch?v=xWnI7dohD_U

To jest ten throttling ? Ze z 290 do 200 spada ?

Uwazasz ze przy takich fps bd lagowalo przy spadku fps ?

Rownie dobrze moge ustawic max fps 200 i bd stale, bez spadku :)

A czy ta podkladka ktora mi polecisz rozwiąze problem grzania sie lapka ?

Nie Tutaj nie ma throttlingu. 

Nie pokaze CI jak to wyglada musisz pograsz dłuższy czas aby throttling wystąpił laptop jak sie zagrzeje mocna to wtedy wystepuje.

Tutaj Lenovo tanio Lenovo y50-70 z i7

Co do podkładek Notepal u3 plus

lub Zalman zmnc11

Wszystko w jednym sklepie.

Opublikowano

Wiesz co wydaje mi sie z tylko w media bd mozliwosc kupna ze wzgledu na tate ktory ma juz media sprawdzone ( nie bylo nigdy problemow z reklamacją etc ) a poza tym mam do czestochowy 40 km wiec luzik podkladki obczailem, dzieki ;)

Sluchaj mam jeszcze pytanko odnosnie dyskow wyczytalem ze jest mozliwosc wpiecia tylko 1 dysku to albo ten dysk 1TB albo dysk sshd 8 gb ? I oni mi dadzą te 2 dyski i bd mial sam sobie go zamontować ?

Opublikowano

Nie wiem skad taki rzeczy wyczytujesz.

Masz w Lenovo jeden dysk HDD 1 TG ten 8gb to express catch czyli pamięc podręczna, nie dysk.

P.S Jak chcesz przeplacac w hipermakrcie to juz Twoja sprawa :). Taniej kupić w dobrym sklepie komputerowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...